Πράσινο τσάι

Επτά παράγοντες υγείας για το πράσινο τσάι
Πράσινο Τσάι: για ένα λαχταριστό αδυνάτισμα
Ένα τσάι που εξολοθρεύει το πάχος: Το πράσινο τσάι περιέχει την ουσία Polyphenol Catechin. Διάφορες μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτό το συστατικό μπορεί να συνδράμει σε ένα πρόγραμμα διαίτης. Οι άνθρωποι που προσέλαβαν κανονικά στη διάρκεια του αδυνατίσματος Catechine, είχαν εν τέλει λιγότερα κύτταρα λίπους στην κοιλιά. Τέσσερις μέχρι πέντε κούπες θα ήταν το καλύτερο σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα κίνησης ένα μέτριο διαιτολόγιο.
Γιατί το τσάι είναι τόσο υγιεινό
Στο τσάι ενυπάρχει ένα πλήθος σημαντικών βιταμινών. Έτσι, επί παραδείγματι, το τσάι προσφέρει τη βιταμίνη Β1, Β2, C, E και Κ. Και το πράσινο τσάι έχει να προσφέρει κάτι ακόμη περισσότερο: Μαζί με τις βιταμίνες, μας εφοδιάζει ακόμη με την ουσία Fluor, Kalium, Kalzium και ίχνη ψευδαργύρου.
Μία κούπα πράσινο τσάι για ένα ομορφότερο χαμόγελο
Το αντι-οξειδωτικό Catechine δεν εξολοθρεύει μόνον τα κύτταρα λίπους, ενισχύει επίσης τα ούλα και καταπραΰνει μία πιθανή παροδοντίτιδα. Γιαπωνέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι ήδη μία κούπα το πρωί μπορεί να προστατέψει από φλεγμονές και ουλίτιδες. Κι έτσι παραμένει και το χαμόγελο κάπως πιο όμορφο.
Μία φρέσκια περιποίηση για την επιδερμίδα
Λιγότερες ρυτίδες και βλάβες: Όποιος χρησιμοποιεί κανονικά αλοιφές και δραστικές ουσίες από το πράσινο τσάι, μπορεί να προστατέψει την επιδερμίδα του από τις επιδράσεις του στρες της καθημερινότητας. Ερευνητές αποδεικνύουν ότι η εμπεριεχόμενη ουσία Epigalocatechin -3- Gallat (EGCG) μπορεί να ενεργοποιήσει εκ νέου τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.
Προστασία από κυκλοφοριακές παθήσεις της καρδιάς.
Εδώ αναφέρεται πείραμα Ελλήνων ερευνητών πάνω σε ομάδα δείγματος που προσέλαβε πράσινο τσάι, ότι διαπιστώθηκαν βελτιώσεις κυκλοφορίας σε όσους κατανάλωσαν πράσινο τσάι με διαστολή στις αρτηρίες και αποφάνθηκαν ότι: Το πράσινο τσάι μπορεί να προστατέψει από αρτηριοσκλήρυνση και από καρδιακές ασθένειες κυκλοφορίας του αίματος.
Οι ιοί επίσης αποτρέπονται
Περισσότερο τσάι, λιγότερη γρίπη: Αυτή τη συσχέτιση διαπιστώνουν επίσης οι ερευνητές. Προφανώς η πολυφαινόλη που ενυπάρχει στο πράσινο τσάι εμποδίζει τους ιούς. Έτσι μπορεί να μειώνονται μολύνσεις γρίπης και φλεγμονές.
Πράσινο τσάι για διαύγεια πνεύματος
Το έτος 2008 Γερμανοί ερευνητές έκαναν μία ενδιαφέρουσα ανακάλυψη: Το συστατικό EGCG στο τσάι, μπορεί να αποτρέψει εγκεφαλικές δυσλειτουργίες. Έτσι μειώνονται κίνδυνοι για τη νόσο Alzheimer. Μάλιστα δε η ουσία EGCG μπορεί να διαλύσει ιζήματα στα νευρικά κύτταρα
ΦτΣ 117

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *