FtS111 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Επιμέλεια: Σταματία Ευστράτογλου

Υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου

Με τη συμμετοχή πλήθους συχωριανών, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού, ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Ιγνάτιος τέλεσε παραμονή της Παναγίας στον περικαλή Ναΐσκο, Κοίμησης της Θεοτόκου στο χωριό μας, εσπερινό του οποίου ακολούθησε αρτοκλασία και δέηση υπέρ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού. Με ιδιαίτερη συγκίνηση το πλείστον των συμμετασχόντων συνέδεσε την προσευχή, όπως και την αντίστοιχη που έλαβε χώρα πέρυσι, την αντίστοιχη ημερομηνία, με την επί τα βελτίω αντιστροφή της δικαστικής περιπέτειάς μας με την δημοτική αρχή η οποία μάλιστα κατέληξε στην επαναφορά του Συλλόγου μας στο φυσικό του χώρο, στο αδρανές διδακτήριο του Σκαμνού για την ανακαίνιση του οποίου μεγάλη ήταν η εξ ιδίων δαπάνη των ευαισθητοποιημένων και φιλότιμων μελών του Συλλόγου. Η Μεγαλόχαρη έβαλε ασφαλώς το χεράκι Της αποκαθιστώντας την καλή τάξη στην μικρή μας κοινωνία.

[το εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκαμνό]

Της Παναγίας

Χωρίς προηγούμενο η προσέλευση προσκυνητών στο Εκκλησάκι της Παναγίας στο Σκαμνό για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Οσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Δαμασκηνός. Είναι γεγονός ότι οι κόποι, οι θυσίες και οι δαπάνες της Ροδοθέας και Κώστα Τζιβάρα, αυτών των εκλεκτών συγχωριανών και βαθύτατα θρησκευόμενων συνανθρώπων μας. οδήγησαν σ’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, να αποτελέσει το χωριό μας πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό προσκυνητών από τα τριγύρω χωριά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Αρκετοί που έρχονται για πρώτη φορά εντυπωσιάζονται από το κήρυγμα του Πατρός Ιγνατίου, καθώς στα λόγια του βλέπουν ένα συγκροτημένο ιερωμένο με βαθιά μόρφωση και πλήρη κατανόηση και επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία. Άλλοι πάλι δεν κρύβουν το θαυμασμό τους για την αξεπέραστη βυζαντινή ψαλμωδία που συνέχει το εκκλησίασμα, τόσο στο εσωτερικό χώρο και τον εξωτερικό περίγυρο, όσο και στον παρακείμενο δρόμο για του υπεράριθμους ευλαβείς πιστούς.

Μπράβο Τζωρτζίνα!

Με ιδιαίτερη χαρά μαθαίνουμε για την επιτυχία της Τζωρτζίνας, κόρη της Βίκης και Θανάση Κιτσάκη για την εισαγωγή της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας και μάλιστα από τις πρώτες επιτυχούσες (μόλις στο Νο 15).

Συγχαίρουμε την Τζωρτζίνα και της ευχόμαστε καλές σπουδές και πάντα τέτοιες επιτυχίες στη ζωή της.

Κωνσταντίνος ο Β’

Στις 13.07.2010 ο Γιώργος Γέμελος και η Μαρίνα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ένα υγιέστατο αγοράκι που κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει το όνομα του παππού του, του φίλου Κώστα. Το δεύτεροι εγγονάκι μετά και τον γιο του Μάνου. Τους ευχόμαστε να τους ζήσει και να ευτυχίσει όντας καλότυχο το νέο Γεμελάκι.

Ματαιώθηκε το πανηγύρι

Εξ αιτίας του πένθους σε οικογένειες συγχωριανών και δη κορυφαίων στελεχών του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ματαίωση της προαναγγελθείσας εορταστικής εκδήλωσης για το δεκαπενταύγουστο. Σύντομα ωστόσο θα προγραμματίσει ο Σύλλογος μία αντίστοιχη εκδήλωση.

Από τη δράση του Συλλόγου

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι ο Σύλλογος προσπαθεί να συμπληρώσει τις εργασίες του ανάδειξης του γηπέδου στον κόμβο εισόδου στο χωριό. Ένα μπράβο σε όλους όσους εργάζονται χωρίς αντάλλαγμα, αλλά και σ’ αυτούς που ενισχύουν οικονομικά για την αγορά των απαραίτητων υλικών.

Συνεχίζεται ο οικοδομικός οργασμός

Η έντονη οικιστική ανάπτυξη στο Σκαμνό όλα τα τελευταία χρόνια οδήγησε μεν το Σκαμνό στο απόγειο της ομορφιάς αλλά ταυτοχρόνως και σε μία στενότητα, ένα είδος κορεσμού, καθώς τα εναπομείναντα οικόπεδα είναι ελάχιστα. Διέξοδο έδωσε ο Κώστας Γέμελος με την δημιουργία ενός καινούργιου πρότυπου οικισμού στο ύψωμα Πουρναράκι. Τα νέα οικοδομήματα στο γνωστό στυλ με την πέτρα, το κεραμίδι και το ξύλο, σε συνδυασμό με όλα τα πρότυπα της σύγχρονης τεχνολογίας και αισθητικής προδιαγράφουν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τρία ακόμη πανέμορφα σπίτια θα προστεθούν στο Σκαμνό με εξίσου αξιόλογους ενοίκους που κοσμούν την μικρή μας κοινωνία.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Στεργίου, το γιο του διαπρεπούς στελέχους και υποστηρικτή του Συλλόγου μας Δημήτρη. Ο Παναγιώτης, ως γνωστόν με την σύζυγό του Στέλλα είναι ήδη γονείς διδύμων (Δημήτρης και Γιώργος τα ονόματα αμφοτέρων των παππούδων). Με τον πατέρα του, το φίλο Δημήτρη, διοικούν μία εξέχουσα οικοδομική επιχείρηση στο Λεκανοπέδιο Αττικής εξειδικευόμενοι σε πολυτελείς κατασκευές κατοικιών (Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βούλα, Βάρκιζα, Φάληρο). Σε οικόπεδο 2,5 στρεμμάτων εντός του οικισμού Σκαμνού θα αναγερθούν δύο κατοικίες μία για την οικογένεια του Παναγιώτη και η δεύτερη για τους κουμπάρους τους Ορέστη και Ελίζα.

Στο Γούπατο εξ άλλου ξεκίνησε η ανέγερση κατοικίας από τον κ. Τιμολέοντα Βελαμόντε (μηχανικός το επάγγελμα) και τη σύζυγό του Βένια Λεονταρίτη (έχουν δύο κοριτσάκια) που είναι κόρη του εξαιρετικού φίλου του Σκαμνού και θερμού υποστηρικτή του Συλλόγου μας Δημήτρη Λεονταρίτη. Ο ρόλος του συγχωριανού θεολόγου Γιώργου Αστρακά ήταν καταλυτικός χάρις στην φιλία του με το Δημήτρη για την προσέλκυση αυτής της πολύ καλής οικογένειας στο χωριό μας. Τους συγχαίρουμε και τους καλωσορίζουμε εγκαρδίως.

Σπύρος Μιχ. Αστρακάς

Είναι πολύ κρίμα που στο μεγάλο καρδιοχειρουργικό νοσοκομείο Ωνάσειο που εισήχθη ο αγαπητός μας Σπύρος Μιχ. Αστρακάς (74) έλαβε χώρα μία κατά πάσα πιθανότητα ατυχής επέμβαση που οδήγησε το Σπύρο στο μοιραίο (19.07.2010).

Εκφράζουμε στην σύντροφό του Μαρία και στο γιο του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο Σπύρος απέκτησε με τη Μαρία ένα γιο στον οποίο έδωσε το όνομα του αείμνηστου πατέρα του Μιχάλη (36) που ζει στη Θεσσαλονίκη όπου ο ίδιος εργάζεται, καθώς και η σύζυγός του δασκάλα, έχοντας αποκτήσει δύο γιους, το Σπύρο και τον Ανδρέα.

Αριστείδης Ράμμος

Στις 23.07.2010 απεβίωσε ο αδελφός της αγαπητής μας Άννας συζύγου Γεωργίου Μιχ. Αστρακά σε ηλικία 67 ετών. Ο Αριστείδης αγαπούσε πολύ το Σκαμνό τον οποίο και επισκεπτόταν συχνά και δεν ήταν λίγες φορές που κάναμε παρέα στην Τρανή Βρύση. Ο Αριστείδης, όπως και η Άννα, κατάγονται από την Άμπλιανη.

Συλλυπούμαστε την οικογένεια του εκλιπόντος φίλου.

Γιώργος Λιασκώνης

Νωρίς το πρωί στις 18.07.2010 και όλως αιφνιδίως απεβίωσε ο Γιώργος Λιασκώνης μετά από καρδιακό επεισόδιο. Τίποτα δεν έδειχνε το τι θα ακολουθούσε καθώς ο ίδιος συμμετείχε σε οικογενειακή διασκέδαση μέχρι αργά το βράδυ της 17ης Ιουλίου. Στην κηδεία του που ακολούθησε στο Σκαμνό προσήλθε πλήθος συγγενών του από το χωριό Τσούκα Μακρακώμης, απ’ όπου κατάγεται, αλλά και πολλοί συγχωριανοί. Επικήδειο λόγο εκφώνησε πρώην συνάδελφος και κουμπάρος του Γιώργου στον ΟΤΕ, ενώ άλλος ομιλητής φίλος της οικογένειας (Σταϊκούρας) εξήρε την προσήλωση του θανόντος σε αξίες, κανόνες και αρχές που υιοθέτησε ως γνώμονα στη ζωή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *