Πρόωρες εκλογές

FtS72

Προς πρόωρες εκλογές κατά τα φαινόμενα οδηγείται ο Σύλλογος Σκαμνού. Η απογοήτευση του Πρόεδρου του Συλλόγου κ. Κώστα Γέμελου, από την αγνωμοσύνη κάποιων, αλλά και για την πολεμική που δέχεται ο Σύλλογος από μερικούς συγχωριανούς, τον οδήγησαν στη σκέψη να ζητήσει την παραίτησή του, ενα χρόνο πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας του. «Αισθάνομαι ότι είμαι το μαύρο πρόβατο» ανέφερε σε δημόσια δήλωσή του και από αυτό προκύπτει πολύ περισσότερο η αίσθηση του Προέδρου ότι ο ίδιος προσωπικά δέχεται άδικες επιθέσεις.

Το πλείστον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που μπορέσαμε να ρωτήσουμε για να σχολιάσουν την δυσμενή αυτή εξέλιξη, έδειξαν χωρίς διάθεση να το ξανασκεφθούν, ότι και οι ίδιοι μπροστά σ΄ αυτή την προοπτική, τάσσονται ανεπιφύλακτα αλληλέγγειοι στο πλευρό του Προέδρου και σκοπεύουν να τον μιμηθούν και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Αυγούστου που την προσδιορίζουν για το Σάββατο 16 Αυγούστου και ώρα 11:00 στο Σκαμνό.

gemelos-efstratoglou

Αμετάκλητη η απόφαση, μεγάλη η πίκρα αλλά και η ευαισθησία του Κώστα Γέμελου, του ανθρώπου που αναμόρφωσε το Σκαμνό. Ο ίδιος δεν σκοπεύει να αναλάβει θέση επιτελική στο Σύλλογο, αν και, όπως κατηγορηματικά δήλωσε, δεν θα παραλήψει να συνδράμει το όποιο διοικητικό συμβούλιο προκύψει από την κάλπη. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι πράγματι υπάρχουν μερικοί που απεργάζονται την διάλυση του Συλλόγου. Το γιατί δεν θα το πούμε εδώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Σκαμνιωτών, έχει μυαλό να σκέφετεται, έχει μάτια να βλέπει, έχει αυτιά να ακούει. Γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και είναι σε θέση να διακρίνει και να αποφασίσει τι σόϊ χωριό προτιμάει. Αυτό, όμως θα φανεί μόνον με την μαζική και ενεργό συμμετοχή στη συνέλευση και τη ψηφοφορία με στόχο να αναδειχθούν μέσα από την κάλπη άξιοι συνεχιστές του έργου του Κώστα Γέμελου, στον οποίο οφείλουμε πάρα πολλά. Να αναδείξουμε ανθρώπους που μας έχουν αποδείξει ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργασθούν και να χτίσουν και όχι να τορπιλίσουν ό,τι καλύτερο και ουσιαστικότερο μπόρεσε να δημιουργήσει το χωριό ως φορέα μαζικής δράσης, δημιουργίας και εκπροσώπησης. Να δοθεί ταυτόχρονα μία ουσιαστική απάντηση, μέσα από τη δύναμη της δημοκρατικής διαδικασίας, σε όσους βυσσοδομούν και σχεδιάζουν την νέκρωση του Συλλόγου και το πισωγύρισμα του χωριού και των ανθρώπων του.

Έχοντας λοιπόν αυτό σαν δεδομένο η Διοίκηση του Συλλόγου προετοιμάζεται για την οργάνωση της συνέλευσης κατά την οποία εκτός από το γνωστό θεματολόγιο της ετήσιας συνέλευσης, απολογισμός κλπ θα διενεργηθούν και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και επιτροπής ελεγκτών. Μέχρι τις 10 Αυγούστου 2003 οι υποψήφιοι παρακαλούνται να γνωρίσουν την υποψηφιότητά τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να τυπωθούν τα απαραίτητα ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την επιτροπή των ελεγκτών μπορεί να είναι κάθε μέλος του Συλλόγου. Μέλος στο Σύλλογο μπορεί να γίνει κάθε Σκαμνιώτης που γεννήθηκε στο χωριό και κατοικεί σ΄αυτό ή οπουδήποτε αλλού. Ομοίως κάθε μέλος της οικογένειάς του οπουδήποτε και αν ζει μόνιμα ή περιστασιακά. Παιδιά, νύφες, γαμπροί, εγγόνια κλπ. Τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχει και κάθε άλλος συγχωριανός που διαμένει στο χωριό. Στη συνέλευση και, συνεπώς, στην ψηφοφορία, πέρνουν μέρος μόνον τα μέλη που είναι «ταμειακώς εν τάξει». Τουταυτό κατά μείζονα λόγο ισχύει για εκλεγμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο ή την επιτροπή των ελεγκτών. Η ταμειακή τακτοποίηση θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το λιγώτερο ένα μήνα πριν από τη συνέλευση. Το ελάχιστο ποσό ετήσιας συνδρομής ανέρχεται σε 15 Ευρώ. Η επί τόπου πληρωμή της συνδρομής συνήθως τίθεται στην κρίση της συνέλευσης των μελών που κατά κανόνα δέχεται την «καθυστέρηση» χωρίς να αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της συνέλευσης.

Η καθυστέρηση εισφορών για περισσότερα έτη ή η βλαπτική σε βάρος του Συλλόγου συμπεριφορά μέλους που αντιτίθεται, δεν προάγει ή –όπερ το χειρότερο- εμποδίζει την πραγμάτωση των σκοπών του Συλλόγου, δίνει το δικαίωμα στο Διοικητικό Συμβούλιο να προωθήσει διαδικασία διαγραφής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *