Χάρτης
Ημερολόγιο
«  Μάιος 2019  »
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Γιουβαρλάκια

Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. κιμά
½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
½ φλ. ρύζι
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αβγά
3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:

Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη να βάλετε ελαιόλαδο. Επίσης πολλοί περνάνε τα γιουβαρλάκια με αλεύρι πριν τα βάλουν στην κατσαρόλα. Χυλώνει το ζουμάκι πιο πολύ έτσι.

Διαβάστε περισσότερο: Γιουβαρλάκια αβγολέμονο http://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubarlakia-abgolemono.html#ixzz2CC1C16i6