Αχιλλέας: Χίλια χρόνια πριν από τη βάφτιση του Χριστού

20140201

Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Η βάπτιση είναι ένα από τα επτά (7) μυστήρια. Βάπτισμα, Χρίσμα, Θεία Ευχαριστία, Μετάνοια ή Εξομολόγηση, Ευχέλαιο, Γάμος και Ιεροσύνη.

Κατά τη βάπτιση ο ιερέας βυθίζει τρεις (3) φορές, στο αγιασμένο νερό της κολυμβήθρας το βρέφος.

Η διαδικασία αυτή γίνεται προκειμένου, ο άνθρωπος να εξαγνισθεί και καθαρθεί, από το προπατορικό αμάρτημα. Το αμάρτημα της παρακοής που κατά την Παλαιά Διαθήκη διέπραξαν οι πρωτόπλαστοι απέναντι στο Θεό και το οποίο στάθηκε η αιτία της διακοπής της επικοινωνίας με τον Θεό και της αποπομπής τους από τον Παράδεισο,
Ο άνθρωπος διαπράττει πολλά αμαρτήματα. Επτά (7) όμως είναι τα πιο θανάσιμα αμαρτήματα, που οδηγούν, τον πιστό, στον πνευματικό θάνατο, Η Έπαρση, η Πλεονεξία, η Ζηλοφθονία, η Οργή, η ακηδία (αμέλεια), η Οκνηρία, η Λαιμαργία και η Λαγνεία.

Το μυστήριο της βαπτίσεως, σκοπό έχει να καταστήσει τον άνθρωπο ισχυρό και δυνατό, έναντι των δυνάμεων του κακού. Αυτό επιτυγχάνεται, όταν ο νεοφώτιστος «ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ» ολόκληρος (πλήρως) μέσα στο αγιασμένο νερό της κολυμβήθρας, τρεις (3) φορές. Εάν κάποιο μέρος του ανθρωπίνου σώματος μείνει εκτός του ύδατος και δεν δεχθεί το αγιασμένο νερό, γίνεται «ΠΥΛΗ» εισόδου του κακού και από αυτό το σημείο θα δεχθεί την επιθετική του μορφή.

Το μυστήριο της βαπτίσεως μου θυμίζει τον μυθικό Αχιλλέα. Τον θρυλικό ήρωα του έπους όλων των αιώνων την «ΙΛΙΑΔΑ».

Ο Αχιλλέας ήταν γιος της Θέτιδας, θαλάσσιας θεότητας. Η Θέτις ήθελε τον Αχιλλέα να τον καταστήσει αθάνατο «ΑΤΡΩΤΟ». Για να το επιτύχει, αυτό τον πήγε, στην ιερή λίμνη της Στυγός. Τον βύθισε τρεις (3) φορές, στα θεία νερά της και από τότε έγινε αθάνατος και άτρωτος. Κατά την ώρα της βαπτίσεως η Μάνα του τον κράταγε από την φτέρνα του. Αυτό είχε σαν συνεπεία εκείνο το σημείο του σώματος (η φτέρνα) να μείνει «ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ». Έτσι όλο το σώμα τους Αχιλλέα ήταν αθάνατο, η φτέρνα του ήταν θνητή.
Ο Αχιλλέας έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1.100 π.Χ.). Εκεί τον βρήκε ο θάνατος. Τον κτύπησε ένα βέλος Τρωαδίτη. Μπήκε από την μόνη «ΠΥΛΗ» που είχε μείνει ανοιχτή. Το βέλος αυτό τον χτύπησε, στη φτέρνα.

Η Λίμνη της Στυγός βρισκόταν στην περιοχή των Καλαβρύτων, κοντά στα Αροάνια Όρη. Από τα βουνά αυτά πήγαζε ο ποταμός Στύγιος και δημιουργούσε «τα στύγια ύδατα» (ΗΛΙΟΣ, τόμ. ΚΑ, σελ. 114). Βλέπετε και εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη, γράμμα Σ, σελ. 464.

Για το βάπτισμα αυτό του Αχιλλέα πρώτος μίλησε ο Ρωμαίος ποιητής Στρατίου, στην «Αχιλληΐδα» του. Όποιος την έχει παρακαλώ να μου τηλεφωνήσει (210-94.09.788) να πάω να τη διαβάσω. Βεβαίως για τη βάπτιση του Αχιλλέα μπορείτε να διαβάσετε τη Μεγάλη Ελληνική Μυθολογία του Ζαν Ρισπέν, Γάλλου Ακαδημαϊκού, τόμ. Β’, σελ.192, κεφ. Η Γέννηση του Αχιλλέα.

Φίλε αναγνώστη, όπως ξέρεις, ο Τρωικός πόλεμος έγινε το ολιγότερο, πριν 1.000 χρόνια από της γεννήσεως του Χριστού. Δηλαδή ο νηπιοβαπτισμός στην Ελλάδα, από τους Έλληνες, έχει αρχίσει πριν χίλια χρόνια. ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Και όμως οι εχθροί μας ισχυρίζονται, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είναι πρόγονοι μας. Ας διαβάσουν λίγο. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσένα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *