Αικατερίνη Αποστολοπούλου – Λούκα

FtS59

Ανείπωτο το δράμα για τη Σκαμνιώτικη οικογένεια της Αικατερίνης (Κατίνας) Αποστολοπούλου – Λούκα με φοβερές εξελίξεις μέσα στον τελευταίο μήνα Φεβρουάριο. Έχοντας τη φροντίδα του παιδιού της που έχει ειδικές ανάγκες καθώς σε ηλικία 2,5 περίπου ετών (ήδη είναι περίπου 50 ετών) επλήγη από πολιομυελίτιδα μένοντας βαριά ανάπηρο σε βαθμό που να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Όντας ή ίδια ήδη 85 ετών έκανε την καρδιά της ατσάλι για να μπορέσει να σταθεί δια βίου κοντά στο ανήμπορο παιδί της. Από πέρυσι το πρόβλημά της έγινε οξύτερο γιατί ο σύντροφός της, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Δημήτρης Λούκας (92) ήδη σε προχωρημένη ηλικία, αλλά μέχρι τότε με πολύ καλή υγεία, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έμεινε κατάκοιτος.

Η αδελφή της η Αναστασία (Τασούλα) Αποστολοπουλου – Φουντοσταθοπούλου που ζει κοντά στην οικογένεια μαζί με τα παιδιά της στο Περιστέρι Αττικής είναι ο άνθρωπος που βιώνει ολόκληρο το πρόβλημα. Τραγική φιγούρα η Τασία στη επικήδεια τελετή, συγκλόνησε με το σπαραγμό της για το χαμό της πολυαγαπημένης αδελφής της που υποβασταζόμενη από συγγενείς την συνόδεψε στην τελευταία της κατοικία με θρήνο γοερό και το μεγάλο της παράπονο που δείχνει το δράμα που εκείνη έζησε από κοντά. Το μεγάλο και αδιάκοπο πόνο της αδελφής της, της «βασανισμένης ψυχούλας!». Η Κατίνα, με τα δεδομένα που αναφέραμε δεν μπορούσε, δεν είχε δικαίωμα να αρρωστήσει, αλλά να που συνέβη και αυτό και την ώρα που η πολυαγαπημένη της αδελφή, η Τασούλα, τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, επήλθε το μοιραίο.

Συγγενείς και φίλοι με τις αδελφές της, την Τασία και τη Γεωργία (88) που ζει με την εξαιρερτική κόρη της της Έφη και τον επίσης υπέροχο γαμπρό κ. Παπαποστόλου στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, ήρθαν να αποχαιρετήσουν την πολυβασανισμένη Κατίνα που πάλεψε πολύ σκληρά στη ζωή της. Τη ζωή της που έμοιαζε περισσότερο με διαρκή Γολγοθά. Η κηδεία έγινε στο Κοιμητήριο Περιστερίου χωρίς τη συμμετοχή των αναξιοπαθούντων μελών της οικογένειας της Κατίνας, του παιδιού της και συζύγου της. Τίποτα για το φοβερό γεγονός δεν ειπώθηκε στο σύζυγο Δημήτρη για διάστημα 2-3 εβδομάδες, αλλά θέλεις από το βάρος της δυσμενούς πορείας της υγείας του, θέλεις γιατί υποψιάστηκε τα δραματικά γεγονότα, εγκατέλειψε και ο ίδιος τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μόλις την Καθαρά Δευτέρα, για να ολοκληρωθεί έτσι μία τραγωδία που ούτε οι αμίμητοι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς δεν είχαν συλλάβει με τη φαντασία τους.

Σκληρή η μοίρα για την οικογένεια αυτή που ανέδειξε ήρωες της Εθνικής μας αντίστασης, τον Κώστα Π. Αποστολόπουλο που έχασε τη ζωή του πολεμώντας το Γερμανό κατακτητή στη Μάχη της Αράχωβας, όπου το τραυματίσθηκε μοιραία και τον Απόστολο Π. Αποστολόπουλο, που δεν άντεξε τις κακουχίες από τις φυλακές και εξορίες στα ξερονήσια, για να υποκύψει λίγο μετά την απελευθέρωσή του. Άδικη η μοίρα για την πολυβασανισμένη οικογένεια, παρατηρούν πολλοί που γνωρίζουν κρίσιμες λεπτομέρειες γι΄ αυτούς τους περήφανους Σκαμνιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *