Τριάντα τρεις προτάσεις για την έξοδο

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις θέσεις του αναγνώστη μας Αναστάσιου Γιόβα. Τριάντα τρεις προτάσεις κάνει ο κ. Γιόβας για την έξοδο από την κρίση. Θα ήταν καλό οι ηγέτες μας να διάβαζαν αυτή την επιστολή. Να πάρουν μία οσμή για το τι ακριβώς σκέφτονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Σκέψεις απλές, αλλά και ουσιαστικές. Θέλετε, κύριε Παπανδρέου, τον κόσμο μαζί σας; Ακούστε τον…

«Οι μάσκες έπεσαν και το πολιτικό κατεστημένο της χώρας αποκαλύφθηκε πλήρως: Έχουμε μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση, αποτελούμενη από καιροσκόπους, πολιτικούς νάνους, κορυφαίους ψεύτες και επαγγελματίες διαστροφείς του ελληνικού λεξιλογίου, που ζουν στα Βόρεια Προάστια σε μια εικονική πραγματικότητα. Μια αποχαυνωμένη αντιπολίτευση ερασιτεχνών μάγων, που θέλουν να μας πείσουν ότι επειδή προβίβασαν τον υποπλοίαρχο σε καπετάνιο, θα αλλάξουν ρότα στο καράβι, παρότι το πλήρωμα παραμένει το ίδιο και μοναδική τους επιδίωξη είναι “η κουτάλα”. Μια αριστερά κρατικοδίαιτων επαγγελματιών πολιτικών με απόψεις του περασμένου αιώνα, που λένε όχι στην παραμικρή αλλαγή και θέλουν να λέγονται προοδευτικοί. Μια άκρα δεξιά πονηρών καιροσκόπων, ψηφοθήρων, υποκριτών και λαϊκιστών. Το μενού συμπληρώνεται από συνδικαλιστές καταχραστές του δημοσίου χρήματος, και ένα στρατό από κομματικούς εγκάθετους μπλε, πράσινους και κόκκινους σε κομβικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού, που θεωρούν ότι τα χρήματα των φορολογουμένων είναι προσωπική τους περιουσία και οι Έλληνες πολίτες υπηρέτες τους.

Ένας χρόνος μνημονίου και 1,5 χρόνος της νέας κυβέρνησης προκάλεσε: Θυσίες χωρίς αντίκρισμα που έχωσαν τη χώρα πιο βαθιά στα χρέη, 400.000 νέους ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα, διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, φυγή των νέων και ικανών στο εξωτερικό και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για δραματική αύξηση της φτώχειας τα επόμενα χρόνια. Κατέστησε την Ελλάδα δέσμια των δανειστών της για μεγάλο διάστημα και απέδειξε ότι το μόνο μέλημά του είναι η διατήρηση του κομματικού κράτους και η καρέκλα της εξουσίας. Φτάνει πια!

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει. Δεν ανεχόμαστε να έχουμε πρωθυπουργό που γυρίζει τον κόσμο λέγοντας ότι διοικεί ένα λαό διεφθαρμένων και τεμπέληδων. Speak for yourself, Mr. Papandreou. Υπάρχει και η Ελλάδα του μόχθου, της καινοτομίας, της αξιοπρέπειας και της σκληρής δουλειάς την οποία αγνοείς γιατί είναι πολύ μακριά από το περιβάλλον σου. Να φύγετε. Να φύγετε όλοι τώρα!

Να δημευθεί η περιουσία τους που είναι προϊόν κλοπής, κινητή και ακίνητη απανταχού της γης, να κλεισθούν στη φυλακή όλοι όσοι φταίνε από τη μεταπολίτευση και μετά για τη σημερινή κατάσταση και να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα.

Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση με νέα κόμματα από Έλληνες πατριώτες που έχουν δουλέψει και δημιουργήσει στη ζωή τους, αγαπάνε τον τόπο και σέβονται τον ιδρώτα του απλού Έλληνα πολίτη. Από ανθρώπους που δεν θα κυβερνάνε για το σήμερα, αλλά με σχέδιο για το αύριο των παιδιών και των παιδιών των παιδιών μας.

Η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Με ψευτιές και «πιστόλια στο τραπέζι» δεν πέφτουν τα σπρεντς. Πέφτουν με σοβαρότητα, αξιοπιστία και σκληρή δουλειά. Μπορούμε. Έχουμε διαψεύσει τις προβλέψεις πολλές φορές στο παρελθόν (Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ). Είμαστε για τα δύσκολα. Όλοι μαζί μπορούμε. Χρειάζονται μέτρα κοινής λογικής και όλα θα αλλάξουν:

Θεσμικά μέτρα

ΣΤΟΧΟΣ: Να εμπεδωθεί η ανεξαρτησία των θεσμών ώστε να υπάρχει επιτέλους έλεγχος και αξιοκρατία, να καταργηθεί η παντοκρατορία του πρωθυπουργού και να δημιουργηθούν και άλλοι πόλοι εξουσίας και να εμπεδωθεί η ισονομία, η λαϊκή κυριαρχία και η δικαιοσύνη.

1. Αναθεώρηση του Συντάγματος με σταθερό εκλογικό νόμο, πλήρη διάκριση των εξουσιών, διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων με υποχρεωτικές ονομαστικές εισφορές και δημοσίευση ισολογισμών θεωρημένους από ορκωτό λογιστή, εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και ενίσχυση των εξουσιών του, ανεξαρτησία της Βουλής από την κυβέρνηση, ασυλία βουλευτών μόνο για δηλώσεις και πολιτικές πράξεις και τίποτα άλλο.
2. Μείωση των βουλευτών σε 200, περιορισμός των αμοιβών τους και όλων των επιδομάτων τους κατά 50%.
3. Κατάργηση όλων των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων και των παραθύρων των νόμων που οδηγούν στην ατιμωρησία. Για κάθε πράξη της διοίκησης, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο.
4. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας και κατάργηση του μεγάλου αριθμού νόμων που οδηγούν στην ανομία.
5. Πόθεν έσχες για όλα τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστικών, εφοριακών, υπαλλήλων πολεοδομιών, αστυνομικών, στρατιωτικών των τελευταίων 30 χρόνων και επακόλουθη δήμευση, όπου οι περιουσίες δεν δικαιολογούνται.
6. Πλήρης ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με εκλογή των λειτουργών της χωρίς ανάμειξη του υπουργού.
7. Σύσταση ειδικών δικαστηρίων για ταχεία απονομή δικαιοσύνης για φορολογικά θέματα, υποθέσεις διαφθοράς και θέματα κρατικής περιουσίας (γη, ακίνητα κλπ). Μέγιστος χρόνος απόφασης 6 μήνες.
8. Ισολογισμοί σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση (ορατοί από το ίντερνετ), με άμεση απόλυση του διοικητικού συμβουλίου αν αυτό δεν συμμορφώνεται.
9. Πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του Τύπου και απογαλακτισμός του από την κρατική εξουσία.
10. Μόνιμο συμβούλιο σοφών (think tank) στο οποίο θα μετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που θα προτείνει πολιτικές σε βάθος 30 χρόνων.
11. Χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, με αμοιβαίο σεβασμό και διακριτούς ρόλους.
12. Σκληρή διαπραγμάτευση για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου για τους μετανάστες ώστε να μην παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Περιβάλλον

ΣΤΟΧΟΣ: Να σταματήσει η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος που αποτελεί τη μεγαλύτερη περιουσία της χώρας, να καθοριστεί η κρατική περιουσία και να μην υπάρχουν παράθυρα για καταπάτησή της, και να αναδειχθεί ο δασικός πλούτος και οι φυσικές ομορφιές της χώρας.

13. Να ολοκληρωθεί άμεσα το κτηματολόγιο, για να σταματήσει η διαφθορά και η συναλλαγή.
14. Ανακύκλωση παντού (σκουπίδια, συσκευές, αδρανή υλικά) και προώθηση της κομποστοποίησης.
15. Γκρέμισμα των αυθαιρέτων σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, αρχίζοντας από αυτά των επωνύμων.
16. Κατάρτιση δασικών χαρτών, καθορισμός χρήσεων γης σε όλη τη χώρα μέσα σε 2 χρόνια.
17. Κατάργηση της δασοκτόνας διάταξης της χρησικτησίας και της δυνατότητας απόκτησης περιουσίας μετά από δασικές πυρκαγιές μέσω φύτευσης ελιών.
18. Ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρησης υδάτων.
Οικονομία-Δημόσια Διοίκηση

ΣΤΟΧΟΣ: Να ξεθεμελιωθεί το κομματικό κράτος που σπαταλά πόρους και καταδυναστεύει τον πολίτη και να στηθεί μια μικρή και ευέλικτη Δημόσια Διοίκηση που σέβεται και αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

19. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ένα βασικό μισθό και σημαντικό πριμ που θα σχετίζεται με μετρήσιμους στόχους ανά διεύθυνση, οι οποίοι όταν επιτυγχάνονται θα αυξάνουν πολύ το μισθό τους.
20. Κλείσιμο των φορέων του δημοσίου εκτός από τα υπουργεία και λίγους ακόμα που προβλέπονται από την Ε.Ε. μέσα σε 4 χρόνια. Αποκρατικοποίηση όλων των δημόσιων οργανισμών εκτός της ΕΥΔΑΠ. Όσοι χάσουν τη δουλειά τους θα έχουν καθαρό μισθό 1.200 ευρώ για τρία χρόνια (ακόμα κι να βρουν δουλειά), πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για αυτούς και την οικογένειά τους, τα χρόνια θα μετρούν ως συντάξιμα και όποιος τους προσλάβει θα πληρώνει για 4 χρόνια μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει προηγηθεί απόλυση άλλων εργαζομένων για να προσληφθούν αυτοί.
21. Κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών για όλο το δημόσιο για να εκλείψουν οι μίζες. Κανένας κατακερματισμός προμηθειών που γίνεται με απώτερο σκοπό να μην υπάρχει έλεγχος.
22. Το κράτος πληρώνει όλες τις οφειλές του μέσα σε 30 ημέρες. Κεντρικό ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για όλες τις οφειλές του κράτους προς τον πολίτη και αντίστροφα. Υποχρεωτικός συμψηφισμός οφειλών.
23. Ηλεκτρονική κάρτα πολίτη για όλα: Εκπαίδευση, Υγεία, Εφορία, Δίπλωμα οδήγησης κλπ.
24. Πλήρης μηχανοργάνωση του δημοσίου και καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το κράτος σε ποσοστό 90% σε 4 χρόνια.
25. Φορολογικός νόμος απλός που να ισχύει για μια πενταετία χωρίς διευκρινιστικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που τον ακυρώνουν στην πράξη.

