20141024
Πηγή: trikalavoice.gr
Σχόλιο ΓΑ: Όσο το κτηματολόγιο θα καθυστερεί, τόσο οι πάσης φύσεως μπαγαποντιές, καταπατήσεις και λαθροχειρίες θα αυξάνονται. Τεράστια είναι τα ποσά που από την ΕΕ διατέθηκαν γι’ αυτό το σκοπό στη χώρα μας. Ωστόσο αυτά τα κονδύλια διασπαθίστηκαν –να ‘ταν μόνον αυτά;- και τίποτα δεν έγινε. Σε όλη τη χώρα, φυσικά και στην περιοχή μας, έχουμε τέτοια κρούσματα. Κατά τα άλλα η πολιτεία αξιώνει ένταξη στο περιουσιολόγιο όλων των αγροκτημάτων, που όμως κανείς δεν ξέρει αν του ανήκουν, αν έχουν καταπατηθεί ή τί τέλος πάντων του ανήκει! Το πότε αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί, είναι άγνωστο.
***
Παρέμβαση εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία αγρότη ότι δηλώθηκαν από τρίτους τα χωράφια του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αγρότης της περιοχής διαπίστωσε με έκπληξη ότι κάποιοι τρίτοι δήλωναν για μία τριετία τουλάχιστον τα δικά του χωράφια στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και καρπώνονταν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης, που ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, ο αγρότης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Μιχάλη Μαγειρία, ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να λάβει από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) τα αναλυτικά στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη.
Σημειώνεται ότι ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και στο παρελθόν και, μάλιστα, έχει προκύψει ότι κατά καιρούς δηλώθηκε το ίδιο χωράφι από δύο διαφορετικά άτομα. Ο δικηγόρος Μιχάλης Μαγειρίας, μιλώντας στο trikalavoice.gr, σημειώνει ότι «θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και δη οι αγρότες ότι υπάρχουν χωράφια, τα οποία, ενώ δεν δηλώνονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον πραγματικό τους κύριο (δεν είναι απαραίτητο), αυτά δηλώνονται παράνομα από τρίτα πρόσωπα». Ο ίδιος τονίζει ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αν υπάρχει δόλος και από ποιον. Αυτό θα γίνει αντικείμενο έρευνας από την Εισαγγελέα Τρικάλων και την οικονομική αστυνομία ενδεχομένως».