DtS115 – Φλας γέλιου

Κλειούς Κυρλή

Ενδιαφέρουσα σύμπτωση

Σ’ αυτό το έτος θα έχουμε τρεις ιδιαίτερες ημέρες: 1.1.11, 1.11.11, 11.11.11, Κι’ αυτό δεν είναι μόνον:
Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία της ημερομηνίας γεννήσεώς σας και προσθέστε τα έτη της τωρινής σας ηλικίας και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι 111 !!
Αυτό είναι το έτος του χρήματος, μας λέει ο φίλος γερμανός Horst-Wilhelm που μας το στέλνει.
Σπανίως ο μήνας Οκτώβριος περιέχει 5 Σάββατα,5 Κυριακές και 5 Δευτέρες. Αυτό συμβαίνει κάθε 823 χρόνια!
Αυτά τα χρόνια, σύμφωνα πάντα με τον φίλο Γερμανό, είναι ιδιαιτέρως γνωστά για το να «έχει κανείς ή να αποκτήσει χρήματα». Τούτο το τελευταίο, για μας τους Έλληνες, μάλλον σαν ανέκδοτο μας φαίνεται.

Τα καλύτερα θαύματα

Ένας Μουσουλμάνος, ένας Βουδιστής και ένας Εβραίος συζητούν για τις θρησκείες τους. Στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι η … σωστή θρησκεία είναι η δική τους αρχίζουν να διηγούνται τα θαύματα που έχουν κάνει ο Αλλάχ, ο Βούδας και ο Προφήτης.
«Μια μέρα», αρχίζει ο Μουσουλμάνος, «εκεί που καθόμουν σε μια πέτρα,…νηστικός και άφραγκος και έκλαιγα την ατυχία μου, παρακάλεσα τον Αλλάχ να μου δώσει λεφτά και ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μου ένα κοπάδι πρόβατα. Και έτσι έγινα πλούσιος. Ο Αλλάχ είναι ο πραγματικός Θεός!!».

«Αυτό δεν είναι τίποτα», λέει ο Βουδιστής, «Εγώ μια μέρα γύριζα στο χωριό μου με τα πόδια κουρασμένος, μπαϊλντισμένος από τον ήλιο, σερνόμουνα. Παρακάλεσα το Βούδα να με βοηθήσει να φτάσω γρήγορα στο σπίτι μου. Ξαφνικά βλέπω ένα φορτηγό να σταματάει μπροστά μου. Ανέβηκα και σε λίγη ώρα ήμουν πράγματι στο σπίτι μου. Αυτό είναι θαύμα! Ο Βούδας είναι ο αληθινός Θεός!!!»

«Ααααα», λέει ο Εβραίος, «σιγά τα θαύματα. Αν σας διηγηθώ τι μου συνέβη, τότε θα καταλάβετε ποιος είναι πράγματι ο αληθινός Θεός. Ένα Σάββατο βραδάκι, που λέτε, είχα αράξει σ’ ένα παγκάκι και σκεφτόμουνα. Έρχεται κάποια στιγμή και κάθεται κάποιος δίπλα μου. Γυρίζω και τι να δω; Μια γυναικάρα 2 μέτρα, μ’ ατέλειωτα πόδια, με ένα στήθος φοβερό, με ένα μάτι τσακίρικο, ένα στόμα προκλητικό, ένα μαλλί ξανθό χείμαρρο! Τρελάθηκα!! Φούντωσα ολόκληρος!!! Της πιάνω τη κουβέντα, την πλησιάζω, της πιάνω το χέρι….. Αρχίζει κι αυτή να με χαϊδεύει….. Την αγκαλιάζω εγώ….. Μετά από λίγο βρέθηκε να κάθεται στα πόδια μου….. Είχα ανάψει, δεν άντεχα άλλο….. Την ξαπλώνω στο παγκάκι κι εκεί που ήμουνα έτοιμος να ορμήσω θυμάμαι ότι είναι Σάββατο. Τότε παρακαλώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου το Θεό να με βοηθήσει. Και δεν θα το πιστέψετε τι έγινε. Στο σημείο που καθόμουνα έγινε Κυριακή και …. γύυυρω-γύυυρω Σάββατο!»

Στο γυναικολόγο

Η Διαμάντω, καλοσυνάτη συντοπίτισσα από την ορεινή Ρούμελη με αγροτοκτηνοτροφικές ασχολίες, επισκέπτεται στην πόλη τον γυναικολόγο, συνοδευόμενη από τον Μήτσο, το συζυγό της που την περιμένει στον προθάλαμο του γιατρού.
Ο γιατρός ρωάει τη Διαμάντω:
-Έχεις οργασμό; Κι εκείνη απαντά, μια στιγμή γιατρέ μου να ρωτήσω τον άντρα μου
-Μήτσο μ, έχω οργασμό; Κι ο Μήτσος
-Έχεις ΟΓΑ!

Τραγωδία

Ο Πρόεδρος George W. Bush επισκέπτεται ένα δημοτικό σχολείο όπου η δασκάλα ασχολείται με το νόημα των λέξεων. Συζητείται η λέξη «τραγωδία» και η δασκαλα ρωτά τον Πρόεδρο αν αυτός θα ήθελε να κατευθύνει τη διερεύνηση της λέξης που συζητείται. Εκείνος καλεί κάποιο από τα παιδιά να αναφέρει ένα παράδειγμα για το οποίο θα ταίριαζε η λέξη τραγωδία. Ένα παιδάκι σηκώνει το χέρι του και λέγει ότι αν στο φίλο του που κατοικεί απένατι από το σπίτι του συνέβαινε να τον χτυπήσει βαριά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, αυτό θα ήταν μία τραγωδία.

Ο Πρόεδρος δείχνει να μην συμφωνεί και προτείνει για την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί η λέξη ατύχημα.

Ένα άλλο παιδάκι αναφέρτει στη συνέχεια το ενδεχόμενο μία τάξη να κινείται σε εκδρομή με πούλμαν που θα έπεφτε σε μία χαράδρα με όλα τα παιδιά πάνω σ’ αυτό. Κάτι τέτοιο, ισχυρίζεται το παιδί, θα το λέγαμε τραγωδία.
Ο Πρόεδρος δείχνει και πάλι να μην συμφωνεί για το παράδειγμα και προτείνει ως ορθότερο τον όρο «μεγάλο ατύχημα». Εν συνεχεία παροτρύνει τα παιδιά να αναφέρουν κάποιο άλλο πιο εύστοχο παράδειγμα, αλλά αυτά έχουν αποθαρρυνθεί και κανένα δεν σηκώνει το χέρι του μέχρι που κάποιος μαθητής στο βάθος παίρνει το λόγο με άνεση αναφέροντας το ενδεχόμενο να χτυπηθεί το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One με επιβαίνοντες την κα και τον κ. Πρόεδρο με μία ρακέττα, πιθανόν από τον Osama Bin Laden, που θα προκαλούσε μοιραίο πλήγμα στο αεροσκάφος. Αυτό θα το ονόμαζα τραγωδία, αποφαίνεται ο μικρός.
Φανταστικά! Συγχαίρει ο Πρόεδρος και ρωτάει συμπληρωματικά το παιδί:
-Και θα μπορούσες πί πλέον να μας πεις γιατί αυτό θα ήταν μία τραγωδία;
Το παιδί:
-Επειδή αυτό δεν είναι ένα ατύχημα και ασφαλώς καμία μεγάλη ζημία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *