Νικόλαος Αθ. Ντάος

Έναν καλό συγχωριανό, το Νίκο Ντάο,  χάσαμε προσφάτως και η επικήδεια τελετή έγινε στη γενέτειρα του, το Σκαμνό [10.02.2013], με την συμμετοχή πολλών συγγενών και φίλων συγχωριανών, καθώς ο Νίκος ήταν πολύ αγαπητός σε όλο το χωριό.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, ο Νίκος ήταν μεταξύ αυτών που στη δεκαετία του ’60 εγκατέλειψε το Σκαμνό για να πάει στη Γερμανία, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Εργάσθηκε σκληρά και με πολύ φιλότιμο. Οι συνθήκες της εργασίας του, πιθανολογείται ότι έφθειραν την υγεία του και τούτο ήταν εμφανές τα τελευταία χρόνια που μαζί με την εξαιρετική και πολλή αγαπητή, σύζυγό του, τη Γιαννούλα, επισκέπτονταν το Σκαμνό. Έζησε στην Νυρεμβέργη μέχρι και την ημέρα που επήλθε το μοιραίο, για να μεταφερθεί η σωρός του εν συνεχεία στο Σκαμνό, που επέλεξε ως τόπο της τελευταίας του κατοικίας, στον τόπο που τίμησε και αγάπησε.

Με τη Γιαννούλα, ο Νίκος έκανε μία πολύ καλή οικογένεια στην οποία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο Νίκος είναι ο μεγαλύτερος  από τους τέσσερις γιους των αείμνηστων Θανάση και Χρύσως Ντάου. Η οικογένεια Ντάου είναι από τις ελάχιστες των αυτοχθόνων Σκαμνιωτών, με βαθιές ρίζες σε προηγούμενες γενεές, ενώ στοιχεία ιστορικής ερεύνης των συνεργατών του Συλλόγου μας, θέλουν με ατράνταχτα ντοκουμέντα, προγονό του να έχει αγωνισθεί ηρωικά για την Εθνική μας Παλιγγενεσία στα χρόνια του 1821. Από μικρός ο Νίκος, όσο και για όλη τη διαδρομή του βίου του, υπήρξε σεμνός και πράος, γι’ αυτό και κέρδισε την αγάπη και εκτίμηση όλων των συγχωριανών. Το σπάνιο ήθος του τον έκανε πιστό μέλος και συνδρομητή του πολιτιστικού μας Συλλόγου στις εκδηλώσεις του οποίου μετείχε ανελλιπώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *