Καταστατικό

katastatiko

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού ιδρύθηκε το έτος 1977 με την επωνυμία ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ, Ο ΣΚΑΜΝΟΣ, με βάσει τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία συλλογικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελές αντικείμενο. Ατύπως επεκράτησε η συντετμημένη επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΜΝΟΥ». Μία νεώτερη κωδικοποίηση έλαβε χώρα εν συνεχεία και οι σχετικές πράξεις έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Λαμίας. Στην φορολογική αρχή, Δ.Ο. Υ Λαμίας, επίσης έχει αναγγελθεί ο Σύλλογος λαμβάνοντας ΑΦΜ 090199760

Ο σκοπός του Συλλόγου είναι διττός: Αφ’ ενός μεν να κάνει παρεμβάσεις εξωραϊσμού στον οικισμό σε δημόσιους χώρους και αφ’ ετέρου να αναπτύξει δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα με άξονα την διατήρηση εθίμων και ηθών παρακολουθώντας τις εξελίξεις της ευρύτερης κοινωνίας. Με το ίδιο πνεύμα στους σκοπούς του Συλλόγου περιλαμβάνεται και η συμβολή στη βελτίωση και εξημέρωση των ηθών, η ανθρώπινη φιλαλληλία και αλληλεγγύη, ενώ για την υλοποίηση των στόχων είναι αποδεκτά όλα τα νόμιμα και θεμιτά μέσα, εφημερίδα, εκδόσεις, ηλεκτρονική ενημέρωση και επικοινωνία.

Για την πραγμάτωση των στόχων του Συλλόγου ορίζονται ως οικονομικοί πόροι οι τακτικές ή έκτακτες προαιρετικές συνδρομές των μελών και φίλων που συμμερίζονται την κοινωφελή δράση του Συλλόγου. Επίσης καθιερώθηκε η προσωπική συμμετοχή των μελών και φίλων σε εργασίες του Συλλόγου χωρίς αμοιβή ή η άνευ ανταλλάγματος εισφορά παντός είδους εξοπλισμού σε υλικά αγαθά ή και αναλώσιμα. Ως ελάχιστο ποσό εγγραφής και ετήσια εφ εξής συνδρομή ορίσθηκε εξ αρχής το ποσό των 200 δραχμών, που εν συνεχεία δεν επικαιροποιήθηκε, αφού στην πράξη επεκράτησε η προαιρετική συνδρομή και συμμετοχή των μελών, ανάλογα με την δυνατότητα ενός εκάστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *