Το βιβλίο της ζωής

FtS75

επιμέλεια
υπό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνιωτών
κ. Δημήτρη Ευστράτογλου

Από την αξιόλογη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου Σκαμνού, διαβάζοντας το βιβλίο του Μάρτιν Γκραίη, «το βιβλίο της ζωής», επεσήμανα το παρακάτω απόσπασμα και το παραθέτω:

«Ζω, σημαίνει δημιουργώ τον κόσμο μου, βρίσκω την προσωπική μου γαλήνη και τούτη η γαλήνη είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο. Μπορεί να ξεπηδήσει από τη δυστυχία, αν ξέρει κανείς να την ξεπερνά.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει στη γαλήνη, μα πρέπει να την αποζητά. Να ξέρει ότι η γαλήνη δεν έρχεται, παρά μόνο όταν υφαίνουμε δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους. Οικογένεια ή ομάδα, δεσμοί της φωνής ή της σκέψης, δεν έχει σημασία. Όμως αυτοί οι δεσμοί χρειάζονται.

Δεν υπάρχει πληρότητα όταν ο άνθρωπος μένει ένα ξεμοναχιασμένο δέντρο. Το δάσος είναι αυτό που δίνει στο δέντρο το νόημά του και το κάνει πραγματικό.

Ζω, σημαίνει βρίσκομαι με χαρά μες στον κόσμο. Σημαίνει ν΄ αποζητώ τούτη τη χαρά. Να τη διατηρώ. Ν΄ αρνιέμαι ν΄ αφήσω να με πλημμυρίσουν τα γκρίζα αγριόχορτα της θλίψης. Ζω, σημαίνει αναλαμβάνω την υποχρέωση να δρω. Ζω, σημαίνει είμαι ο εαυτός μου. Σημαίνει αντιστέκομαι, σημαίνει αγαπώ.

Αποδέχομαι κι΄ αρνιέμαι. Ζω, σημαίνει δημιουργώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *