20130414
Με ευχαριστίες στην κα Πηγή Γρύλλη
Υλικά
1 αγελαδίτσα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη & 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
3 λεμόνια (Ξύσμα από δύο μεγάλα λεμόνια) & 1 ακόμη για χυμό
2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλάκια μπέϊκιν
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι άχνη
Έχει τρία στάδια:
1. Ζύμη
2. Σιρόπι
3. Γλάσο
1ο στάδιο
Ζύμη
Ανακατεύουμε με πιρούνι:
1 αγελαδίτσα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από δύο μεγάλα λεμόνια
Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού που είναι:
2 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλάκια μπέϊκιν
½ κουταλάκι αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά
Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς
2ο στάδιο
Σιρόπι
Όσο το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι:
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
Το χυμό των δύο μεγάλων λεμονιών απ’ όπου έχουμε πάρει το ξύσμα
Το βάζουμε σε κατσαρολάκι, το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας για να γίνει σιρόπι.
Μόλις ξεφουρνίσουμε το γλυκό το περιχύνουμε το σιρόπι και περιμένουμε να το ρουφήξει
3ο στάδιο
Γλάσο
Βάζουμε ένα φλιτζάνι άχνη και ρίχνουμε χυμό λεμονιού (άλλο ένα λεμόνι) , ανακατεύοντας, τόσο που ν’ αρχίσει να γίνεται γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