Σάββατο, 5 Ιουλίου 1998: Μεγάλη ημέρα για το Σκαμνό

FtS42

Εχουμε την ιδιαίτερη χαρά να πληροφορήσουμε όλους τους Σκαμνιώτες για ένα κορυφαίο γεγονός που προγραμματίζεται για την παραπάνω ημερομηνία. Μεταφέρουμε την είδηση, όπως ακριβώς μεταδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου μας και μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής κ. Φάνη Σκαρή, από το μικρόφωνο της εκκλησίας του χωριού μας λίγο πριν την Ανάσταση.

Οσο κι αν φαίνεται ίσως περίεργο, ο μητροπολιτικός Ναός του χωριού μας, του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, δεν έχει εγκαινιασθεί. Τα εγκαίνια της εκκλησίας του χωριού μας επιβάλλεται να γίνουν, έστω και αργά. Ο ίδιος ο Φάνης, εξήγησε ότι και μόνον αυτός ο λόγος μας αποστερεί από την δυνατότητα να φιδοξήσουμε κι εμείς και να δεχθούμε στο χωριό και στην Εκκλησία μας, τον Μητροπολίτη του Νομού μας.

Σαν χρόνος τέλεσης των εγκαινίων ορίζεται η παραπάνω ημερομηνία με την αυτονόητη παραίνεση να μην απουσιάσει κανείς από την μεγάλη αυτή στιγμή του χωριού μας. Οχι μόνο εκπρόσωποι από τις οικογένειες, αλλά σύσσωμες οι οικογένειες, θα λέγαμε! Τα παιδιά, οι γονείς, η γιαγιά και ο παππούς, όλοι να παρευρεθούν και να ζήσουν μεγάλες στιγμές που δεν έχουμε την ευκαιρία να τις έχουμε συχνά.Μία παρόμοια αξέχαστη εμπειρία, αξιωθήκαμε να βιώσουμε προ ετών με τα εγκαίνια του περικαλούς Ναϊσκου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ευχόμαστε να υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και ει δυνατόν ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή με τα εγκαίνια της κεντρικής Εκκλησίας μας.

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει. Το έργο και η δαπάνη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Εν όψει της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, εξήγησε ο Φάνης, θα χρειασθεί να αλλάξει σχεδόν το σύνολο του περιεχομένου του Ιερού Ναού. Αλλα, καινούργια έπιπλα ή σκεύη πρέπει να αποκτηθούν. Οι πρώτες ενέργειες έχουν ήδη αρχίσει. Με χαρά είδαμε, να ακολουθούνται τα σωστά πρότυπα και να τοποθετούνται σταδιακά στον Ναό ξυλόγλυπτα εξαιρετικής αισθητικής και ποιότητας.

Παρακαλούνται όλοι οι συγχωριανοί και ιδιαίτερα ο Εκπολιτιστικός Σύλλογός μας που είναι ο μπροστάρης όλων των κορυφαίων εκδηλώσεων του χωριού μας, να συνδράμουν με κάθε τρόπο την όλη αυτή προσπάθεια. Το μήνυμα ήδη πέρασε και οι συγχωριανοί εισφέρουν για την ενίσχυση των απαραίτητων πόρων. Τα ευσεβή μέλη της Εκκλησιαστικής επιτροπής με συλλογική ευθύνη και συναίσθηση της σημασίας των οικονομικών προσφορών που σε αρκετές περιπτώσεις προέρχονται από το υστέρημα, όχι ιδιαιτέρως ευπόρων οικογενειών, είμαστε πεποισμένοι ότι θα διαχειρισθούν με την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και σύνεση τους απαραίτητους πόρους. Το ίδιο, θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα υιοθετήσουν, με αυτή την θαυμάσια ευκαιρία, καλύτερες παραμέτρους αισθητικής, όπως αρχίσαμε ήδη με χαρά να διαπιστώνουμε. Καλύτερα τα ξυλόγλυπτα, από δοκιμασμένους τεχνίτες, αντί για πλαστικά και πολυεστέρες. Στον περίβολο το ίδιο: Οχι πιά το βάρβαρο μπετονάρισμα! Η πέτρα είναι το καλύτερο υλικό! Πολλές φορές είναι προτιμότερο να μην αποκτηθεί καν κάτι, παρά να εισφέρουμε αρνητικά στην συνολική εικόνα και την ομορφιά που ταιριάζει στον Ιερό Ναό του χωριού μας.

Αξίζει κάθε θυσία για τον Οίκο του Κυρίου στο χωριό μας!
ΓΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *