Παρέμβαση κατά του κομματισμού από τον Κ.Στεφανόπουλο

FtS101

«Υπάρχει μόνο κομματισμός» σχολίασε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, διερωτώμενος αν υπάρχει σήμερα αξιοκρατία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα.

 

«Τα κόμματα» πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος «επιλέγουν ένα κομματικό στέλεχος, του δίνουν μια ιδιότητα, χωρίς καμία αξιοκρατική αξιολόγηση, κι αυτός καταλήγει να γίνεται πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου».

«Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στον τόπο μας. Και πρώτος εγώ, μετά το πέρας των δημοσίων μου υπηρεσιών, αλλά εγώ έχω γεράσει» παρατήρησε ο κ. Στεφανόπουλος και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να ασχοληθούν με τα κοινά και διερωτώμαι πόσοι μεταξύ ημών σήμερα ασχολούνται με την δενδροφύτευση των καμένων εκτάσεων της Πελοποννήσου; Είναι κανείς που να συμμετέχει σε αυτές τις κοινές προσπάθειες και οργανώσεις; Από ποιους περιμένουμε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ανάγκες του τόπου μας;».

Στην εκδήλωση, αφιερωμένη στην μνήμη του ιδρυτή της παιδιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου νοσοκομείου Παίδων, Θεόδωρου Γιογκαράκη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης:

«Ο Θόδωρος Γιογκαράκης υπήρξε πάνω από όλα έντιμος. Σήμερα αυτή η εντιμότητα απουσιάζει. Θα έλεγα ότι απουσιάζει και από τον χώρο της ιατρικής. Δεν λέω ότι οι γιατροί είναι ανέντιμοι, αλλά το να δέχονται φακελάκι -το λέμε υποκοριστικά για να γίνεται συμπαθέστερο- δεν είναι έκφραση εντιμότητας».

17/11/2008
Πηγή: www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *