FtS89 – Ειδήσεις, σχόλια, απόψεις

Μπαμπάς ο Μιχάλης Γ. Αστρακάς

Ένα υγιέστατο και όμορφο κορίτσι έφερε στον κόσμο στις 28.01.2007 η κα Αστρακά, κάνοντας το φίλο Μιχάλη, τους γονείς και λοιπούς συγγενείς ευτυχείς.

Τα συγχαρητήριά μας!

Τα δισέγγονα του Θανάση Βασιλόπουλου

Συγχαίρουμε την Ευαγγελία Βασιλοπούλου του Γεωργίου δισέγγονη του Θανάση Βασιλόπουλου που τελείωσε επιτυχώς τις σπουδές της ως υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ομοίως συγχαίρουμε την αδελφή της Μαρία Βασιλοπούλου του Γεωργίου για την επιτυχία και είσοδό της στο Πανεπιστήμιο για να σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία.

Οικογένεια Όλιας Ασπρίδου

Ιδιαιτέρως αγαπητή στο Σκαμνό η οικογένεια της Όλιας Ασπρίδου που έχτισαν και ένα πολύ όμορφο σπίτι κατεβαίνοντας το δρόμο προς Ασπρόστρατα, δεξιά. Επιχειρηματίας στον Μαραθώνα η Όλια, είναι μία πολυσχεδής και άκρως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με ενδιαφέροντα για την ευρύτερη κοινωνία και τον άνθρωπο. Σημαντικό μέρος από τη δράση της αφιερώνει στον αθλητισμό, όντας πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Φειδιππίδη, που μας παραπέμπει ευθέως στο ήρωα των Μαραθωνομάχων.

Δύο αξιόλογα παιδιά έχει η Όλια. Την Αθηνά (23) που είναι τελειόφοιτη της Κτηνιατρικής Σχολής και τον Νικόλα (25) που ασχολείται με το εμπόριο Σιδήρου – Αλουμίνιο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έστρεψε και στον Αθλητισμό, έχοντας πλήθος διακρίσεων σε τοπικές αλλά και ευρύτερες διοργανώσεις, όπως αυτή των special Olympics που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρώμη.

Μας άφησαν για το μεγάλο ταξίδι

Το τελευταίο διάστημα –τον περασμένο Νοέμβριο- χάσαμε την Ιουλία Σκαρή, τη σύζυγο του Γιώργου και στις 05.02.2007 μας άφησε ο Ηλίας Αστρακάς.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στις οικογένειες των μεταστάντων.

Το Δεκέμβριο χάσαμε και τη Μαρία Ζαλαώρα (94) τη χήρα του αείμνηστου ιδρυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού. Πλήρης ημερών η Μαρία, γέμισε με θλίψη όλους τους συγγενείς και φίλους με την αναχώρησή της. Ο υπογραφόμενος είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά αυτή την υπέροχη γυναίκα του Σκαμνού, όταν στη δεκαετία του ’70 & ’80 με τον μακαρίτη το Γιάννη, συνεργαζόμασταν στενά για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Το ενδιαφέρον της Μαρίας ήταν αδιάπτωτο. Ούτε και για λίγο δεν απομακρυνόταν από τις συσκέψεις, τη δραστηριότητά μας, την εργασία για το Σύλλογο και το Σκαμνό. Αλλά και μετά το θάνατο του μακαρίτη του Γιάννη, εξ ολοκλήρου ευαισθητοποιημένη, δεν παρέλειπε να συντρέχει το Σύλλογο με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Οφείλω να καταθέσω μία μαρτυρία, γιατί από τέτοιες αυθόρμητες λέξεις και εκφράσεις, σε ανύποπτο χρόνο, μπορεί κανείς να εξάγει βάσιμα συμπεράσματα. Μιλάω για ένα σχόλιο του Βαγγέλη Μπαρδάκα, του γαμπρού της Μαρίας, ενός ακόμη εξαίρετου συγχωριανού:

-Γιώργο μου, τη Μαρία, την αισθάνομαι σα μάνα και όχι σαν πεθερά! Είναι μία αξιαγάπητη γυναίκα.

Ήδη επί του πιεστηρίου η ΦτΣ και πληροφορούμαστε σήμερα 16.02.2007 το θάνατο της Γιούλας Ντάου. Μεγάλη απώλεια για το Σκαμνό αυτή η γυναίκα, μία Κυρία με τα όλα της. Σπάνιο ήθος, σπάνια καλοσύνη και ευπρέπεια. Η μάνα του Γιάννη, του Κώστα και της Στέλλας. Της Στέλλας που συγκαταλέγεται με το σύζυγό της το Θανάση Ακρίβο, μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας!

Ανομβρία

Πρωτοφανής η ανομβρία της φετινής «χειμερινής» περιόδου που έπληξε τη χώρα μας και ιδιαιτέρως την περιοχή μας. Οι συνέπειες στις καλλιέργειες, τα φυτά, τα δάση, τον υδροφόρο ορίζοντα, δεν θ’ αργήσουν να εκδηλωθούν και θα’ ναι δυσμενείς. Ήδη, πηγές στην περιοχή μας, η Πίσω Βρύση, η Βρύση Γρανισιώτη, ο Άμπλας του Φούρλα. ο Άμπλας στου Κοτρωνιά το χωράφι, η πηγή στη Φτελιά και τη Χαλάστρα, έχουν ήδη στερέψει. Και μη χειρότερα!

Να’ σαι εκεί που πρέπει, τη σωστή ώρα!

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της ΝΕΤ, με τη Μαρία Χούκλη και άλλα άξια στελέχη. Ένα τηλεμαραθώνιο για τη στήριξη πρωτοβουλιών υπέρ των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Οι άνθρωποι με σωστό ψυχικό περιεχόμενο διαδέχονταν ο ένας τον άλλη με τις προσφορές τους και ξαφνικά δηλώνεται:

-Ποσό 100 Ευρώ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού Φθιώτιδος!

Ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη. Σαν ένα απλό μέλος της μικρής κοινωνίας του Σκαμνού θέλω να εκδηλώσω τα αισθήματα βαθύτατης ικανοποίησης και να συγχαρώ τον άξιο πρόεδρό μας και τα θαυμάσια στελέχη που τον στηρίζουν στο όμορφο έργο του. Ναι! Αυτό είναι πολιτισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *