Χριστόδουλος – Βαρθολομαίος

FtS74

υπό Γεωργίου Πούλιου
Δικηγόρου Αθηνών, παρ΄ Αρείω Πάγω

Αγαπητοί αναγνώστες,

μη περιμένετε, στο φτωχό αυτό κείμενό μου να βρείτε τη λύση του τεράστιου αυτού θέματος, που δημιούργησε ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Ακόμη μη περιμένετε να σας πω ποιος από τους δύο έχει δίκιο, ευθέως.

Από τη θέση που έχουν πάρει οι δύο προκαθήμενοί μας, τις δηλώσεις τους και με τον τρόπο που τοποθετούνται, βλέπω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος έχει μάλλον δίκιο και γι΄ αυτό και συμπαρατάσσομαι μαζί του.

Η διαμάχη αυτή είναι βέβαιο, ότι θα βλάψει την Ελλάδα. Τη διαφωνία αυτή θα την εκμεταλλευθούν, όλοι οι εχθροί της Ελλάδος, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. Νιώθω μεγάλη αποστροφή, προς το πρόσωπο του κ. Βαρθολομαίου και στα ελλαδικά «τσιράκια» του., που τον σιγοντάρουν, αρκεί να μειώσουν τον Αρχιεπίσκοπο.

Ευχόμεθα να μη επικρατήσουν οι αντεθνικές αξιώσεις του κ. Βαρθολομαίου, στις οποίες -το πιθανότερο- τον σπρώχνουν ξένες δυνάμεις, στις οποίες δυνάμεις πράγματι είναι αιχμάλωτος, αδύναμος, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αντιδράσει.

Για να αντιληφθείτε τον κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα, θα σας γνωρίσω το πολύ απλό περιστατικό, μέσα από το οποίο θα δείτε τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε.

Στην Ηλιούπολη Αττικής 20 ορειβάτες ιδρύσαμε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιουπόλεως. Ο Δήμος Ηλιουπόλεως προκειμένου να μας ενισχύσει, μας προσέφερε ένα χρηματικό ποσό, υπό τον όρο, ότι θα εκδίδαμε επίσημη απόδειξη, πλην όμως ο Σύλλογος τέτοια απόδειξη δεν είχε. Για να αποκτήσει ο Σύλλογος επίσημο μπλοκ αποδείξεων, ως νομικό πρόσωπο, έπρεπε να πάμε στην προϊσταμένη διοικητική αρχή, που υπαγόταν ο Σύλλογος και αυτή ήταν ο Νομάρχης Αθηνών. Δηλαδή διοικητικός προϊστάμενος του ορειβατικού συλλόγου, είναι ο Νομάρχης, ο οποίος έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας κάνει (στον ορειβατικό) όχι μόνο επίσκεψη φιλοφροσύνης, αλλά να έλθει και να μας ελέγξει και ακόμη να επιβάλλει και ποινές για τις τυχόν αταξίες μας.

Το Πατριαρχείο «Φανάρι» είναι και αυτό νομικό πρόσωπο, όπως ο ορειβατικός σύλλογος, με διοικητικό προϊστάμενο, τον Νομάρχη ή τον Αντινομάρχη Κωνσταντινουπόλως, στους οποίους ο Πατριάρχης έχει υποχρέωση όχι μόνο να λογοδοτεί (όπως ο ορειβατικός, στο Νομάρχη Αθηνών), αλλά και να δέχεται (ο Πατριάρχης) να υποστεί τον έλεγχο του Νομάρχη ή Αντινομάρχη Κωνσταντινουπόλεως ( όπως και ο ορειβατικός) και τον οποίο έλεγχο ο Πατριάρχης τον υφίσταται καθημερινά και κατά τον ποιο βάναυσο τρόπο.

Αν ο κ. Χριστόδουλος υποχωρήσει και αναγνωρίσει το δικαίωμα στον κ. Βαρθολομαίο να επεμβαίνει στα θέματα της Ελληνικής Εκκλησίας, όπως η εκλογή των ιεραρχών στη Βόρειο Ελλάδα, αυτόματα αποκτά τα ανάλογα δικαιώματα και η Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως.

Ο κ. Βαρθολομαίος ενσυνείδητα (να τον σπρώξανε) στα Δωδεκάνησα που είχε πάει (στην Κω), στη δεξίωση που του κάνανε είπε «εκτός από πνευματικός σας προϊστάμενος, είμαι και διοικητικός σας προϊστάμενος». Δυστυχώς οι παράγοντες του νησιού ή δεν κατάλαβαν τη «βλασφημία» που είπε ο κ. Βαρθολομαίος ή «βλακωδώς» δεν του απάντησαν και να σηκωθούν να φύγουν.

Ο Πατριάρχης ξεχνάει και πρέπει να του πούμε:

• Ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτοκέφαλη
• Ότι η Ελλάδα είναι ενιαία και αδιαίρετη
• Ότι οι νόμοι της, ισχύουν για όλη την επικράτειά της
• Ότι δεν χωράνε παζάρια

Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος παίζει τον παπά (τραπουλόχαρτα). Κάνει το κορόϊδο. Δυστυχώς όλοι τους είναι Πόντιοι Πιλάτοι.

Δυστυχώς το ίδιο κάνουν και στην περίπτωση του Αλβανού μαθητή, στη Μηχανιώνα. Αργά ή γρήγορα θα τα πληρώσουμε. Να γιατί επιμένω, ότι ο πρώτος και μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας, είμαστε εμείς οι Έλληνες.

Καλλιθέα 28.10.2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *