FtS80 – Αλληλογραφία

Οικογένεια Γιάννη και Ελένης Λιόλιου, Γερμανία
E-Mail

Κύριε Γιώργο,

σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για μία καλή χρονιά σε σας οικογενειακώς, αλλά και σε όλους τους Σκαμνιώτες, όπου και αν βρίσκονται.

Λάβαμε το ημερολόγιο που είναι πράγματι εξαιρετικό, όπως πάντα, προσεγμένο με πολύ όμορφες φωτογραφίες του χωριού μας. Συγχαρητήρια επίσης για τη Φωνή των Σκαμνιωτών που λάβαμε επίσης, μόλις χθες. Με πολύ καλά άρθρα, από τον κ. Σαμπώ, τον κ. Μπράνη, τον κ. Φούντα, τον κ. Λεονταρίτη, τον κ. Αστρακά.

Με τις καλύτερες ευχές μας προς όλους σας από την παγωμένη Γερμανία.

Βαλσάμω Βερβέρη
Μελίσσια Στυλίδος

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι άγιοι πατέρες!

-Ποιο είναι, αλήθεια, το έργο σας;
-Είναι η διακονία του Λόγου του Θεού ή η διακονία των τραπεζών;
-Έργο σας είναι η αύξηση της επίγειας περιουσίας ή της ουράνιας Βασιλείας του Θεού, για σας και τους πιστούς;
-Γιατί ξεχνάτε τόσο εύκολα εκείνη την περιεκτική σε νόημα επιγραφή στο κελί μοναχού που λέγει: «Ω κελίον, σήμερον εμού, αύριον άλλου και ουδέποτε κανενός. Ουδέποτε κανενός!»;
-Πως ξεχνάτε τόσο εύκολα πως «του Θεού είναι η γη και το πλήρωμά της»;
-Ξεχνάτε το φρικτό όρκο σας κατά την ώρα της χειροτονίας σας;
-Τι είπε ο Χριστός στον πλούσιο; «Πήγαινε πούλησε τα υπάρχοντά σου και δώς΄ τα στους φτωχούς!»
-Συμβιβάζεται, Μακαριότατε, ο Χριστιανισμός με τον πλούτο; Μπορεί κανείς να είναι μοναχός ή ιεράρχης και συνάμα πλούσιος; Πως ξεχνάτε εκείνο το «μην αποθησαυρίζετε υλικά αγαθά επί της γης».
-Που πάνε όλα αυτά Σεβασμιώτατοι; Για ποιους τα λέτε στα κηρύγματά σας;
-Θέλετε να κερδίσετε το λαό, τη νιότη, ώστε να έρχεται κοντά σας;

Πλησιάστε τους με αγάπη. Να σας δει να τρώτε, ό,τι τρώει κι εκείνος! Να αγωνιστείτε μαζί τους για ειρήνη, δικαιοσύνη, αλήθεια, δημοκρατία, λευτεριά, ανθρώπινα δικαιώματα! Να δει ο κόσμος ότι δεν σωρεύετε θησαυρούς επί της γης. Να σας δει ότι αποτάσσετε το Σατανά, που είναι το χρήμα, το κτήμα και γενικά η περιουσία. Να σας δει ότι αγωνίζεσθε για το Χριστό και όχι για το χρυσό!

***
Αν δεν υπήρχε Θεός, θα βρισκόμασταν στην ανάγκη να βρούμε έναν (Βολταίρος)
Όσο περισσότερο εισέδυσα στους κόλπους της φύσεως, τόσο περισσότερο θαύμασα και εκδήλωσα το σεβασμό μου προς το Δημιουργό της (Μπυφφόν)
Ποιος μπορεί να ειπεί ότι πιστεύει στο Θεό και ποιος τολμάει να ειπεί πως δεν πιστεύει; (Goethe)
Όποιος προσφέρει θυσίες ή κατασκευάσματα χρυσά και είδωλα, ελπίζοντας μ΄ αυτά να εξευμενίσει το Θεό, αυτός πλανάται και είναι ανόητος. Γιατί, πρέπει ο άνθρωπος να είναι δίκαιος και ενάρετος. Να μην κλέβει και σκοτώνει προς χάριν των χρημάτων (Μένανδρος)

ΕΟΣ Ηλιούπολης

Λάβαμε και ευχαριστούμε πολύ, από τους καλούς φίλους του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ηλιούπολης το υπέροχο πρόγραμμα αναβάσεων – εκδηλώσεων του 1ου εξαμήνου 2005. Τους συγχαίρουμε για τη ζωντάνια τους, τους ευχόμαστε καλές αναβάσεις με αξέχαστες εμπειρίες, μεταφέροντας συνάμα σε όλα τα μέλη, που είναι ήδη καλοί φίλοι μας από τις επισκέψεις των στο Σκαμνό – Ασωπό, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *