FtS76 – Η τοπική μας αυτοδιοίκηση

Απάντηση Δημάρχου

Στο έγγραφο με τις επισημάνσεις του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού απαντά ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι

• τα έργα που αφορούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα αποφασίζονται και εκτελούνται με βάση τις εισηγήσεις των τοπικών συμβούλων
• ο δρόμος Αγίου Αθανασίου χρειάζεται πράγματι παρέμβαση γιατί είναι επικίνδυνα ολισθηρός
• για την ανάπλαση του κόμβου σημειώνεται ότι δεν δόθηκε η απαραίτητη έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία ΔΕΣΕ (?), και τούτο αν και είχε ζητηθεί με σχετικό αίτημα από την 18.01.2002.

Σύνταξη:

Το στοιχείο αυτό που φέρνει σε γνώση μας ο Δήμαρχος, φαίνεται καινούργιο. Διερμηνεύοντας και τη σκέψη και άλλων συγχωριανών, εκφράζουμε την απορία μας προς της υπηρεσία αυτή, ΔΕΣΕ, που δεν γνωρίζουμε σε ποίου Υπουργείου τη δικαιοδοσία υπάγεται.

Αν μη τι άλλο θα θέλαμε να πληροφορηθούμε με ποιο σκεπτικό απορρίφθηκε εγκεκριμένο κονδύλιο – δαπάνη που αποσκοπεί στον κατά κάποιο τρόπο ευπρεπισμό ενός βασικού κόμβου επί του κεντρικού Εθνικού Οδικού Δικτύου Θερμοπυλών – Δελφών, ήτοι βασική πρόσοψη του Δήμου Γοργοποτάμου, που αποτελεί τη δική μας συνεισφορά αισθητικής, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, στους πολυπληθείς επισκέπτες που διέρχονται από τον κόμβο αυτό και σε μεγάλο ποσοστό σταθμεύουν για να αποθαυμάσουν το μοναδικό τοπίο με την άγρια φύση, το φαράγγι του Βαθυρέματος, τις απέναντι πλαγιές της Οίτης, και αίφνης βρίσκονται μπροστά σε έναν τριτοκοσμικό και απεχθή σκουπιδότοπο!

Παραχώρηση ακίνητης περιουσίας

Η θέση του Σκαμνιώτικου Συλλόγου πάνω στο πολύκροτο ζήτημα, έφθασε δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς με καθυστέρηση ήρθαν τα σχετικά στοιχεία και οι χειρισμοί του Δήμου σε γνώση του Συλλόγου. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο και τίνος ευθύνη συνέβη αυτό.

Η Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος απαντά στο Σύλλογό μας με έγγραφό της από 27.02.2004, ότι ήδη στις 17.12.2003 είχε ληφθεί το σχετικό έγγραφο του Δήμου, χωρίς –εννοείται τις δικές μας ενστάσεις- και ο σχετικός έλεγχος έκρινε νόμιμη την απόφαση του Δήμου για την παραχώρηση της δημοτικής περιουσίας. Κατόπιν τούτου η υπόθεση θεωρείται περαιωθείσα και τέθηκε στο αρχείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *