Ποιος είναι με ποιον;

20130105

Είναι κομμάτι δύσκολο να ενημερωθεί σωστά ο πολίτης, σ’ αυτό το δύσμοιρο τόπο, που αγκομαχεί από τη συρρίκνωση του εισοδήματός του, ενώ εκ παραλλήλου φορολογείται αλύπητα, είτε ο λόγος γίνεται για φόρο εισοδήματος, είτε διάφορους συγκαλυμμένους φόρους κατανάλωσης ή συνεισπραττόμενους φόρους (χαράτσι ΔΕΗ, ΕΡΤ), είτε με τους φόρους στα ακίνητα και τα αμπελοχώραφα.

Αυτό που δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι η μάχη που δίνει η «δική» μας κυβέρνηση, να πέσουν στα μαλακά, ας πούμε με ένα ψιλο-φόρο της τάξης του 8%, όλοι όσοι έχουν φυγαδεύσει μαύρα χρήματα στο εξωτερικό. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο γίνονται οι σχετικές ενδοκυβερνητικές διαβουλεύσεις, αλλά σκοντάφτουν στην τρόϊκα [!]

Οι εκπρόσωποι των δανειστών του καταληστευμένου ελληνικού κράτους, προβάλλουν αντιρρήσεις και δεν συμφωνούν με αυτή την ασυλία στους ληστές και κάθε λογής απατεώνες. Δεν είναι μυστικό ότι και δημοσίως ηγέτες της ΕΕ έχουν στηλιτεύσει την ελληνική ελίτ που συμπεριφέρεται παρασιτικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αντί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, μίας κρίσης για την οποία οι ίδιοι έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης. Συγκεκριμένα φέροντα σ’ αυτή την περίεργη διελκυστίνδα να προτείνουν ένα συγκεκριμένο, ενιαίο και μόνιμο καθεστώς – δηλαδή δεν θα έρθουν σε λίγο να το μετριάσουν, να το αναιρέσουν κλπ- αντιμετώπισης αυτών των περιπτώσεων με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Από την πλευρά μας δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια και το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *