Ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου του Ιατρείου

FtS35

Όχι μόνον το υπερυψωμένο κτίσμα αλλά και το υπόγειο ανήκει στο χωριό ;

Από έγκυρους συγχωριανούς πληροφορηθήκαμε κάτι σημαντικό που αρκετοί εξ ημών αγνοούσαμε. Παραθέτουμε την πληροφορία, όπως ακριβώς μας δόθηκε.

Το μικρό αυτό ακίνητο είχε κτισθεί πριν από πολλά χρόνια σε οικόπεδο που παραχώρησε ο αείμνηστος Βασίλης Ζαλαώρας, προκειμένου να εξυπηρετείται ο υφιστάμενος τότε Γεωργικός Συνεταιρισμός Σκαμνού στην αποθήκευση υλικών (λιπασμάτων κλπ). Το ακίνητο αυτό που πρόσφατα ανακαινίσθηκε, απαρτίζεται από το ισόγειο που βλέπει ανατολικά στον κεντρικό δρόμο (Ιατρείο) και το υπόγειο που βλέπει δυτικά. Βεβαίως στη συνέχεια εγκαταλείφτηκαν οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις μαζί με την παραδοσιακή καλλιέργεια με το αλέτρι αφού τα αγροτικά μηχανήματα δεν συμβιβάζονται με τα πρανή αγροκτήματα του χωριού μας.

Ωστόσο το συγκεκριμένο κτίριο παρέμεινε στην ιδιοκτησία του χωριού για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως Ιατρείο κλπ. Τον χώρο του υπογείου χρησιμοποίησε κατά μία σιωπηρά παραχώρηση ο αείμνηστος Γιάννης Κανούτας.

Σήμερα πλέον ο αλησμόνητος Γιάννης στον οποίο κατά γενική ομολογία κάθε παραχώρηση άξιζε, δεν είναι πια κοντά μας, μπαίνει το ερώτημα αποδέσμευσης του Υπογείου με την κατά Νόμο συναίνεση των κληρονόμων του, οι οποίοι επίσης δεν το χρησιμοποιούν. Έχουμε στη διάθεση του ΔΣ περισσότερα στοιχεία προκειμένου να διευκολυνθεί στην απόδοση του κτιρίου αυτό στο Σύλλογο ή σε οποιοδήποτε κοινοτικό όργανο δεδομένου ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός δεν υφίσταται πλέον ή τουλάχιστον είναι ερευνητέα από νομική άποψη η σημερινή του κατάσταση και η δικαιοπρακτική του ικανότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *