Φθιωτική Ιστορία

FtS106

Σημαντική και καθ’ όλα αξιέπαινη είναι η προσφορά του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού (τηλ. 22310-61491) στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας με την πολύπλευρη πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύσσει. Αναμφιβόλως εξέχουσα θέση στις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου κατέχει η διοργάνωση των συνεδρίων Φθιωτικής Ιστορίας.

 

Λάβαμε ήδη την προκήρυξη του 5ου Συνεδρίου της Φθιωτικής Ιστορίας που θα λάβει χώρα στις 16, 178 και 18 Απριλίου 2010 στο συνεδριακό κέντρο του Κάστρου της Λαμίας. Τη συνδρομή τους στην ωραία πρωτοβουλία παρέχουν επίσης η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φθιώτιδας, η ΙΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Νομού Φθιώτιδος.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ψυχή της υπόψη διοργάνωσης είναι ο καλός φίλος του Σκαμνού και του Συλλόγου μας, εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Μακρής στον οποίο οφείλονται ευχαριστίες και συγχαρητήρια. Μέσω των συνεδρίων που διοργανώνονται σκοπείται η ενεργοποίηση του δυναμικού της ιστορικής έρευνας – ιστοριοδιφίας και ιστοριογραφία για την αναδίφηση και παρουσίαση της τοπικής Φθιωτικής Ιστορίας.

Οι θεματικές ενότητες που θα αποτελέσουν τον άξονα των εισηγήσεων στο επόμενο 5ο συνέδριο, θα είναι:

• Αμφικτιονίες και Φθιώτιδα
• Θέματα από όλες τις περιόδους της Φθιωτικής Ιστορίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *