Ευχαριστούμε τον Μπράλο!

FtS93

Από την καλή εφημερίδα «Μπράλος» Φύλο Νο 54, Απρίλιος – Μάιος 2007, σελίς 2, διαβάζουμε και αντιγράφουμε:

Σκαμνός: Στην καρδιά της Ρούμελης
Αυτός είναι ο τίτλος του μεγάλου (788 σελίδες) και εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλίου, που εξέδωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού.

[Το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου με την υποδειγματική του αναπαλαίωση από το Σύλλογο, μαζί με την διαμόρφωση του περιβόλου, κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου, που αποτελεί μία επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του δραστήριου Συλλόγου από την ίδρυσή του]

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάστηκε επισήμως στο κοινό το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2007.

Η ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκαμνού, με την παρουσία φορέων, τοπικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε με άριστη δεξιότητα ο συγχωριανός μας ιστοριοδίφης Γιώργος Π. Τσίτσας, του οποίου πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα έχουν συμπεριληφθεί στην ύλη του βιβλίου.

Το περιεχόμενο του βιβλίου κοσμείται από κείμενα σαράντα τεσσάρων συνολικά συντοπιτών, όχι αποκλειστικά Σκαμνιωτών, τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στην ωραία εφημερίδα του συλλόγου «Η Φωνή των Σκαμνιωτών».

Το βιβλίο εξαντλεί όλα όσα μπορεί να μάθει κάποιος, για την ιστορία, τους μύθους, τους θρύλους, την κοινωνική ζωή, τα ήθη, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την λαϊκή παράδοση, όχι μόνο του Σκαμνού, αλλά ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα κείμενα διακρίνονται για την άψογη γραφή τους, την ιστορική τους αντικειμενικότητα, τη θυμοσοφική τους διάθεση και την ηθοπλαστική τους σημασία.

Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχή που το προμηθεύτηκα από τους πρώτους και το διαβάζω με μεγάλη προσοχή, κομμάτι-κομμάτι, απολαμβάνοντάς το, όπως το παλιό κρασί.

Φίλοι συντοπίτες, σας συγχαίρω για την καταπληκτική δουλειά που κάνατε και σας ευχαριστώ πολύ για τη χαρά που μου δώσατε να αποκτήσω το πολύτιμο βιβλίο.

Νίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *