Στο πλευρό των νέων η Microsoft

20130627

Η εταιρεία πραγματοποίησε στο Δουβλίνο ειδικό workshop με τη συμμετοχή 60 νέων από χώρες της Ευρώπης που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία – Ανάμεσά τους και τέσσερις Έλληνες
Συνολικά 60 νέοι από χώρες της Ευρώπης που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία προσκλήθηκαν από τη Microsoft προκειμένου να συμμετέχουν σε ειδικό workshop που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, στις 18 Ιουνίου, με τίτλο «Driving Digital Jobs in Europe».

Θέμα του workshop ήταν οι δυσκολίες που επιφυλάσσει για τους νέους η σύγχρονη αγορά εργασίας.

Οι χώρες που είχαν παρουσία μέσω αντιπροσώπων στο workshop ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, ενώ οι νέοι που τις αντιπροσώπευσαν επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο το έργο που κάνουν στο πεδίο της νεανικής απασχόλησης, καθώς και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας YouthSpark της Microsoft.

Η ελληνική αποστολή

• Ο Νεκτάριος Γιαννούλης, MSP (Microsoft Student Partner), φοιτητής στα ΤΕΙ Αθήνας. Έχει στο παρελθόν συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις της Microsoft, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις και workshops στη σχολή του και έχει αναπτύξει αξιόλογα projects, όπως το BattleshipX (online multiplayer game που διατίθεται στο ελληνικό Windows store), το The Cockerel (μουσικό παιχνίδι για παιδιά που σύντομα θα διατεθεί και στα ελληνικά), το Byzantiner (innovation Award), το Tik and Tela κ.ά.

Έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ελληνικούς τελικούς του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση με το project Multimedu, ενώ με το project Vider κέρδισε βραβείο.

• Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, φοιτητής πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και MSP (Microsoft Student Partner). Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε .NET για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ανεπτυγμένες εφαρμογές σε C# μέσω game development για Windows Phone 7.

Έχει υποστηρίξει εκτενώς την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 8 εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχει ο ίδιος αναπτύξει εφαρμογές για Windows 8 (‘Wise Words…’, ‘My Simple Passwords Generator’ κ.ά.), ενώ συμμετείχε στο WOWZAPP 2012 Hackathon στην Αθήνα.

• Η Σταματία Τουρνά είναι φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ συμμετείχε με επιτυχία στο διαγωνισμό του GetBusy.gr κερδίζοντας την 8η θέση στους τελικούς.

• Ο Μανώλης Λαμπόβας είναι Project Manager και μέλος της επιτροπής του GetBusy.gr, της δράσης που έχει αναπτυχθεί από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Eλλάς, στο πλαίσιο του YouthSpark.

Στο παρελθόν είχε συντονίσει τη δράση “Microsoft Unlimited Potential” μέσω της οποίας περισσότερα από 1000 άτομα, μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είχαν αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες και είχαν λάβει σχετική πιστοποίηση γνώσεων.

Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν:

– Ανάγκη μείωσης του χάσματος σε επίπεδο δεξιοτήτων: Μεγαλύτερη διείσδυση της πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, πρωτοβουλίες για την ενημέρωση σχετικά με τη σταδιοδρομία στο χώρο της πληροφορικής, καθώς και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης καριέρας. Πληρέστερη πληροφόρηση από τον ίδιο τον κλάδο σχετικά με τις απαιτούμενες δεξιότητες, καθώς και προσαρμογή της διδασκαλίας στις ανάγκες της αγοράς.

– Ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στο διαδίκτυο: Ενίσχυση του mentorship και της καθοδήγησης, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη υποστηρικτικών δικτύων και μηχανισμών μέσω Μη-Κερδοσκοπικών Οργανισμών και του κλάδου. Δημιουργία καναλιών επικοινωνίας μεταξύ νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών από τον κλάδο της πληροφορικής, για τη μετάδοση γνώσης και εμπειρίας.

– Γυναίκες & STEM (Science Technology Engineering Mathematics): Καθιέρωση μεταβατικού έτους που θα επιτρέπει στις μαθήτριες να διερευνήσουν τη δυνατότητα καριέρας στην πληροφορική, καθώς και ευαισθητοποίηση γονέων, δασκάλων και συμβούλων για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στις γυναίκες στον κλάδο της πληροφορικής.

– Υποτροφίες: Δημιουργία μιας κεντρικής Ευρωπαϊκής online πλατφόρμας για τις ψηφιακές ευκαιρίες που θα διευκολύνει τους νέους που αναζητούν υποτροφίες πληροφορικής στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *