20121229 GA
Κάθε σπίτι στο Σκαμνό εξέτρεφε τα παλιότερα χρόνια το δικό του γουρουνάκι. Η διαδικασία ξεκινούσε λίγο μετά το Πάσχα. Μέχρι τα Χριστούγεννα αποκτούσε τεράστιες διαστάσεις. Το σφάξιμο των χοίρων πυροδοτούσε ένα ιδιότυπο πανηγύρι στο χωριό με τους μεζέδες, τα λουκάνικα, τα μπουμπάρια, τη λύπα, τις μυζήθρες κλπ κλπ
Η φωτογραφία προέρχεται από το περιοδικό Stern
[Σκαμνός, αρχές δεκαετίας του ‘ 50, οικογένεια Νίκου Αποστολόπουλου και γιορτές Χριστουγέννων. Ο αρχηγός της οικογένειας κρατά με υπερηφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού, σε ένδειξη ευφορίας και ευμάρειας]