“Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους” (Θ. Κολοκοτρώνης)…

FtS113
Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Στις 25 Νοεμβρίου 1942, ενωμένες ανταρτικές δυνάμεις του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα, με την συνεργασία Βρετανών σαμποτέρ, ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου αποτελεί μία από τις κορυφαίες πράξεις αντίστασης στην κατεχόμενη Ευρώπη. Επέτειος ένδοξη και ταυτόχρονα θλιβερή αφού σηματοδοτεί στην μνήμη όλων μας τον μετέπειτα αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο και διχασμό. Όμως, ακόμα και έτσι η ιστορική της αξία είναι τεράστια και τα προηγούμενα χρόνια είτε εορτάζονταν πανηγυρικά, είτε σε συνθήκες παρανομίας, σημάδευε κάθε χρονιά την νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

Βέβαια, στην επέτειο του 2010, δεν θα συμβεί τίποτε από αυτά. Το πολύ-πολύ να γίνει κάποια τυπική τελετή και εκεί θα τελειώσουν όλα. Έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ… σοβαρότερα ζητήματα σαν λαός…

Όντως, πριν από λίγες ημέρες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αποκάλεσε σε δημόσια ομιλία του τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας «αντιπαραγωγικούς» και μόλις εχθές έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ “πατριωτισμού” αποκαλώντας το περιβόητο μνημόνιο «ευτυχία για την χώρα».

Η Ελληνική Ιστορία διδάσκει σεβασμό στην αρχή της Εθνικής Ανεξαρτησίας, τιμή στους ανθρώπους που διακινδυνεύουν και θυσιάζουν την ζωής τους για την Πατρίδα.

Τι μπορεί, λοιπόν, να πει ο οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος σε όσους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να ακούνε αδιαμαρτύρητα, στην Βουλή των Ελλήνων τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, να αγορεύει και να τοποθετείται για τα θέματα που αφορούν την πρόοδο του Έθνους;

Το γκρίζο πολιτικό σύστημα, που κυβερνά την χώρα συνεχώς από το 1996 και μετά, κινείται μεταξύ των συγκοινωνούντων δοχείων της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Μισεί την Ελληνική Ιστορία και προσπαθεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο να στερήσει από τους νέους την ιστορική γνώση και την αντίστοιχη συμπεριφορά και κώδικα τιμής. Φοβάται και τρέμει την ιστορική μνήμη και προσπαθεί να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την σύγκριση του ενδόξου χθες με το δικό τους δημιούργημα το θλιβερό σήμερα.

Σε αυτή όμως την χώρα γεννιούνται κάθε ημέρα παιδιά που πρέπει να διδαχθούν την Ελληνική Ιστορία.

Αυτά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Στην πατρίδα τους δόθηκε η πρώτη θεατρική παράσταση, γράφτηκαν τα πρώτα φιλοσοφικά και φιλολογικά κείμενα, θεμελιώθηκαν τα σύγχρονα μαθηματικά και ιδρύθηκε η πρώτη Δημοκρατική Πολιτεία.
2. Οι πρόγονοι τους ήταν οι περισσότεροι άσημοι φτωχοί και ρακένδυτοι, αλλά ταυτόχρονα άνδρες έντιμοι και γενναίοι, που έχυσαν το αίμα τους στα πεδία των μαχών για την πατρίδα και την δημοκρατία, νικώντας εχθρούς πανίσχυρους και τρομερούς.
3. Ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους, ρημαγμένοι από τους ξένους κατακτητές, τον εμφύλιο πόλεμο και τον διχασμό, αγωνίστηκαν σκληρά εναντίον της φτώχειας της μιζέριας του αναλφαβητισμού, της καθυστέρησης, και νίκησαν.
4. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα όπως είναι σήμερα γονατισμένη και ταπεινωμένη. Υπήρξαν ένδοξες εποχές και παλαιότερα και πρόσφατα, που ολόκληρος ο κόσμος θαύμαζε τους Έλληνες και έπαιρνε παράδειγμα ζωής από αυτούς.
5. Η Ελλάδα είναι όμορφος και γλυκός τόπος. Όλους τους χωράει και όλους τους αγκαλιάζει. Ακόμα και τους κατακτητές, όταν αυτοί ηττηθούν και μετανιωμένοι ζητήσουν βοήθεια και συγχώρεση. Όμως ταυτόχρονα είναι τόπος σκληρός και αφιλόξενος και δεν συγχωρεί ποτέ όσους την προδίδουν.

Το είπε άλλωστε πολύ εύστοχα και το υλοποίησε αταλάντευτα με σιδερένια θέληση και πυγμή ένας πολύ μεγάλος Έλληνας. Ένας Έλληνας που όλοι εμείς του χρωστάμε πάρα πολλά…

Ο Γενναίος Στρατηγός της Ανεξαρτησίας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *