FtS109 – Αλληλογραφία

Γιώργος Αλμπούρας

Αγαπητέ Γιώργο!

Διαβάζοντας το τελευταίο τεύχος της «Φωνής των Σκαμνιωτών», την οποία μου στέλνεις ανελλιπώς και σε ευχαριστώ για μία ακόμα φορά, έφθασα και στην τελευταία σελίδα. Εκεί υπάρχει ένα πληροφοριακό σχόλιο για μένα. Επίτρεψέ μου να πω ότι η προσωπική σου εκτίμηση προς το πρόσωπό μου σε παρέσυρε σε υπερβολικά κολακευτικές εκφράσεις. Ο λόγος όμως της παρούσας δεν είναι αυτός. Είναι για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα γραφεία (και όχι το κτίριο) όπου στεγάζεται η «Φιλοπρόοδος Ένωση Μπράλου ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ». Τα γραφεία αυτά δεν είναι δική μου προσφορά. Είναι προσφορά πολλών Μπραλιωτών, σε κόπο και σε χρήμα, ανάλογα με την προσωπική διάθεση που είχε καθένας για την απόκτησή τους.

Φιλικά / Γιώργος Αλμπούρας

Σύνταξη:
Ευχαριστούμε τον αγαπητό Γιώργο για την διευκρίνηση που ευχαρίστως δημοσιεύουμε. Ασφαλώς και δεν είχαμε πρόθεση να παραλείψουμε τον έπαινο που αρμόζει στο μπραλιώτικο σύλλογο και τους φιλότιμους κοντοχωριανούς. Ο ίδιος έχω επισκεφθεί τα γραφεία για τα οποία γίνεται ο λόγος, όταν προ ετών φιλοξενήθηκε εκεί ευρεία σύσκεψη πολιτιστικών, περιβαλλοντολογικών συλλόγων και εκπροσώπων ΟΤΑ για την προστασία του Καλλιδρόμου από την «ανάπτυξη» με ασφαλτόστρωση καταμεσής στο πανέμορφο δάσος με τα έλατα κάθετα και εγκάρσια που είχαν επιχειρήσει κάποιοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό και χρήσιμο ακίνητο. Τούτο, όμως, δεν μετριάζει την ιδιαίτερη εκτίμησή μας στο πρόσωπο του Γιώργου, του μπραλιώτη δικηγόρου, απεναντίας υπογραμμίζουμε την ευαισθησία του να διορθώσουμε και να αποδώσουμε τα συγχαρητήριά μας και στους άλλους συνδικαιούχους συγχωριανούς του. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού εκτιμά όλως ιδιαιτέρως αυτές τις πρωτοβουλίες και συνηθίζει να επενδύει για τον εξωραϊσμό του Σκαμνού με αναπλάσεις χώρων και ό,τι άλλο χρειάζεται το χωριό μας. Είναι γνωστή η περιπέτειά μας με το αδρανές κτίριο του σχολείου που ανακαινίσαμε επενδύοντας ποσό άνω των 200.000 Ευρώ και εν συνεχεία ατυχήσαμε και μπλέξαμε σε δικαστικές περιπέτειες με τον δικό μας Δήμο που μας έδιωξε από το χώρο και εν συνεχεία μας κατατρέχει με διώξεις. Ελπίζουμε τα γραφεία του Μπραλιώτικου Συλλόγου χάρις στην νομική κάλυψη του Γιώργου να είναι κάπως καλύτερα κατοχυρωμένα.

Χρυσούλα Ζαλαώρα – Μιχαλοπούλου

Τα παράπονα της καλής φίλης συγχωριανής Χρυσούλας δεχθήκαμε γιατί δεν παίρνει παρά μόνο σποραδικά την ΦτΣ.

Κατανοούμε το δικαιολογημένο παράπονο και αυτό που μπορούμε να πούμε και να διαβεβαιώσουμε, είναι ότι από την πλευρά μας στέλνουμε στη Χρυσούλα ανελλιπώς της εφημερίδα, όπως κάναμε και επί σειρά ετών με αποδέκτη τον αείμνηστο Χρύσανθο.. Το γεγονός ότι σποραδικά την παραλαμβάνει, μας επιτρέπει να υποθέσουμε, ότι κάτι δεν πάει καλά με το ταχυδρομείο στο χωριό. Τη συμβουλεύουμε να μιλήσει στον ταχυδρόμο.

Με την ευκαιρία της στέλνουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την αγάπη μας για την στήριξη και κατανόησή της στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να ανακτήσει στέγη στο χωριό, όπου –όπως η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνει- η όλη παρουσία και δράση του συλλογικού μας φορέα δίνει ζωή, ομορφιά και ενδιαφέρον που από τότε που ο σύλλογος έμεινε άστεγος, παρατηρείται μία απωθητική αδράνεια και πλήξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *