Αφού δεν τιμωρούνται οι κλέφτες, ας τιμωρηθούν οι ψεύτες

FtS112
ο Βίκτωρ Σαμπώ σχολιάζει θέματα επικαιρότητας
Μπήκαμε στην ευθεία και οδεύουμε προς δημοτικές εκλογές ύστερα από την σκληρή πραγματικότητα που μας περίμενε τον Σεπτέμβρη δηλ. η επιστροφή των πολλών από τις διακοπές και η ανώμαλη προσγείωση όλων μας μετά από την ψευτοχαλάρωση του καλοκαιριού.
Λέω ψευτοχαλάρωση γιατί τα γεγονότα και οι ειδήσεις μας κράτησαν σε εγρήγορση οπότε λίγο πολύ ξέρουμε τι μας περίμενε.
Ακούσαμε ότι η Τρόικα απαιτεί από τους κυβερνήτες μας και άλλα σκληρά μέτρα για να μας δώσουν την επόμενη δόση δανείου και όπως είναι φυσικό οι εξ Πάρου παραθεριστές προαναγγέλλουν και άλλες περικοπές που όμως θα είναι γαρνιρισμένες και με ολίγη κοινωνική ευαισθησία!!!
Επίσης ακούσαμε ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού θα φέρει την βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα μια και θα κατασκευάζουμε από κοινού οπλικά συστήματα που θα ανατρέψουν όλα τα στάτους κβο της περιοχής οπότε οι φίλοι μας οι Τούρκοι θα φοβηθούν και θα μας ζητήσουν συγνώμη για τις……….καλοκαιρινές παραβιάσεις των αεροπλάνων και των πλοίων τους, θα ανακαλέσουν την αμφισβήτηση των γκρίζων ζωνών και θα στείλουν το ερευνητικό τους σκάφος να κάνει έρευνες για πετρέλαιο σε μια λίμνη στα ανατολικά της Τουρκίας!!!
Α ξέχασα και ο κ. Σαμαράς μας ανακοίνωσε στις καλοκαιρινές περιοδείες του ότι έχει την λύση για έξοδο από το Δ.Ν.Τ αλλά και γενικά από την κρίση. κ. Σαμαρά σας παρακαλούμε λυπηθείτε μας και βοηθήστε τον κ. Παπανδρέου σαν πρώην συμμαθητή και συγκάτοικο σας στα στερημένα φοιτητικά σας χρόνια στα φτωχοπανεπιστήμια του εξωτερικού!!!
Βοηθήστε τον και δώστε του την μυστική φόρμουλα σας και εμείς δεν θα πούμε τίποτα όταν αποφασίσετε να συγκυβερνήσετε, αφού όλα θα γίνουν για το καλό του τόπου!!!
Αυτά και άλλα θαυμαστά ακούσαμε όπως ότι ήρθε ο ιός του Ανατολικού Νείλου οπότε κάποια στιγμή θα σκάσουν μύτη ίσως και ο ιοί του δυτικού, βόρειου και του νότιου Νείλου.
Μας είπαν επίσης ότι μάλλον θα χρειαστεί να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί, μετά όλοι μας και φαντάζομαι ότι σύντομα θα μας πουν ότι καλό θα είναι να μη συναθροιζόμαστε για λόγους υγείας σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους όπως σε πορείες απεργιών, σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις, σε αμφιθέατρα κ.τ.λ.
Μας είπαν πολλά αλλά ξέχασαν να μας πουν τι γίνεται με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που μπαίνουν κάθε μέρα στην χώρα μας και προωθούνται στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μας είπαν το γιατί ξέχασαν στον καινούργιο εκλογικό νόμο να εφαρμόσουν αυτό που μας έλεγαν πριν λίγο καιρό δηλ. την μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Δεν μας είπαν για τις Δημοτικές εκλογές με το περίφημο σχέδιο Καλλικράτης, το πως θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι νέοι μεγάλοι Δήμοι που θα προκύψουν αφού δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία σε κανένα επίπεδο στην τοπική αυτοδιοίκηση!!!
Μούγκα στη στρούγκα για την ύφεση στην αγορά και το κλείσιμο κατά χιλιάδες των μαγαζιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βουβαμάρα για το καλάθι της νοικοκυράς που σιγά σιγά έγινε σακούλα και λόγω της επερχόμενης ακρίβειας θα περιοριστεί σε χαρτοσακούλα!!!
Φίλες/οι περιμένετε τις επόμενες μέρες να ανάψουν στα τηλεπαράθυρα οι συζητήσεις για τους δήθεν αντάρτες των δύο μεγάλων κομμάτων που οι καημένοι διαφωνούν με τα κόμματα τους και ειδικά αυτοί του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν πολύ και με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά οι πονόψυχοι θα παλέψουν να εκλεγούν μόνο και μόνο για το καλό των τοπικών κοινωνιών!!!
Η παγίδα είναι στημένη και από εμάς εξαρτάτε αν την πατήσουμε για άλλη μία φορά (η τελευταία πέρσι στις βουλευτικές) με τον ψευτόσλογκαν-νιστή “Λεφτά υπάρχουν”, “Δεν θα αυξήσουμε το Φ.Π.Α”, “Θα δώσουμε αυξήσεις ίσες με τον τιμάριθμο”, “Θα ενισχύσουμε την αγορά για να τονωθεί η οικονομία” , θα, θα θα , θα ….
Προσοχή λοιπόν αφού δεν τιμωρούνται οι κλέφτες, ας τιμωρηθούν οι ψεύτες!!!

***
Τέτοιο καιρό πέρυσι σου ζήτησαν να τους ψηφίσεις, για το καλό σου. Και εσύ το έκανες.

• Σου ζήτησαν να τους εμπιστευτείς, για το καλό σου.
Και εσύ τους εμπιστεύθηκες.

• Σου είπαν κάνε υπομονή, για το καλό σου.
Και εσύ έκανες.
• Σου ζήτησαν να δείξεις κατανόηση 6 – 7 μήνες ακυβερνησίας, μέχρι να τοποθετήσουν τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, πάντα για το καλό σου.
Και εσύ την έδειξες.
• Σου ζήτησαν να ταπεινωθείς, χάνοντας κάτι από την αξιοπρέπειά σου και τα κυριαρχικά σου δικαιώματα, για το καλό σου.
Και εσύ το… ανέχθηκες.
• Σου ζήτησαν να μην διαμαρτυρηθείς που σου έκοψαν τον μισθό, την σύνταξη, το δώρο, για το καλό σου.
Και εσύ το έπραξες.
• Σου είπαν ότι έπρεπε να σου ακριβύνουν το κόστος της ζωής σου, γιατί θα είναι για το καλό σου.
Και εσύ τους άκουγες σιωπηλός.
• Τώρα σου ζητάνε να τους ψηφίσεις ξανά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πάλι για το καλό σου.

Κάθισε και σκέψου, συλλογίσου για λίγο.
• Αν διαπιστώσεις ότι όλα τα παραπάνω έφεραν το καλό σου και σου βελτίωσαν την ποιότητα ζωής, ε τότε ναι ψήφισέ τους ξανά. Ψήφισέ τους ξανά γιατί έχουν ακόμη δουλειά να κάνουν. Δεν σε έχουν αποτελειώσει ακόμα.
Ακόμα αντέχεις.
***
Ο «Καλλικράτης» και τα …νούμερα!
«Καλλικράτης» είναι η κωδική ονομασία της νέας διοικητικής διάρθρωσης της χώρας. Ουδεμία σχέση έχει με …θεατρική επιθεώρηση. Το διευκρινίζουμε επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί, που νομίζουν ότι, στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη οι τοπικές κοινωνίες θα κληθούν να επιλέξουν …νούμερα.
Ο θεσμός είναι καινούργιος, θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά, εν μέσω συμπληγάδων και αν μη τι άλλο οι υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες θα πρέπει όχι μόνο να διαθέτουν αυτογνωσία, αλλά και να έχουν κερδίσει την κοινωνική καταξίωση.
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και μαζί τους περιορίζονται ασφυκτικά οι πιθανότητες να εμφανιστούν στο προσκήνιο πρόσωπα άξια και ικανά. Ήταν, βέβαια. στραβό το κλίμα, τόφαγε και ο …γάιδαρος, τουτέστιν το (διεφθαρμένο) πολιτικό σύστημα, που εχθρεύεται τους άφθαρτους υποψηφίους, με γνώσεις, ικανότητες και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.
Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης κουβαλάει όλες τις παθογένειες της πολιτικής ζωής. Πολλοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι (σε αντίθεση με δημοτικούς παράγοντες, που έχουν πλουτίσει. ΣΔΟΕ, ακούς;…) και δύσκολα ανταποκρίνονται στις βασικές υποχρεώσεις τους.
Επομένως η ανάγκη να καταπολεμηθούν η σπατάλη και η ……….διαφθορά και να αξιοποιηθούν οι πόροι για πραγματικά αναπτυξιακά έργα συνδέεται άρρηκτα και με την επιλογή των προσώπων.
***

Τότε θα είναι αργά

Ακούω για καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα;! Και οι υπουργοί τρώνε μακάριοι τα βράδια στα καλά ρεστοράν;
Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει, αλλά ως συνήθως θα το μάθει τελευταία……………………………………………………
Πριν από ενάμιση χρόνο ο κ. Παπανδρέου δήλωνε για το Ελληνικό: «Το ξεπούλημα των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη αποτελεί μια εγκληματική πολιτική κι όχι μια αναπτυξιακή πολιτική».
Θα έλεγα ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος, αλλά ο παλαιός εκείνος Ψευτοθόδωρος έλεγε πού και πού καμιάν αλήθεια, για να τον αφήνουν να μπαίνει στο καφενείο να παίξει μια ξερή, μια πρέφα, αντιθέτως ο Γιωργάκης ο Β’ Παπανδρέου ο Γ’ ο Ψευτοθόδωρος, ψάχνω να βρω για κάτι να ‘χει πει την αλήθεια και δεν βρίσκω.
Έλεγε, για παράδειγμα ότι θα αυξήσει τα κονδύλια για την παιδεία, τώρα τα μειώνει -έλεγε και τι δεν έλεγε, για τους μισθούς, τον ΦΠΑ, το χρέος, έλεγε και τι δεν έλεγε.
Όμως!
Βλέπω μερικούς από σας εκεί πίσω, στο τελευταίο θρανίο, να μην ενοχλούνται και τόσο! Τι έγινε, παίδες; το συνηθίσαμε το δούλεμα; Συνηθίσαμε την ευτελή μας έκπτωση;
Δεν λέω για αυτούς που δικαιολογούν τα ψέματα και τις λοιπές κυβερνητικές αθλιότητες ως αναγκαία κακά ή ως καλά και συμφέροντα – αυτοί είναι εθελοντές ραγιάδες, αυτοί βλέπουν τη δημοκρατία εγωιστικά, ως ιδιώτες (ήγουν ηλίθια) το κόμμα τους δουλικά και το κράτος ωσάν λάφυρο. Λέω για σας
που, τόσα χρόνια τώρα, έχετε βάλει νερό στο κρασί σας και θεωρείτε τα ψέματα (τα αλλεπάλληλα ψέματα) ως κάτι σχεδόν το φυσιολογικό στον πολιτικό βίο, εσάς εννοώ, που, κουρασμένοι, κρύβεστε πίσω απ’ τις γενικεύσεις, «όλοι ψέματα λένε», κι έτσι όταν ένας συγκεκριμένος πολιτικός πιάνεται ψευδόμενος, το καταπίνετε κάθε φορά κι αυτό μαζί μ’ όλα τα άλλα.
Κι έτσι όταν σας μιλούν, σας λένε ό,τι να ‘ναι, ό,τι θέλουν, χωρίς καμία συναίσθηση συνέπειας! ή κόστους…
Όταν ένας μέλλων πρωθυπουργός χαρακτηρίζει μια πολιτική ως «εγκληματική» κι ύστερα ως πρωθυπουργός την ασκεί, τότε είναι εγκληματίας.
Βαριά κουβέντα;
Οι μπαρούφες που μας λένε, δεν είναι βαριές κουβέντες;
Πότε θα δώσετε στου εκάστοτε κ. κ. Πρωθυπουργούς να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να λένε συνεχώς ψέματα; -όταν θα φρίξουν απ’ το θράσος σας τα παπαγαλάκια που τους προστατεύουν;- τότε θα ‘ναι αργά…
***
Γράμμα της κυρίας Ελπινίκης, από τη Δραπετσώνα.
Δραπετσώνα Οκτώβριος 2010.
Αγαπητέ μου Πρωθυπουργέ ,

Την τελευταία χρονιά με έχεις κάνει πολύ ευτυχισμένη. Πάντα ήμουν μια παχουλή κυρία, όμως μετά από όλα αυτά τα μέτρα που πήρες, μετά το κόψιμο των μισθών μας, κατάφερα επιτέλους και αδυνάτισα. Έχασα 20 κιλά.
Κόπηκε το κρέας, πλέον τρώμε μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τέρμα τα πολλά ψωμιά, τα γλυκά, τέρμα οι βραδινές πίτσες. ΄Ενα γιαουρτάκι είναι αρκετό. Κάνει και καλό στην υγεία. Για να μην καίμε και πολύ ρεύμα μαγειρεύω πλέον μία φορά και περνάμε δύο και τρεις ημέρες. Τέρμα πια φαγητό στα σκουπίδια. Και τώρα το γυρίσαμε και στην μεσογειακή διατροφή, όσπρια, χορταράκια που τα μαζεύουμε και μόνοι μας και κάνουμε και την γυμναστικούλα μας, δωρεάν παρακαλώ.
Σιγά και που τρώγαμε τι καταλαβαίναμε δηλαδή, άσε πια την χοληστερίνη που ήταν και επικίνδυνη για την ηλικία μας. ΄Αντί να παίρνω το αυτοκίνητο για να πάω στην δουλειά παίρνω το λεωφορείο και το μετρό, δεν φτάνουν βλέπεις για βενζίνη κάθε μέρα.
Για να σου δώσω Πρωθυπουργέ μου να καταλάβεις, από την χαρά μου την ονόμασα δίαιτα ΓΑΠ. Δηλαδή, Γρήγορη, Αποτελεσματική, Παντοτινή. Έγινα άλλος άνθρωπος, μου κάνουν τα ρούχα μου που δεν μου έμπαιναν εδώ και 20 χρόνια. Και όλο λέω στον άντρα μου, βρε μπας και έχει δίκιο ο Γιωργάκης και τόσα χρόνια δεν ξέραμε τι χάναμε και σκορπάγαμε τα λεφτά μας τζάμπα και χοντραίναμε και μετά πληρώναμε διαιτολόγους και γυμναστήρια. Ενώ με την δίαιτα ΓΑΠ και αδυνατίσαμε και θα είναι για πάντα.
Ευχαριστώ πολύ Πρωθυπουργέ μου πρώτον, που με βοήθησες να καταλάβω πόσο λάθος σκεφτόμουνα και επιτέλους αδυνάτισα, χωρίς να χαλάσω ούτε ένα ευρώ και δεύτερον, που μου κέντρισες το ελληνικό φιλότιμό μου και μάζεψα, από περαιτέρω οικονομίες μου λίγα ευρώ, για να σας τα στείλω, ώστε να συμβάλω και εγώ στην ανόρθωση της οικονομίας.

Υ.Γ.
Χαιρετισμούς στον Τινάκι, την Μπουρμπουλήθρα ΣΟΥ.
Για την αντιγραφή: Βίκτωρ Σαμπώ

***

Γιατί μπαμπά;
Γιατί μπαμπά, όλοι αυτοί που είναι
στην Βουλή, και μας κυβερνάνε, έχουν
πολυκατοικίες, ακίνητα, χωράφια,
πισίνες, κινητά, βιλάρες και λακέδες,
εκατομμύρια ευρώ, κουτάλες για μάσα
και πολλούς καμπινέδες ;;
Και θέλουν όπως λένε όλοι τους,
ιδιαίτερα τα λεγόμενα προοδευτικά αριστερά κόμματα
(χαχ! ας γελάσω)
να μας σώσουν;;
Από τι θέλουν να μας σώσουν μπαμπά;
– Δεν ξέρω παιδί μου !!
– Τι να σου πω..
– Το μόνο που ξέρω είναι ..
– Πώς το σπίτι που είχαμε με δάνειο παρμένο,
μας το πήρε η Τράπεζα..
– και τώρα βλέπω πως ανήκει σε έναν από αυτούς που ρωτάς !!!
***
Πήγαινε πες

Πήγαινε πες στην Δημοκρατία να πάει να πλυθεί, γιατί η μπόχα της είναι ανυπόφορη. Μην εθελοτυφλεί επειδή έχει κάμποσους ακόμα, που την κάνουν παρέα. Εκείνοι βρωμάνε περισσότερο από την ίδια και οι στάμπες, που αφήνει ο λιπαρός ιδρώτας τους – όταν την αγκαλιάζουν – κάνουν το ακριβοπληρωμένο της ταγιέρ να μοιάζει με τοίχο δημόσιου ουρητηρίου, που δεν καθαρίστηκε ποτέ.
Πες της, να μην περνάει από τις γειτονιές γιατί κάποιοι παλιοί εραστές της, που την λάτρεψαν, ακονίζουν τα μαχαίρια τους έχοντας μπροστά τους μια φωτογραφία του ’74. Αυτή με το σελ φορεματάκι της να γελάει και εκείνοι δίπλα της να μην τολμούν ούτε να την αγγίξουν, μη και χαλάσουν την στιγμή, μη και τσαλακώσουν το όνειρο.
Πήγαινε πες στην Αριστερά, να μην κορδώνεται όταν περνάει από τα σοκάκια γιατί τα χαμπέρια έφθασαν από καιρό στα αφτιά των παιδιών της. Έχει χρόνια τώρα, που όταν αυτά έβγαιναν από την……….πόρτα για το σχολείο της ζωής, αυτή έβαζε τους γιους των αφεντικών από το παράθυρο και το γλεντούσαν.
Πήγαινε πες της ότι ακόμα πηγαίνουν μαζί της οι ρομαντικοί της ζωής μόνο και μόνο για την παλιά της αίγλη. Κατά τα άλλα κατάντησε σαν γριά πόρνη επαρχιακού μπορδέλου, που πας μαζί της όχι από ανάγκη αλλά από οίκτο.
Πες της ότι τα παιδιά της, που κρυβόντουσαν πίσω από την φούστα της όταν λυγερή και περήφανη περπατούσε στα συντρίμμια της Ιστορίας, θέλουν να την κουρέψουν γουλί και να την κρεμάσουν από το σχοινί του καμπαναριού. Και κάθε φορά που θα τινάζεται το κορμί της να χτυπάει η καμπάνα όχι για αυτήν, αλλά για τα όνειρα, που έθαψε με τα ίδια της τα χέρια πριν ακόμα ανδρωθούν.
Πήγαινε πες στην Δικαιοσύνη ότι δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ πια. Όσο και να την προστατεύουν οι σωματοφύλακες της ανανδρίας.
Τέλος, πήγαινε πες στην Ελευθερία ότι θα την βγάλει καθαρή. Όχι γιατί στάθηκε ως έπρεπε αλλά γιατί οι πέτρες που μας έβαζε να κουβαλάμε στον ανήφορο των Αξιών έγιναν μία-μία, οι τοίχοι του σπιτιού που μέσα κοιμάται η Ελπίδα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *