Καταδικάζουν τα εγκλήματα του ναζισμού με πρόταση νόμου! – Ενισχύεται το μέτωπο για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

20130530

Flashnews.gr/ M. Αλεξάκης

Με μια κίνηση που θα αποτελέσει νομικά, ένα νέο όπλο στην ελληνική φαρέτρα, εφόσον η χώρα διεκδικήσει επιτέλους ως οφείλει τις περίφημες Γερμανικές αποζημιώσεις, η Κ.Ο. της Ν.Δ. προωθεί πρόταση νόμου με ένα άρθρο για την καταδίκη των εγκλημάτων του Ναζισμού.
Ήδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr συντάσσεται η σχετική πρόταση νόμου που υπογράφουν οι βουλευτές της Ν.Δ., προκειμένου να ενισχυθεί το μέτωπο διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου και της επιστροφής των λεηλατηθέντων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Στο τελευταίο σκέλος ήδη έγινε γνωστό από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα πως το Μουσείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Pfahlbaumuseum επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει τη λεία πολέμου εντός του Ιουνίου, και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 8.000 κομμάτια από αγγεία της νεολιθικής εποχής τα οποία προέρχονται από παράνομη ανασκαφή που έγινε το 1941 σε περιοχή κοντά στο Βελεστίνο και τα εξήγαγε παρανόμως στη Γερμανία αρχαιολόγος.
Άλλωστε εντός Ιουνίου επιστρέφουν οι κλεμμένες αρχαιότητες από το Γερμανικό Μουσείο, ωστόσο απαιτείται η δυναμική διεκδίκηση άμεσης επιστροφής και αρχαίων της Κνωσού, της Γόρτυνας και της Φαιστού.

Την επιστροφή των αρχαίων έχει επισημάνει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, και όπως συγκεκριμένα ανέφερε: «πέραν των γνωστών και πολυσυζητημένων αποζημιώσεων και επανορθώσεων των Γερμανών, υπάρχει και μία σχετικά άγνωστη, αλλά εξίσου σημαντική οφειλή τους απέναντι στην Ελλάδα, και αφορά στην τύχη εκατοντάδων αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από την Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται έως σήμερα, αν και στο υπουργείο Πολιτισμού από το 1946 υπάρχει αναλυτική γραπτή αναφορά για τα αντικείμενα που αφαίρεσαν παράνομα Γερμανοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *