Χάρτης
Ημερολόγιο
«  Μάιος 2020  »
ΚΔΤΤΠΠΣ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Για το βιβλίο Ιστορίας του Πολιτιστικού μας Συλλόγου

20130706

tithorea
Κάμποσα χρόνια πέρασαν από την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου μας για την Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή μας και να που η φήμη του προσελκύει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρακάτω έχουμε σχετικό μήνυμα και σχόλια από τον κ. Κώστα Τριανταφύλλου, δημοσιογράφο που καταπιάνεται και με την ιστορική έρευνα, που κατάγεται από την Τιθορέα:

Προς
Τον κ. Γ. Αποστολόπουλο
Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού Φθιώτιδας

Θέση στις δημόσιες αλλά και ιδιωτικές βιβλιοθήκες δικαιούται ένα αξιόλογο βιβλίο. Πρόκειται για την σημαντική ιστορική έκδοση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού Φθιώτιδας. Ο τίτλος της είναι «Η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στην γούρνα μας, 1941-1944. Παρνασσός –Καλλίδρομος- Οίτη –Γκιώνα», που δείχνει ότι είναι μια συνθετική και εκτεταμένη προσπάθεια που καλύπτει ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Αντίστασης που διαδραματίσθηκαν στην « γούρνα μας», δηλαδή σε τέσσερα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Βέβαια , εκτεταμένες – και δικαιολογημένα- είναι οι καταγραφές που αναφέρονται στην συμμετοχή των κατοίκων του Σκαμνού στην Εθνική Αντίσταση.
Το βιβλίο ογκωδέστατο- πάνω από 800 σελίδες- αποτελεί σημαντικό βοήθημα για όσους ασχολούνται με την ιστορική έρευνα των γεγονότων της Εθνικής Αντίστασης αλλά και με τα ονόματα και τη δράση των συμπατριωτισσών μας που έδωσαν την ζωή τους ή μεγάλο μέρος της πολεμώντας κατά των ξένων κατακτητών, Ιταλών και Γερμανών. Την άποψη αυτή ενισχύει απόσπασμα προλόγου του προέδρου του συλλόγου ότι το βιβλίο είναι «προϊόν εντατικής εργασίας και έρευνας. Τεκμηριώνει με διασταυρωμένα στοιχεία σημαντικά γεγονότα, προσφεύγοντας σε άμεσες μαρτυρίες και πηγές με τρόπο αντικειμενικό..»
Συγχαρητήρια στο διοικητικό συμβούλιο και στα μέλη που εργάσθηκαν για την συγκέντρωση των στοιχείων και την έκδοση του βιβλίου .
Κώστας Τριανταφύλλου / Δημοσιογράφος- Ιούλιος

Σύνταξη - απάντηση
George Apostolopoulos <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.>

Αγαπητέ κύριε Τριανταφύλλου!

ευχαριστούμε για τα καλά λόγια σας για το Σκαμνό και τον Πολιτιστικό του Σύλλογο. Εκτιμούμε το θετικό ενδιαφέρον σας για την ιστορική έρευνα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που σφράγισε τις μετέπειτα εξελίξεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με τις καλύτερες εντυπώσεις μάθαμε για την δική σας εργασία που εστιάζεται στην ονοματολογία των αγωνιστών που έδρασαν στην ίδια περιοχή και με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί. Μία τέτοια εργασία, φρονούμε, θα προσθέσει ακόμη ένα σημαντικό κρίκο στην καταγραφή της ιστορίας.

Με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς
ΓΑ