FtS113 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Σταματία Ευστράτογλου

Ασπρουλάκης

Όλοι οι Σκαμνιώτες ξέρουμε τον Γιώργο Ασπρουλάκη που σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου πρωτοστατεί με τον αξεπέραστο εξοπλισμό που διαθέτει. Μικροφωνική εγκατάσταση, μουσική, ηχεία, φωτισμό και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σου από ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Και να ‘σου που περπατούσα στο Χαλάνδρι, Ζαλοκώστα 6 και βλέπω ένα υπέροχο κατάστημα με μεγάλα γράμματα απ’ έξω «Ασπρουλάκης». Ήταν μεγάλη χαρά για μένα και φαντάζομαι για κάθε Σκαμνιώτη και φίλο συντοπίτη να δει το Γιώργο και τη Χρυσούλα επί το έργον. Να σε καλοδεχτούν, να σε χαιρετήσουν, να σε συμβουλέψουν, να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν τις καλύτερες λύσεις με τις καλύτερες τιμές για κάθε ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό και όλα αυτά μαζί με τα νέα του Σκαμνού!
ΓΑ

Αυξάνονται τα Σκαμνιωτόπουλα

Στις 15.12.2010 η κόρη του Θανάση Γκόλφη και εγγονή της Μαρίας, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ευχόμαστε στην αγαπητή μας Μαρία και το Δημήτρη, τους ευτυχείς γονείς, να τους ζήσει και να ευτυχίσει. Να αποκτήσουν και άλλα πολλά παιδιά. Το ίδιο στη γιαγιά Μαρία ευχόμαστε να αξιωθεί και να βιώσει πολλές τέτοιες χαρές.

Γεωργία Ζαλαώρα – Αποστολοπούλου

Με πολλή θλίψη οι Σκαμνιώτες πληροφορήθηκαν τη δυσάρεστη είδηση για την πολύ αγαπημένη μας Γεωργία Αποστολοπούλου (95) που μας άφησε για πάντα στις 03.12.2010, χήρα ενός επίσης εξαίρετου και αξέχαστου συγχωριανού, του Γιώργου Ζαλαώρα. Πόσοι και πόσοι από μας δεν είχαμε τη μεγάλη χαρά να πηγαινοερχόμαστε στο φιλόξενο σπίτι με τον τεράστιο πλάτανο και την ασύγκριτη κούνια, είτε για βόλτα, είτε στην καλή μας Γεωργία την αξεπέραστη μοδίστρα, για να μας ράψει κάθε είδους φορεσιά. Μία από τις πανέμορφες κόρες του Παναγιώτη Αποστολόπουλου, αδερφή των τιμημένων τριών αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης, των Αποστολοπουλαίων, έμελλε μαζί με τις αδερφές της και τον μικρό τότε Δημήτρη να ξεσπιτωθούν μετά από την γενναία πράξη του ήρωα Κώστα (Καραϊσκάκης) που με το τσεκούρι που άδραξε από μπροστά του χωρίς να το πολυσκεφθεί, ενάντια στους θρασείς Ιταλούς κατακτητές που προσπάθησαν να προσβάλλουν την οικογένεια, έστειλε το πρώτο ηχηρό μήνυμα Εθνικής Αντίστασης και αξιοπρέπειας σε όλη την μουδιασμένη τότε Ρούμελη (αρχές Φλεβάρη 1942), όπως χαρακτηριστικά μαρτυρούν κορυφαίοι αγωνιστές, όπως ο Νικηφόρος.

Η μονάκριβη κόρη της Γεωργίας, η αγαπημένη μας Έφη, που φρόντισε με πολλή αγάπη τη μάνα της μέχρι τα βαθιά γεράματά της, που ζει και εργάζεται στην Ασπροβάλτα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, δικαιούται μαζί με τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια την αμέριστη αγάπη και εκτίμησή μας για την φροντίδα προς την μανούλα της. Δεν κυκλοφόρησε ατυχώς η είδηση εγκαίρως και πολλοί από τους συγγενείς της οικογένειας δεν μπόρεσαν καν να παραβρεθούν στην αποχαιρετιστήρια ακολουθία που έλαβε χώρα στη Λαμία για να οδηγηθεί η αείμνηστη Γεωργία στο Κοιμητήριο της Ξηριώτισσας. Ασφαλώς και θα ήταν για πολλούς από μας πολύ καλύτερο αν αυτό συνέβαινε λίγο πιο πάνω, στη γενέτειρα της το Σκαμνό, κοντά στους ήρωες αδελφούς της, μιας και ο λόγος γίνεται για προσωπικότητες εμβληματικές που τιμούν το μικρό χωριό μας. Τον πρώτο λόγο σε τέτοιες αποφάσεις έχει αναμφιβόλως η άμεση οικογένεια και αυτό το σεβόμαστε.
ΓΑ

Γεώργιος Σκαρής

Το Δεκέμβριο (07.12.2010) μας άφησε και ο Γιώργος Σκαρής (85). γιος μιας θρυλικής μορφής για το Σκαμνό, του Θανάση Σκαρή και αδελφός της Σοφίας και του Στάθη που ήδη εδώ και κάμποσα χρόνια πέρασαν στην αιωνιότητα με πολύ καλές παρακαταθήκες για το βίο και τη σωστή διαδρομή τους. Πατέρας του Φάνη και της Αθανασίας που ως καλός οικογενειάρχης εργάσθηκε ως χειριστής οδοποιητικών μηχανημάτων, όπως και ο Στάθης ο αδελφός του.

Η κηδεία του έγινε στο Σκαμνό. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Το 40ήμερο μνημόσυνο θα γίνει την 09.01.2011.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *