20121229
Γεωργίου Πούλιου, Δικηγόρου
Ο Δαρείος την ήττα του, στο Μαραθώνα δεν την άντεχε. Δεν μπόρεσε να το χωνέψει. Αμέσως σκεπτόταν να επανέλθει. Δεν πρόφθασε να πιεί και το δεύτερο ποτήρι, πέθανε. Το όνειρο του πατέρα του σκέφθηκε να πραγματοποιήσει «ΤΟ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΟ» του, ο «ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ» του, ο Ξέρξης.
Οι «φίλοι» μας οι Εβραίοι εκμεταλλευθήκανε την αδυναμία του. Του Ξέρξη του άρεσε «Ο ΠΟΔΟΓΥΡΟΣ». Στο «ΚΡΕΒΑΤΙ» του, του ρίξανε μια ωραία εβραία, την ΕΣΘΗΡ, η οποία κάθε μέρα και όλη την ημέρα τον εξωθούσε να εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδος.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, εμείς οι Έλληνες, εμείς οι ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ τη διαβάζουμε, στο Θεόπνευστο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, όπως και μερικές άλλες πόρνες, την ΙΟΥΔΙΘ, μεταξύ των προφητών.
Ο Θεμιστοκλής εγκαίρως είχε πληροφορηθεί τις προετοιμασίες των Περσών. Επιθυμία του Θεμιστοκλή ήταν να κάνει τους Αθηναίους Ναυτικούς.
«ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ» (Ηρόδοτος-Πολύμνια §144).
Για να πραγματοποιήσει το όνειρο του αυτό, εξεμεταλλεύτηκε δύο (2) γεγονότα.
Την εποχή του Θεμιστοκλέους (525 – 461 π.Χ.) η Αίγινα και η Αθήνα, ήταν δυο (2) Μεγάλα Κράτη. Δυο ναυτικά κράτη. Είχαν μεγάλο ανταγωνισμό και μίσος ΑΣΒΕΣΤΟ.
Οι Αθηναίοι κάθε πέντε (5) χρόνια εορτάζανε, στο Σούνιο μια γιορτή, την ΠΕΝΤΕΤΗΡΙΔΑ. (Ηρόδοτος – Ερατώ σελ.469, §87).
Το έτος 488 π.Χ. οι Αιγινήτες κατά τρόπο πειρατικό, πήγαν στο Σούνιο και κατέλαβαν την ΘΕΩΡΟ NAY γεμάτη άνδρες. Ήταν η αφρόκρεμα των Αθηναίων, τους οποίους ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝΕ.
Σε απάντηση οι Αθηναίοι με 70 τριήρεις εξεστράτευσαν εναντίον των Αιγινητών και τους διαλύσανε. Πλην όμως οι Αιγινήτες κυριεύσανε τέσσαρις (4) αυτάνδρους τριήρεις των Αθηναίων. (Ηρόδοτος – Ερατώ σελ.471, §93). Το περιστατικό αυτό ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ:
Στη Λαυρεωτική υπάρχει το χωριό Άγιος Κωνσταντίνος. Πριν μερικές 10ετίες λεγόταν ΚΑΜΑΡΙΖΑ και στην αρχαιότητα λεγόταν ΜΑΡΩΝΕΙΑ, από τον ήρωα Μάρωνα, ο οποίος πολέμησε, στις Θερμοπύλες. (Γιατί όχι Μαρώνεια;). Ότι Ελληνικό πρέπει να εξαφανίζεται.
Στην περιοχή της Λαυρεωτικής υπάρχουν μεταλλεία χρυσού και αργύρου. Την εποχή του Θεμιστοκλέους (483 π.Χ.) τα μεταλλεία έδωσαν μεγάλες ποσότητες αργύρου. Οι Αθηναίοι αποκομίσανε μεγάλα κέρδη. Αυτό το γεγονός βρήκε την ευκαιρία, ο Θεμιστοκλής και το εξεμεταλλεύθηκε.
Στους Αθηναίους πρότεινε τα κέρδη αυτά να μη τα κρατήσουν, για λογαριασμό τους, αλλά να τα διαθέσουν υπέρ της πόλεως.
Ο Θεμιστοκλής, στους Αθηναίους, δεν είπε την αλήθεια. Δεν τους είπε, ότι τα θέλει, κατά των Περσών. Τους είπε ότι τα θέλει κατά των Αιγινητών και έτσι οι Αθηναίοι συμφώνησαν.
Η πρόταση του Θεμιστοκλέους όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά υπερψηφίστηκε και προσέλαβε ισχύ και δύναμη νόμου και έμεινε στην ιστορία: (Εσείς κ.κ. 300 τι κάνετε;)
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΠΕΡΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Οι Αθηναίοι, τον Νόμο αυτόν τον ετήρησαν, (τα ακούτε ΓΡΕΚΥΛΟΙ;).
Τα εισοδήματα από τα κέρδη των μεταλλείων μετατραπήκανε σε 200 τριήρεις. Εσείς ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ πουλάτε τα υποβρύχια μας.
Οι τριήρεις είναι αυτές, με τις οποίες οι Αθηναίοι κατεναυμάχησαν τους Πέρσες, στη Σαλαμίνα το 480 π.Χ.
Τόσο δύσκολο είναι σήμερα οι έχοντες και κατέχοντες να διαθέσουν τα περισσεύματά τους, να «ξελασπώσουν» την ΕΛΛΑΔΑ; Τι να τα κάνετε τα πλούτη όταν δεν θα έχετε ΠΑΤΡΙΔΑ;
Υ.Γ. Οι εταίρες της Κορίνθου είναι οι μόνες Ελληνίδες που συνέβαλαν οικονομικά, στην επιτυχία της Ναυμαχίας, στη Σαλαμίνα και προσευχηθήκανε, στη Θεά (προφανώς, στην Αφροδίτη), να βοηθήσει τους άνδρες να νικήσουν, ώστε να γυρίσουν, στα σπίτια ερωτευμένοι. (Πλουτάρχου – Ηθικά. Περί της κακοηθείας του Ηροδότου. Τόμ.22, σελ.235.)•
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 23.12.2012