Καλώς ήρθες “ΣΚΑΜΝΑΚΙ”

Το καφενεδάκι μας, το Σκαμνάκι, είναι πλέον γεγονός. Με χαρά σας ενημερώνω ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε τους ιδιοκτήτες και να ευχηθούμε καλές δουλειές και ευημερία.

Το καφενείο δεν είναι απλώς ένα μαγαζί που σερβίρει καφέδες, είναι η ελληνική παράδοση, φιλοσοφία  και κομμάτι της κοινωνικής ζωής ενός τόπου, καθώς στα τραπεζάκια του γράφονται σημαντικές στιγμές. Καθώς έλειπε από το χωριό μας ανάλογη δραστηριότητα, το χαιρετούμε και ελπίζουμε να αποτελέσει το χώρο που πάντα αναζητούσαμε για τις κοινωνικές μας συνευρέσεις.

Ο χώρος γνωστός σε όλους μας, στο παλιό σχολείο, ο οποίος με την επιμέλεια της Ηλιάνας Αθανασίου, της ιδιοκτήτριας είναι έτοιμος να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που εκτιμούν το ιδιαίτερο ύφος και τον “cozy”  χαρακτήρα του. 

Στη μεγάλη αίθουσα με το τζάκι και τα τραπεζάκια, η Ηλιάνα το πρωϊ  θα σερβίρει καφέ, τσάι ενώ όσο περνούν οι ώρες θα ξεδιπλώνει και την  γαστρονομική της πλευρά, με “μεζεδέσματα” για πεινασμένους θαμώνες ή περαστικούς. Κρασί, τσίπουρο, ρακόμελα, μπύρες, ούζο, κ.α. θα συμπληρώνουν τους μεζέδες  και θα ανεβάζουν τη διάθεση.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στην κουζίνα είναι επιλεγμένα από την περιοχή, το τσίπουρο είναι από τέταρτης γενιάς παραγωγό στην Αράχωβα, τα κρασιά έρχονται από τη Λάρισα, τα τυριά από τον Παρνασσό, και φυσικά τα μεζεδάκια της είναι σπιτικά.

Στο πατάρι υπάρχει η δανειστική βιβλιοθήκη με τους ρετρό καναπέδες, επιτραπέζια παιχνίδια, ιδανική για διάβασμα ή παιχνίδι με την παρέα.

Στο χώρο θα λειτουργήσει και μικρό παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διαμορφωθούν με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρξει.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιδιοκτήτρια, η Ηλιάνα Αθανασίου, κατοικεί πλέον στο Σκαμνό με την οικογένεια της, και με το “Σκαμνάκι”, ελπίζει να γίνουμε όλοι στο χωριό μια μεγάλη παρέα !  Η Ηλιάνα βρίσκεται και στο facebook για όποιον ενδιαφέρεται να βλέπει τα νέα της.

Καλή αρχή, τα όνειρά σου να γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Από  όλους  εμάς στο Σκαμνό

Χρυσούλα Γκίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *