20131210
Αντιμνημονιακοί οι Γερμανοί!
Χαστούκι στους οπαδούς του μνημονίου και δικαίωση για όσους υποστήριζαν ότι από το 2011 μπορούσαμε να έχουμε πετάξει έξω την Τρόικα, επιβάλλοντας εμείς τους όρους μας!
Όμως ο στόχος εξ αρχής δεν ήταν η σωτηρία της Ελλάδας αλλά η υποδούλωση της σε ένα κολοσσιαίο, ενυπόθηκο χρέος που θα οδηγούσε σε πλιάτσικο δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Ειδικά του ορυκτού πλούτου Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα: “Όποιος έχει να επιδείξει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό (ανφ. πρωτογενές πλεόνασμα) δεν χρειάζεται να κάνει μεταρρυθμίσεις. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού μετατρέπεται συνεπώς σε όπλο. Θεωρητικά τουλάχιστον η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε πάγωμα αποπληρωμής παλαιών χρεών. Την οργή της Ευρώπης θα την άντεχε, διότι πλέον δεν εξαρτάται από πιστώσεις για να λειτουργήσει το κράτος” Το αυτονόητο δηλαδή! Αυτό που θα έκανε κάθε πολιτισμένο κράτος, κάθε λογικός πολιτικός που θα δούλευε για την πατρίδα του και όχι για ιδιωτικά, ντόπια και ξένα συμφέροντα!
Ολόκληρο το άρθρο στα Επίκαιρα: FAZ: Αποτέλεσμα λογιστικών τρικ το πλεόνασμα! “Οι πιστωτές το γνωρίζουν αυτό, αλλά το ανέχονται, διότι ενόψει ευρωεκλογών πρέπει πάση θυσία να καταγραφεί μια επιτυχία στην Ελλάδα”… «Η ΕΕ βλέπει ακόμα στην Ελλάδα ένα δημοσιονομικό κενό» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται: «Σύμφωνα με την Κομισιόν στον προϋπολογισμό για το 2014 υπάρχει χρηματοδοτικό κενό με άγνωστο μέχρι στιγμής ύψος. Θα πρέπει συνεπώς να γίνουν αλλαγές στον προϋπολογισμό, για να είναι σε θέση η τρόικα να ολοκληρώσει στον επόμενο γύρο, τον Ιανουάριο, τις διαπραγματεύσεις». Σε άλλο σημείο της Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενείται σχόλιο με τίτλο «Σε αναστολή», στο οποίο παρατηρείται: «Το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό είναι αποτέλεσμα λογιστικών τρικ. Έτσι για παράδειγμα δεν περιλαμβάνει αρκετά δισεκατομμύρια που χρωστά το δημόσιο σε προμηθευτές. Την ίδια ώρα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται. Οι πιστωτές το γνωρίζουν αυτό, αλλά το ανέχονται, διότι ενόψει ευρωεκλογών πρέπει πάση θυσία να καταγραφεί μια επιτυχία στην Ελλάδα. Χωρίς όμως ένα νέο κούρεμα η κρίση δεν θα τερματιστεί». «Δημιουργική λογιστική» είναι από την άλλη ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Taz με αφορμή τη έγκριση του προϋπολογισμού: «Η Ελλάδα αλλάζει την τακτική της, αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Θέλει να αποφύγει νέες επιταγές για μέτρα λιτότητας. Το μόνο που αλλάζει είναι η επιχειρηματολογία. Οι Έλληνες δεν εμφανίζονται πλέον ως θύματα μιας αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας, αλλά ως υπόδειγμα. Με το σκεπτικό: Όποιος έχει να επιδείξει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό δεν χρειάζεται να κάνει μεταρρυθμίσεις. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού μετατρέπεται συνεπώς σε όπλο. Θεωρητικά τουλάχιστον η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε πάγωμα αποπληρωμής παλαιών χρεών. Την οργή της Ευρώπης θα την άντεχε, διότι πλέον δεν εξαρτάται από πιστώσεις για να λειτουργήσει το κράτος».