Ανάπτυξη

ΣΤΟΧΟΣ: Να σταματήσει η αφαίμαξη πόρων από τον ιδιωτικό τομέα και η εχθρική στάση του κράτους απέναντι στις επιχειρήσεις. Να δοθούν πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα ώστε να έρθουν επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στη χώρα, για να καταπολεμηθεί ουσιαστικά η μάστιγα της ανεργίας.
26. Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων έως και μηδενισμός της, εάν παρέχεται στους εργαζόμενους πολύ καλός μισθός, σέβονται το περιβάλλον, πληρώνουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές και δεν παραβιάζουν τους νόμους.
27. Αποφασιστική στήριξη της βιολογικής γεωργίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της βιομηχανίας λογισμικού, του πολιτισμού, της πράσινης βιομηχανίας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, γεωθερμία) και της καινοτομίας.
28. Προώθηση της Ελλάδας ως τόπος για εγκατάσταση συνταξιούχων από τη Βόρεια Ευρώπη με σχέδιο και ήπια ανάπτυξη για τόνωση της επαρχίας και για μόνιμα φορολογικά έσοδα.
29. Σύγχρονες συγκοινωνίες για όλους με κεντρικό σχεδιασμό. Προώθηση του σιδηροδρόμου υψηλών ταχυτήτων σε όλη τη χώρα. Ολοκλήρωση οδικών υποδομών.

Κοινωνική πρόνοια-Ασφάλεια

ΣΤΟΧΟΣ: Να δημιουργηθεί δίκτυ ασφάλειας για τους αδύναμους, να σταματήσει η επιδοματική τους αντιμετώπιση, αλλά να τους δοθεί η ευκαιρία να σταθούν και πάλι στα πόδια τους με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για το μέλλον.

30. Δωρεάν υγεία για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς για τους γιατρούς και αφαίρεση άδειας εργασίας για φακελάκια.
31. Παιδεία με κατεύθυνση τη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με άριστη γνώση της ιστορίας μας, σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα, κριτικό πνεύμα, άριστη γνώση νέων τεχνολογιών και πάνω από όλα ομαδικό πνεύμα και αγάπη στην πατρίδα.
32. Σε όλες τις επιχειρήσεις να υπάρχει υποχρεωτικά σύλλογος εργαζομένων, αλλά η εκλογή να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο κι όχι κομματικά ψηφοδέλτια όπως είναι τώρα. Έτσι θα εκλέγονται οι καλύτεροι, ανεξάρτητα από κόμματα.
33. Απόσυρση της αστυνομίας από γήπεδα και φύλαξη πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων. Η αστυνομία είναι για τον πολίτη και όχι για το σύστημα.

Δεν τους χαρίζουμε την πατρίδα που μας ανήκει. Ούτε μια σπιθαμή. Δεν αποδεχόμαστε το μέλλον που μας προδιέγραψαν, να γυρίσουμε στη δραχμή για να μην θιχτούν τα συμφέροντα του κομματικού κράτους, για να πεινάσει ο λαός και να του τα πάρουν όλα με τα κλεμμένα που έχουν στην Ελβετία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αδιέξοδη είναι η πολιτική τους και το κομματικό κράτος που συντηρούν. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της αδιαφορίας και της αποστασιοποίησης, που τους δίνει το άλλοθι να μιλάνε και να αποφασίζουν χωρίς εμάς, για μας.

Συμμετέχουμε, ενημερώνουμε και απαιτούμε να αλλάξουν όλα τώρα. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε με απλές κινήσεις να αλλάξουμε την κατάσταση:

1. Αγοράζουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας.
2. Ζητάμε παντού απόδειξη.
3. Δηλώνουμε τα εισοδήματά μας και δεν ανεχόμαστε τη φοροδιαφυγή από κανέναν.
4. Είμαστε όλοι ενωμένοι και βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα. Ο στενόφθαλμος ατομικισμός οδηγεί στην καταστροφή όλων μας.
5. Συμμετέχουμε στις εκλογές και δεν επιλέγουμε αποχή. Δεν ψηφίζουμε ποτέ ξανά τα κόμματα που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Ψηλά το κεφάλι! Τώρα είναι η ώρα! Ας αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και ας παλέψουμε ενωμένοι για να οικοδομήσουμε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος που θα μας κάνει περήφανους.
Ένας Έλληνας Πολίτης».
Υπεύθυνος για την φιλοξενία
Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr
ΦτΣ 117

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *