Μέλη

meli

Με βάση το καταστατικό του Συλλόγου, μέλος του μπορεί να καταστεί κάθε συγχωριανός που γεννήθηκε στο Σκαμνό, ζει και δραστηριοποιείται όπου Γης. Το ίδιο δικαίωμα έχει κάθε συγγενής εξ αίματος ή αγχιστείας. Το ίδιο ακριβώς δικαίωμα, να καταστεί μέλος του Συλλόγου, αποκτά και κάθε τρίτος που αποκτά ή διαθέτει ακίνητη περιουσία στο Σκαμνό, καθ’ ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται το ουσιαστικό ενδιαφέρον και η αγάπη του για το χωριό. Κορυφαία προϋπόθεση για να καταστεί κάποιος μέλος του Συλλόγου, αποτελεί η σύμπνοια και στήριξη των αρχών της κοινωφελούς δράσης και του ήθους που στοιχειοθετείται από τους σκοπούς του Συλλόγου.

Πέραν των μελών, αναγνωρίζονται και τιμώνται οι φίλοι του Συλλόγου , ανεξάρτητα από το αν συντρέχουν ή όχι οι παραπάνω ιδιότητες και προϋποθέσεις, που εμπράκτως συντρέχουν και υποστηρίζουν το Σύλλογο στις δραστηριότητές του στο σύνολό τους ή σε επί μέρους αντικείμενα.

Τα μέλη του Συλλόγου θεωρούνται ενεργά εφ’ όσον και καθ΄ όσον συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου ανάλογα με τις δυνατότητες του καθ΄ ενός. Υπό το πνεύμα αυτό, πέραν της οικονομικής συνδρομής, εξ ίσου αναγνωρίζεται και η συνδρομή υπό των μελών στις δραστηριότητες του Συλλόγου, χωρίς αμοιβή ή αντάλλαγμα.

Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου, αλλά και οι φίλοι, έχουν το δικαίωμα να μετέχουν όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, πρωτίστως στις εργασίες της Συνέλευσης, όπου χαράσσεται η πορεία και στρατηγική του Συλλόγου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ενεργά τακτικά μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *