The Achilles Foundation

FtS108

19 Niagara Falls Circle
Ormond Beach, Florida 32174
Dedicated to Research, Education, Excavation,
and Preservation of Ancient Hellas and Homer’s Phthia in Thessaly

A Nonprofit Organization –Tel 386-453-8450 –Email: jbrianas@aol.com

***
After 3200 years the waiting for Achilles ended and the rebirth of his life and his kingdom began.

.. the first military hero of the Greeks and the first hero of the western world…

***

4 Ιανουαρίου 2010

Προς: Γιώργο Αποστολόπουλο, Τάκη Ευθυμίου, Χρήστο Γαλάνη

Αγαπητέ συμπατριώτη!

Καινούργιος χρόνος τώρα 2010.

Είμαι πεπεισμένος θα έχουμε μία επετειακή στιγμή όταν θελήσουμε να κοιτάξουμε πολλά χρόνια πίσω από το σήμερα και να πούμε

«μετά από 3200 χρόνια, η αναμονή για τον Αχιλλέα τελειώνει και αρχίζει η αναγέννηση της ζωής και του βασιλείου του».

Αυτή η επαναστατική στιγμή για την εκ νέου πιστοποίηση και αναγνώριση του πρώτου πολεμικού ήρωα των Ελλήνων και του πρώτου ήρωα του δυτικού κόσμου ξεκίνησε.

Ήταν το έτος 1250 π.Χ. οπόταν 29 ελληνικά βασίλεια και διοικήσεις, σαν ένα έθνος, περιλαμβανομένων οκτώ από τη Θεσσαλία πολέμησαν και κέρδισαν τον Τρωικό Πόλεμο.

Η Τροία ανακαλύφθηκε και ανασκάφθηκε από έναν μη αρχαιολόγο το 1871. Λίγα χρόνια μετά η πόλη του Βασιλιά Αγαμέμνονα και 70 χρόνια πίσω η Πύλος, η πόλη του Βασιλιά Νέστορα, αλλά ποτέ ο ήρωας του πολέμου, ο Αχιλλέας, δεν έλαβε τέτοιες τιμές. Τώρα, σαν ένας λαός και με το συμβούλιο για τον Αχιλλέα αρχίζουμε το ταξίδι. Βλέπω όλη τη Φθιώτιδα και την αρχαία Θεσσαλία, τους ανθρώπους και την οικονομία τους, να αναζωογονείται και να επαναδραστηριοποιείται με το πνεύμα του Αχιλλέα.

Συνημμένα βρίσκεται ένας χάρτης της βορειο-κεντρικής Ελλάδας 2000 χρόνια πίσω. Η αρχαία Θεσσαλία καλύπτει από τις Θερμοπύλες και την κοιλάδα του Σπερχειού ποταμού προς βορρά το όρος Όλυμπος και από τη θάλασσα του Αιγαίου προς δυσμάς στην Καλαμπάκα.

Thessalia-Phthia

Η Φθιώτιδα, όπως γνωρίζουμε, είναι η περιοχή προς νότο. Ενώ η παγκόσμια ιστορία μιλάει πολύ για τον Τρωικό Πόλεμο και αργότερα για τη Σπάρτη, Αθήνα, και τον Μέγα Αλέξανδρο, ακούμε λίγα ή τίποτα στον κόσμο για τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία. Τώρα, μέσα από την έρευνα, γνωρίζουμε ότι 800 χρόνια πριν από την κλασσική περίοδο των Αθηνών και της Σπάρτης, υπήρξαν πολλά μεγάλα βασίλεια στην Ελλάδα, περιλαμβανομένης της πατρίδας του Αχιλλέα. Η Ιλιάδα του Ομήρου με την ομορφιά και λαμπρότητα της γραφής της, δεν βρίσκει μέχρι σήμερα τίποτα που να της μοιάζει στην λογοτεχνία του δυτικού κόσμου. Ο τυφλός ποιητής Όμηρος διέσωσε αυτό το λαμπρό κομμάτι της ιστορίας μας και πρόσφερε έναν μερικές φορές κάπως αινιγματικό αλλά σαφή οδηγό και οδικό χάρτη για το που βρίσκονται τα βασίλεια. Είναι καιρός να αναβιώσει και να τιμηθεί η δόξα και η μνήμη του μεγάλου προγόνου μας του Αχιλλέα και ο τόπος που γεννήθηκε. Είναι το καθήκον και η υποχρέωσή μας.

Όταν θα έρθω το Απρίλιο για το συνέδριο και να μείνω για τρεις μήνες, θέλω να βεβαιωθώ ότι το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα είναι καλά οργανωμένο και ως μέρος του Συμβουλίου να επισκεφθεί τις θέσεις πολύς κόσμος από τη Λαμία και άλλες πόλεις της σύγχρονης Φθιώτιδας, πιστεύω είναι σημαντικό για τον Αχιλλέα. Εγώ και ο Τάκης Ευθυμίου, ο Νικόλαος Καραγεώργος, ο Αθανάσιος Καρατόλιας και πολλοί άλλοι, ερεύνησαν και θα δούμε, θα επισκεφθούμε θέσεις, και να σχηματίσουμε μία ορθή άποψη για τον Αχιλλέα. Να είμαστε σύμφωνοι όλοι μαζί. Και θέλω να μάθω τι λέγει η αρχαιολογική υπηρεσία στη Λαμία και ο διευθυντής αρχαιολόγος. Είναι μαζί μας; Οπωσδήποτε, το τραίνο δεν θα σταματήσει!

Με απέραντη τιμή

Δημήτρης Γ. Μπριάνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *