Ν’ Ανοίξουν Τώρα Τα Ιαματικά Λουτρά

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011 / Blogspot tromaktiko

Δώστε υγεία στο πληθυσμό κι όχι κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες…
Οι ιαματικές πηγές είναι από τα αρχαία χρόνια πηγές υγείας και ζωής για τους πληθυσμούς, που ζουν κοντά τους. Η πολιτεία οφείλει να τις ενεργοποιεί και να συνεχίζει τα επιδόματα λουτροθεραπείας.
Όμως συμβαίνει το αντίθετο. Αντί να ενισχύει τις ιαματικές πηγές ενισχύει την ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων, με τις παρενέργειες συνεχώς να μεγαλώνουν.

Δείτε στην συνέχεια την έκκληση του Δήμου Λαμίας:

Δυστυχώς για πολλοστή φορά αναδεικνύουμε το θέμα της λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών, γιατί πλέον βρισκόμαστε στις αρχές Ιουνίου και είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η λουτρική περίοδος, αφού ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνει η προκήρυξη επιλογής προσωπικού στις Ιαματικές Πηγές παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας αλλά και τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από τον Δ/ντα Σύμβουλο των Ε.Τ.Α. κ. Δημ.Λάμπρου.

Σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, θα περιμέναμε από την Πολιτεία, τουλάχιστον να δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην επαναλάβει δυσλειτουργίες και προβλήματα του παρελθόντος. Αντ’ αυτού όμως, με διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στερεί από την τοπική κοινωνία την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών που είναι βασική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά και της στερεί κάθε δυνατότητα αναζωογόνησης και ανάπτυξης.
Τα προβλήματα είναι πολλά και το αναγνωρίζουμε. Όμως η πλήρης απαξίωση των λίγων αλλά σοβαρών αναπτυξιακών εργαλείων που μας έχουν μείνει είναι απαράδεκτη.
Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειές μας, δεν παραχωρήθηκε καμιά από τις παραπάνω πηγές στην Αυτοδιοίκηση και αναμένουμε τον νέο νόμο για τα Ιαματικά, ώστε να τις εντάξουμε στα αναπτυξιακά προγράμματα του Δήμου μας.
Καλούμε τους υπευθύνους, δηλαδή τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, να επιληφθούν του θέματος και να λειτουργήσουν άμεσα τις Ιαματικές Πηγές.

http://www.biozo.gr
ΦτΣ 117

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *