Στέφανος Βασδέκης

FtS116

[Στο φαράγγι Ασωπού]

Γνωρίζουμε, εκτιμούμε και αγαπούμε το Στέφανο σαν έναν διαπρεπή αρχιτέκτονα. Δείγμα της δουλειάς του στο Σκαμνό η Villa Helena, με το όνομα της Έλενας, της μητέρας του. Έργα του Στέφανου βρίσκονται σε πολλές όμορφες περιοχές της χώρας και από μόνα τους αναβαθμίζουν τις ευρύτερες περιοχές που βρίσκονται. Η σεμνότητα που τον διακρίνει δεν μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα από αυτή την αξιέπαινη δραστηριότητά του. Από άσχετη πηγή πληροφορούμαστε ότι προσφάτως ολοκλήρωσε στην πανέμορφη Ύδρα ένα έργο ύψιστης ποιότητας και πριν καν το παραλάβει ο ιδιοκτήτης εντολέας, μπήκαν στη μέση ενδιαφερόμενοι ρέκτες της υψηλής αρχιτεκτονικής για να το αποκτήσουν όσο – όσο! Το Στέφανο τον ξέρουμε σαν έναν γνήσιο φυσιολάτρη που έχει περπατήσει όλα τα μονοπάτια της περιοχής μας, έτοιμος να σε κατατοπίσει πολύ καλύτερα από τον κάθε γηγενή συγχωριανό.
Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που αναφερόμαστε στο Στέφανο σ’ αυτό εδώ το σημείωμα. Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε να κυκλοφορεί το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο που υπό τον τίτλο «Το Τηλεφώνημα». Θέμα του βιβλίου, θα λέγαμε, είναι η αυτογνωσία. Ψυχολογία, κοινωνιολογία και κανόνες καλλιέργειας του εαυτού μας.
Μπράβο Στέφανε!
Είμαστε κοντά στο μεγάλο Ιερό των Δελφών, του οποίου η σπουδαιότητα και η ευρύτατη αναγνώριση το κατέστησαν στην αρχαιότητα, «ομφαλό της Γης». Το κεντρικό μήνυμα των σοφών προγόνων μας είναι ακριβώς το θέμα που πραγματεύεται ο Στέφανος στο βιβλίο του, με την προτροπή πάνω από την κεντρική είσοδο του Μαντείου: «Γνώθι σ’ αυτόν!» [Γνώρισε τον εαυτό σου!].
Με απλά και κατανοητά λόγια σε μαθαίνει πως να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Ευχάριστο. Τρυφερό.
«Χαμογέλα με καλοσύνη στους ανθρώπους που συναντάς. Ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό», προτρέπει ο Στέφανος.
«Μία ζωή που αναλώθηκε μέσα σε λάθη, δεν είναι μόνο πιο έντιμη, αλλά και πιο χρήσιμη, από μία ζωή που αναλώθηκε χωρίς να κάνει τίποτα», επισημαίνει ο συγγραφέας συγχωριανός μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *