Στην Κίνα μετά της κουστωδίας

20130516

Εντυπωσιάζει δυσάρεστα όλη αυτή η κοσμοσυρροή παραγόντων που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Κίνα. Πολύ περισσότερο με προβληματίζει το απίθανο πλήθος κρατικών, κυβερνητικών παραγόντων σε μία πτωχευμένη χώρα.
Μακάρι να κάνω λάθος και κάποια στιγμή να δημοσιοποιηθεί ο ρόλος, η ουσία, το νόημα και το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή ενός εκάστου εξ αυτών.
Για τους υπόλοιπους, όντως, εντυπωσιακά ευάριθμοι από επιχειρήσεις αλλά και από τις χειμαζόμενες τράπεζες, για την σωτηρία των οποίων επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος, οφείλουμε να είμαστε πιο συγκρατημένοι θεωρώντας βέβαια, ότι έχουν πληρώσει το κόστος. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε τα πράγματα σ’ αυτό το δύσμοιρο τόπο, είναι πράγματι πολύ άσχημα.

 

*** 

Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Κίνα
16/5/2013 / 10:26 Πηγή: Capital.gr
Πολυμελής είναι η αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι στην Κίνα, και περιλαμβάνει τόσο υπουργούς όσο και επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα μετέβησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκις, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, οι διπλωμάτες Κ. Αρκουμάνης, Ευ. Σέκερης, Δ. Αγγελουσόπουλος, οι Δ. Πτωχός, Ν. Μπελογιάννης, Γουλιέλμος Αντωνίου και Αναστάσιος Καζακώνης από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αν. Κατσανιώτης, γενικός γραμματέας πληροφοριών.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece Στ. Ησαΐας καθώς και οι Αγγ. Μιχαλοπούλου, Χ. Αιμιλίδης, Κ. Αγγελόπουλος και Β. Λώλου, Οι Μ. Κάργα, Ευ. Κωνσταντίνου, Σ. Ζαχαράκη από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδης και ο πρόεδρος και CEO της ΗΕΡΟ Αλκ. Καλαμπόκης, και οι Γ. Μαρούτσος, Ευ. Ρήγας, Ελευθ. Κωνσταντόπουλος και Μαρία Κουφιώτη από την Aktina Travel.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, Κ. Γιαννίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΕΠΕ, Αν. Τζίκας, ο οποίος είναι και γενικός διευθυντής της TIF-HELEXPO.
Ακόμη, τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Π. Χριστοδούλου της Εθνικής Τράπεζας, ο Κ. Βουσβούνης από τη Eurobank, ο Σπ. Παπασπύρου από την Πειραιώς Τράπεζα, οι Θ. Αφθονίδης και Δ. Αναγνωστόπουλος από την Aegean Baltic, καθώς και ο Γ. Προκοπίου από την Dynagas.

Στην αποστολή βρίσκονται επίσης ο Συμεών Παλιός της Diana Shipping Inc, ο Α. Ιωάννου της Κατώγι Στροφιλιά, ο Αρ. Κεφαλογιάννης της Gaea, ο Εμ. Δομαζάκης της Creta Farms, ο Ι. Γιώτης της Delta/Vivartia, ο Π. Παπαδάκης της ΜΕΒΓΑΛ, ο Αχ. Κωνσταντακόπουλος της Costa Navarino, ο Μ. Καμπουρίδης της Dolphin Capital Investors.

Μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κίνα ταξίδεψαν ακόμη οι Αν. Στυλιανόπουλος της Navigator Travel & Tourist Services, Μ. Θεοφανοπούλου από τις International Publications, HATTA, Danae Travel & Media Group, Γ. Βερνίκος της Vernicos Yachts, Αλ. Αγγελόπουλος της Aldemar Group, Μ. Δασκαλαντωνάκη του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, Ευ. Δοντάς της Επίλεκτος, Π. Μάχας της Machas & Partners, Θ. Γκιολμας από την Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, ο Δ. Ντέμος της Demo SA, η Έβ. Μπακίντα της Peza Union Crete, ο Οδ. Αθανασίου της Lamda Development, ο Γ. Κουτσογιαννόπουλος της Helic, ο Αθ. Πότσης της European Sensor Systems, ο Γ. Λινάτσας της Axia Ventures Group, o Δ. Βατικιώτης της ATCOM, ο Δ. Χρηστάκος της Smartec, οι Ευ. Χάιδας και Στ. Καριδάκης της Iktinos Hellas, ο Κ. Μποτζάκης της Botzakis SA, ο Κ. Κουσκούκης της Ελληνοκινεζικής Ένωσης.

Στην Κίνα βρίσκονται ακόμη ο Λ. Κρανιάς της Avanti Furs, η Μ. Λάιου της ΗΑΤΤΑ, ο Κ. Μήτσιου της Amphitrion, ο Γ. Δασκαλάκης της Travel Plan, ο Θ. Ρούμπας της Dionic SA, ο Αγγ. Καρακώστας της Cosco Greece, ο Εμ. Αναστασιάδης της Protofanousi Fruits, ο Γ. Κιολεΐδης της NIK KIOLEIDES, η Αν. Ζερζιβίλη της AKTINA travel, ο Ν. Πασχαλίδης της Kestrel IS, ο Ι. Καντώνιας της Exalco, ο Π. Ζερίτης της Zeritis Group.

Στο ταξίδι στην Κίνα λαμβάνουν ακόμη μέρος ο Μ. Μητρομάρας της Intralot, οι Γ. Καλογηράτος και Ει. Τάκα της Capital ship Management, ο Γ. Κοροντζης της Solum Property Solutions, οι Π. Τσιγαρίδης και και Χρι. Τσιγαρίδη της LC Development, ο Γ. Αυγερινός της AVG Law, ο Γ. Φουντούλης της Vaeni Naoussa Winemaking coop., ο Στ. Γατόπουλος της Big Solar, ο Φ. Δρόσος της Odyssey Travel, η Αφ. Μπλέτα του ελληνοκινεζικού κέντρου για την επιχειρηματικότητα, ο Ν. Κορομηλάς της Kleeman SA-Kleeman China, ο Κ. Πεϊμάνίδης της Agrovim, ο Σπ. Ανδρονικάκης της Alpha Bank, ο Δ. Κούκας της OPTIMA Shipbrokers, ο Γ. Κουνελάκης της ENA Investment Capital.

***

Να και ένα σχόλιο από έναν φίλο μέλος του ΣΕΟΔΙ [= Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών]

Αν υπήρχε αποτέλεσμα, θα έλεγε κανείς “κομμάτια να γίνει”.

Πάντως, από μία εμπειρία που έτυχε να έχω από μία τέτοια αποστολή πριν μερικά χρόνια, δεν μπορώ να πώ και τα καλύτερα λόγια, ιδιαίτερα για τους κρατικούς λειτουργούς (Υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, μέλη δημοτικών συμβουλίων κλπ).

Τα άτομα αυτά μου φάνηκε ότι ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για τουρισμό και ψώνια (αν είναι δυνατόν, να πηγαίνουν κρατικοί λειτουργοί σε μία ξένη χώρα και να κυττάζουν να “τιγκάρουν” τις βαλίτσες τους με ξένα προϊόντα!) παρά για την ουσία της αποστολής τους (που παρεμππτόντως ήταν να προωθηθούν Ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ!). Γνωρίζοντας πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις σε εκείνη τη χώρα, δεν είχα αμφιβολία ότι όλη η εν λόγω καμπάνια πήγαινε στο “βρόντο”, εις βάρος του φορολογούμενου κοσμάκη, φυσικά. Παρεμπιπτόντως, εκείνο που φαινόταν να τους ενδιαφέρει διακαώς ήταν η δημοσιότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μόλις άναβαν τα φλάς και οι κάμερες (των Ελληνικών ΜΜΕ γιατί τα ξένα ούτε που υπήρχαν σε απόσταση μιλίων), αμέσως έπαιρναν το σοβαρό τους στυλ και άρχιζαν τα μπλα, μπλα, εμείς εδώ που ήλθαμε για να προωθήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις Ελληνικές θέσεις κλπ. κλπ. Μάλιστα αυτή η μετάλλαξη ήταν εκπληκτική! Βλέποντας τις συνεντεύξεις ένας ανύποπτος θεατής απεκόμιζε την εικόνα ότι επρόκειτο περί σοβαρών και αξιόλογων ανθρώπων που πραγματικά πάσχιζαν για το καλό του τόπου τους. Μόλις έκλειναν οι κάμερες και τους έβλεπε κανείς από κοντά και σε χαλαρό περιβάλλον, η εικόνα άλλαζε άρδην σε εκφράσεις, συμπεριφορά κλπ. Μάλιστα, το επίπεδο των συνομιλιών, οι μικρότητες, οι μικρόνοιες, οι τσακωμοί (για για το ποιος θα δώσει πρώτος συνέντευξη στα ΜΜΕ ή ποιος θα καθίσει στην πρώτη θέση) ήταν κάτι το απίστευτο. Και αναρρωτιόμουν: Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μας κυβερνούν; Αυτά προ κρίσεως, αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι και μετά, τα ίδια συμβαίνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *