FtS79 – Αλληλογραφία

Ημερολόγιο Σκαμνού 2005

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έχουμε να πληροφορήσουμε τους αγαπητούς συγχωριανούς ότι είναι έτοιμο και διατίθεται από στελέχη του Συλλόγου μας το ημερολόγιο Σκαμνού 2005 το οποίο για πολλούς που πρόλαβαν να το ξεφυλλίσουν, είναι το απολύτως καλύτερο που μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε στο χωριό. Οι υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, είναι γεγονός ότι ανέβασαν πολύ το κόστος, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την δαπάνη και την μεγάλη προσπάθεια των συντελεστών σχεδίασης και παραγωγής. Για τον ίδιο λόγο είναι περιορισμένος ο αριθμός των ημερολογίων που σίγουρα για τους συγχωριανούς θα αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Με σλόγκαν «για έναν καλύτερο Σκαμνό!» το ημερολόγιο δομείται με απίστευτης ομορφιάς φωτογραφίες μέσα από τις οποίες αναδύεται με τον πλέον εναργή τρόπο η ραγδαία βελτίωση της εικόνας του χωριού τις τελευταίες δεκαετίες χάρις στις δραστηριότητες και παρεμβάσεις του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, του μοναδικού και αξεπέραστου συλλογικού φορέα κοινωνικής προσφοράς και δημιουργίας, αυθεντικού σπλάχνου του Σκαμνού.

Επί συνόλου 16 φύλλων , πέραν των δώδεκα μηνών, ενός εμπροσθόφυλλου και τριών οπισθόφυλλων, το ημερολόγιο δομείται με μία μεγάλη φωτογραφία, κύρια και μικρή διευκρινιστική λεζάντα, που πραγματεύεται ένα θέμα, ενώ στην άκρη του ιδίου φύλλου με τη μορφή μπορντούρας παρατίθενται τρεις ακόμη μικρές φωτογραφίες που σχετίζονται με το υπόψη θέμα. Το χαρτί εξαιρετικής ποιότητας και βάρους 300 γραμμαρίων, η άψογη ηλεκτρονική επεξεργασία και η εκτύπωση έρχεται να προστεθεί στα θετικά του δημιουργήματος.

Από το συνολικό θεματολόγιο αναδεικνύεται όχι μόνον η ουσιαστική παρέμβαση του Συλλόγου στον κατασκευαστικό τομέα, στον εξωραϊσμό και τα παρόμοια, αλλά και οι παρεμβάσεις του σε κοινωνικά ζητήματα, δράσεις και εκδηλώσεις που αγγίζουν τον άνθρωπο.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ευστράτογλου στέκεται σε σκέψεις, θέσεις και παραινέσεις διαχρονικού χαρακτήρα που αξίζει να αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης και αναφοράς για τους συγχωριανούς. Ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ στους συντελεστές αυτού του έργου

Για έναν καλύτερο Σκαμνό!

Το μήνυμα του Προέδρου κ. Δημήτρη Ευστράτογλου στο ημερολόγιο 2005

Παλιοί γνώριμοι που επισκέπτονται το Σκαμνό μετά από 2-3 δεκαετίες με κάθε τρόπο δηλώνουν την ευχάριστη έκπληξή τους καθώς η εικόνα του χωριού άλλαξε αισθητά προς το καλύτερο. Αυτή η αδιαμφισβήτητη βελτίωση αποδίδεται στην δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σκαμνού που ευτύχησε να έχει στις τάξεις της ανθρώπους σπάνιου ψυχικού μεγαλείου, ποιότητας και κοινωνικής ευαισθησίας. Οι έξοχοι αυτοί άνθρωποι εκδηλώνουν ποικιλότροπα και μάλιστα σε βαθμό που δεν είναι συνηθισμένος ακόμη και σε μεγάλους οικισμούς την αγάπη και στήριξή τους στο Σκαμνό. Σοβαρές οικονομικές ενισχύσεις, παντοειδής και απλήρωτη εργασία και προσφορά, αστείρευτες και δημιουργικές ιδέες, συνθέτουν το παζλ αυτού του τέλειου μηχανισμού. Παρεμβάσεις στον εξωραϊστικό τομέα, αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων σχέσεων και επικοινωνίας. Αυτή η δυναμική αντιστρέφει τους παλαιότερους όρους της εγκατάλειψης και της μιζέριας. Νέοι συγχωριανοί αξιόλογου κοινωνικού επιπέδου εντάσσονται σ΄ αυτή την όμορφη ομήγυρη, πραγματοποιούν σοβαρές επενδύσεις σε νεοαναγειρόμενα ακίνητα υποδειγματικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής και ενισχύουν τη συσπείρωση και την κοινωνική δραστηριότητα μέσα από τους κόλπους του Συλλόγου μας.

Η διαπίστωση αυτή δεν αποσκοπεί και δεν περιορίζεται σε μία κενή ουσίας αλληλοφιλοφρόνηση που δεν την χρειάζονται, άλλωστε, τα συνειδητοποιημένα στελέχη μας. Την ίδια πορεία και με τον ίδιο ενθουσιασμό οφείλουμε να ακολουθήσουμε αναμφιβόλως και στο μέλλον, επικεντρώνοντας, όμως, ακόμη περισσότερο την προσοχή μας στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, που γενικότερα στην πατρίδα μας δεν έχει καταλάβει την προτεραιότητα που θα έπρεπε. Εδώ ακριβώς αντικατοπτρίζεται εξ αντικειμένου το επίπεδο του πολιτισμού μας. Στο χωριό μας έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμη για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής μας, αλλά και στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, οικοδομικών μπαζών, κατεστραμμένων οικιακών συσκευών ή μηχανημάτων που εγκαταλείπονται άτακτα σε περίοπτες θέσεις πληγώνοντας τα μάτια των επισκεπτών ή συγκατοίκων μας. Οφείλουμε να κινηθούμε αποφασιστικά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της νομιμότητας και αφού, βεβαίως, προτάξουμε τη ήπια μέθοδο της πειθούς απέναντι σε όσους δεν σέβονται το περιβάλλον, το κοινό σπίτι όλων μας και το βασικό κληροδότημα στις επόμενες γενιές μας.

Αυτό, λοιπόν, επιλέξαμε να είναι το θέμα μας για το ημερολόγιο του 2005 που το παραδίδουμε με αγάπη και εγκάρδιες ευχές στα μέλη και φίλους του Συλλόγου, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, εκφράζοντας συνάμα τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συνδρομητές, στα άξια στελέχη μας, στο Διοικητικό μας Συμβούλιο και το εξαίρετο επιτελείο της «Φωνής των Σκαμνιωτών», που προσφέρει το δικό της σημαντικό έργο.

Προς «Τα νέα της Οίτης»
Αθήνα, 06.12.2004

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αδιάλειπτη αποστολή της πολύ καλής εφημερίδας σας.

Ιδιαιτέρως θα ήθελα να σας ευχαριστήσω τόσο για την παρουσία σας στις εκδηλώσεις υποδοχής των ορειβατών στο χωριό μας την 11η και 12η Σεπτεμβρίου, αλλά και για τη σχετική αναφορά σας στην εφημερίδα σας, φύλλο υπ΄ αριθμόν 19 Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2004, σελίς 8 υπό τον τίτλο «διάβαση του Φαραγγιού του Ασωπού». Ταυτοχρόνως θα παρακαλούσα να ενημερώσετε τον συντάκτη σας ως προς το σημείο «… χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Σκαμνού κ. Δημήτρης Σαντοριναίος …»:

Η συνεχής παρουσία μου στο Σκαμνό επί τρεις δεκαετίες και η συστηματική ανάμειξή μου και συνδρομή στη διοίκηση του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, θα ήταν ίσως αρκετά για να αποτυπώσει ο συντάκτης σας, σωστά το όνομά μου που είναι Ευστράτογλου. Τον χαιρετισμό, εξ άλλου, απηύθυνε αυτή τη φορά στους επισκέπτες μας η Γενική Γραμματεύς κα Μαρία Τζιβάρα –Τσεμπερλή και όχι ο υπογραφόμενος.

Παραπέρα θα ήθελα να σταθώ στο σημείο που ο ίδιος συντάκτης σας αναφέρεται στους συντελεστές της εκδήλωσης, όπου ενώ αναφέρεται στους «συνδιοργανωτές» εξαιρεί με προφανή διάθεση μείωσης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού, στον οποίο πιστώνει, απλά, «βοήθεια».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες ώστε οι όποιες αναφορές να στηρίζονται στην αμοιβαία φιλία και σεβασμό.

Φιλικά
Δημήτρης Ευστράτογλου
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *