Δεν κάνουμε τίποτα για να διορθωθούμε

20130402

Γιώργος Μαγουλάς

Κε Αποστολόπουλε,

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα σας τα οποία βρίσκω εξαιρετικά. Θα σας πρότεινα μάλιστα να κάνετε ένα blog όπου θα υπάρχει διάλογος ώστε να δημιουργήσετε και ένα think tank κατάθεσης προτάσεων.

Σχετικά με το σχόλιο σας για τον ρόλο της Γερμανίας, θα ήθελα να παραθέσω την εξής άποψη. Το χειρότερο δεν είναι τι μας κάνουν οι ξένοι, αλλά το γεγονός ότι εμείς δεν κάνουμε τίποτα να διορθωθούμε. ´Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας (φοροφυγάδες, απατεώνες, κλπ κλπ), είναι ακόμα έξω και μας το παίζουν σωτήρες και ανίδεοι του τι έχει συμβεί. Εάν αυτοί δεν φύγουν δεν πρόκειται η Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της. Αυτοί είναι τρωκτικά και ζουν εις βάρος της χώρας. Είναι οι ίδιοι που σήμερα είναι ανάμεσα μας σχολιάζοντας και κριτικάροντας και την ίδια στιγμή συντηρούν την αναξιοκρατία που έφερε την χώρα στο σημείο να μπορεί η κάθε Γερμανία να της κάνει αυτά που περιγράφετε. Κι αυτό γιατί έχουν γαλουχηθεί από ένα κομματικό σύστημα που τους έκανε να θεωρούν ότι αυτοί έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Αυτούς αντί να τους εκδιώκουμε τους κάνουμε υπουργούς, γενικούς διευθυντές, φίλους, παρέα κλπ κλπ. Ας τολμήσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ας πάρουμε την Ελλάδα σε καθαρά και άξια χέρια. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε κάνοντας τον εαυτό μας σα χώρα ανταγωνιστικό.

Με εκτίμηση
Georgios Magoulas
Bsc Finance, MBA, CGEIT, CRISC

Σύνταξη:
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον συγχωριανό κύριο Γιώργο Μαγουλά για τις θέσεις του. Στην ιστοσελίδα μας www.skamnosvoice.gr , καθώς και στη «Φωνή των Σκαμνιωτών» που προϋπήρξε επί δεκαετίες, και όχι με τις νωπές, όσον και τραγικές εμπειρίες, σε «ανύποπτο χρόνο» για τους πολλούς, όπως θα έλεγαν και οι νομικοί, επισημάναμε ακριβώς τις δικές μας παθογένειες . Ούτε σε μία λέξη δεν διαφωνούμε με το Γιώργο. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε πρώτα από τα του οίκου μας. Το δράμα, όμως γι’ αυτό το δύσμοιρο τόπο, αγαπητέ μου Γιώργο, είναι ότι η διαφθορά που ξεκινάει από το παρηκμασμένο σύστημα των πολιτικών μας, έχει απλώσει πλοκάμια σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας και ιδίως σ’ αυτούς που σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά. Θέλουμε πολλούς Έλληνες σαν το Γιώργο Μαγουλά, για να αλλάξουμε σελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *