Στη Ρούμελη γιορτάζουμε το Πάσχα με τη καρδιά μας!

20130426

Το «Ρουμελιώτικο Πάσχα» αναβιώνει φέτος στην πρωτεύουσα της Ρούμελης, τη Λαμία, στο χώρο της Π.Ε.Λ.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και οΑντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για την προσπάθεια αναβίωσης του παραδοσιακού, πολιτιστικού θεσμού: «Ρουμελιώτικο Πάσχα», στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου2013 στο Χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά για το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία 2013

Ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής του πολιτικής πρόκειται να αναβιώσει τον παραδοσιακό, πολιτιστικό θεσμό «Ρουμελιώτικο Πάσχα» για τους πολίτες της Λαμίας αλλά και για επισκέπτες της περιοχής μας.

Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας.

Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή της τοπικής μας παράδοσης, των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της Ρουμελιώτικης ταυτότητας σε όλες τις εκφάνσεις , το χορό, το τραγούδι, τη γαστριμαργία.

Πιο συγκεκριμένα το Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λαμία θα είναι ένα Πασχαλινό γλέντι, για συντοπίτες μας αλλά και για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και το οποίο θα περιλαμβάνει :

ψήσιμο 100 αρνιών
ψήσιμο κοκορετσιού 120m.
Χορευτικά από τοπικούς συλλόγους
Ζωντανή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής
Πασχαλινό Τραπέζι για όλους

Η είσοδος και το φαγητό θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 11.00

Συμμετέχουν οι ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: ΑΛΑΦΡΟΠΑΤΗΣ, ΠΕΤΕΙΝΟΣ, ΣΤΑΜΟΣ, ΤΖΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΑΛΑΓΚΑΣ, ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΣ,

ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΗΣ, ΝΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΠΑΝΤΙΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *