Οι σημαιοφόροι στις παρελάσεις

FtS74
υπό Γεωργίου Πούλιου,
Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω Αθηνών

Ο νόμος 1366/1985 (ΦΕΚ Α – 167-19850930) που μπήκε σε εφαρμογή, στις 30.09.1985 είναι ο βασικός νόμος που ρυθμίζει τη δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το άρθρο 4 § ΙΙ λέγει: Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζονται θέματα σχετικά ….. Στο εδάφιο ζ λέγει: Και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων (διάταξη για γέλια).

Πάνω σ΄ αυτό το εδάφιο, το ζ, στις 24.02.2000, ο τότε υφυπουργός Παδείας και Θρησκευμάτων (Ιωαν. Ανθόπουλος) έβγαλε το υπ΄ αριθμόν Γ4/150 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο στην παράγραφο Δ λέγει: «Δεν μπορούν να ορισθούν σημαιοφόροι και παραστάτες οι έχοντες ξένη υπηκοότητα και ξένη καταγωγή μαθητές κλπ». Το προεδρικό αυτό διάταγμα τακτοποιούσε πολύ ωραία την εκλογή του σημαιφόρου.

Δυστυχώς αυτή η τακτοποίηση κάποιους ενοχλούσε.

Με το από 26.10.2000 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας (κ. Ευθυμίου), το οποίο συντάχθηκε στο πόδι και νομικά δεν στεκόταν, τροποποιήθηκε το διάταγμα του Ανθόπουλου, με συνέπεια να ανοίξει η κερκόπορτα για τους αλλοδαπούς.

Την ασάφεια και προχειρότητα του από 26.10.2000 εγγράφου, ήρθε να θεραπεύσει το από 13.03.2001 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (κ. Ευθυμίου) που και αυτό είναι παράνομο. Αυτό, το τελευταίο έγγραφο, που κυριολεκτικά διήρεσε τους Έλληνες, που λίαν επιεικώς θα το χαρακτηρίσω ατυχές, λέγει: «…. Μπορούν να συμμετέχουν και αλλοδαποί μαθητές, οι οποίοι φοιτούν τουλάχιστο δύο χρόνια σε ελληνικό σχολείο»

Τώρα, μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε!

Το μόνο που μένει είναι να δούμε σημαιοφόρο Τούρκο, την 25η Μαρτίου. Μπράβο … Ελληναράδες! Γιατρέ, Γιώργο Ξένε, χρειάζομαι μία μεγάλη δόση εμετικού, χάνω το στομάχι μου.

Καλλιθέα 11.11.2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *