Βιβλιοθήκη Σκαμνού

20130601

Μία νέα προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαμνού για τον εμπλουτισμό και την καλύτερη χωροταξική οργάνωση της βιβλιοθήκης που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο (το ανακαινισμένο κτίριο του αδρανούς δημοτικού Σχολείου).
Μεγάλο μέρος των βιβλίων καταστράφηκε όντας αποθηκευμένο επί σειρά ετών σε ακατάλληλο χώρο και μέχρι να επανέλθει ο Σύλλογος στον φυσικό του χώρο με απόφαση του νέου καλλικρατικού σχήματος, του Δήμου Λαμιέων, με σχετική εισήγηση του αείμνηστου Προέδρου της Κοινότητας Οίτης, Θανάση Παναγή.
Η δραστήρια Χρυσούλα Ασπρουλάκη, ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι μία καθόλα αξιέπαινη προσπάθεια νοικοκυρέματος του χώρου, όπου ο Σύλλογος ξεκίνησε εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης του εξοπλισμού, ενώ προχώρησε και σε συμπληρωματικά έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.
Η Χρυσούλα εργάσθηκε μαζί με τα παιδιά που βρήκαν ό,τι καλύτερο μπορούσε να φαντασθεί κανείς για τις καλοκαιρινές των ασχολίες και αναμόρφωσε το χώρο στο πατάρι κατάλληλο για τα επιτραπέζια παιχνίδια και την προσέγγιση των παιδιών στην παρακείμενη βιβλιοθήκη. Από την εμπειρία αυτή προέκυψαν μερικές διαπιστώσεις και ανάγκες που κρίνεται σκόπιμο να αντιμετωπισθούν.
Κατά πρώτον επιβάλλεται ο διαχωρισμός της βιβλιοθήκης τουλάχιστον με βάση το κριτήριο της ηλικίας του αναγνωστικού κοινού. Σαν πρώτο βήμα, που υιοθετήθηκε από τα στελέχη του Συλλόγου μας, είναι να περιορισθεί η βιβλιοθήκη στο πατάρι μόνον σε βιβλία που απευθύνονται στα παιδιά, ενώ τα βιβλία για τους ενήλικες, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε νέα κατάλληλη βιβλιοθήκη από στέρεα και καλαίσθητα νέα ράφια ακριβώς από κάτω από το πατάρι.
Ο Κώστας Γέμελος με τον οποίο συζητήσαμε, επαναφέροντας το θέμα ενόψει του επικείμενου τέλους της σχολικής περιόδου, μας διαβεβαίωσε ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει και θα το εξετάσει συντόμως.
Θέλουμε εκ των προτέρων εξ ονόματος όλων των συγχωριανών να τον ευχαριστήσουμε, ενώ ταυτοχρόνως παρακαλούμε όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να κάνουν μία προσπάθεια ενίσχυσης της βιβλιοθήκης μας, ώστε να καταστεί και πάλι ένας μαγνήτης για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας γνώση, την πνευματική τροφή που αποτελεί την προμετωπίδα δράσης κάθε πολιτιστικού Συλλόγου που σέβεται το ρόλο και την αποστολή του. Ήδη πολλοί φίλοι μας διαβεβαίωσαν ότι συγκεντρώνουν βιβλία και είναι έτοιμοι να τα προσφέρουν στη βιβλιοθήκη του Σκαμνού. Και σε όλους, λοιπόν, αυτούς τους εξαιρετικούς Σκαμνιώτες να πούμε το μπράβο και τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *