Ανοικτή επιστολή αστυνομικών στον κ. Βούτση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

20130604

Γόνος αριστερής οικογένειας, υπερήφανος για τη συμμετοχή του μακαρίτη του πατέρα μου στο ΕΑΜ, ταλαιπωρημένος από την τρισκατάρατη χούντα του ’67, όντας φοιτητής τότε, λόγω του πατέρα που αντιστάθηκε στον κατακτητή, δεν τρέφω τα καλύτερα αισθήματα για τους αστυνομικούς της εποχής. Τούτα τα νεαρά παιδιά, όμως, που γράφουν παρακάτω, δεν τα έζησαν όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα, τόσες δεκαετίες πίσω. Αρθρώνουν ένα λόγο που αξίζει να τον προσέξουμε. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτές τις πρακτικές, δεν ξέρω αν όντως κομίζει κάτι καλό, στη νέα σελίδα που περιμένουμε για το αύριο της χώρας μετά τη συμφορά που προκάλεσαν οι πολιτικοί της απόλυτης σήψης.

Ασφαλώς και θα μπορούσε να μην συμφωνήσει κανείς σε όλα, με αυτά τα νεαρά παιδιά. Είναι όμως παιδιά μας. Και μόνον το γεγονός ότι καταπιάνονται με θέματα που απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία, είναι στοιχείο θετικό. Κάνουν λόγο για τη φύλαξη επωνύμων, που ίσως και δεν θα το άξιζαν. Αποφεύγουν να αναφέρουν μία πλειάδα πολιτικών, όπως καλή ώρα τον Άκη, που τους φυλάνε ολόκληρες ταξιαρχίες αστυνομικών, ενώ κατ΄ουσίαν είναι υπόλογοι έναντι του Ελληνικού Λαού. Αυτό όμως δεν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν χρειαζόμαστε την Αστυνομία ή ότι από μόνοι τους οι αστυνομικοί θα γιατρέψουν τις παθογένειες της κοινωνίας για τις οποίες όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι.
ΓΑ

***
Ανοικτή επιστολή αστυνομικών στον κ. Βούτση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αξιότιμε κε Βούτση.

Είμαστε νεαροί αστυνομικοί κάτω των 38 ετών με βαθμό από αστυφύλακες μέχρι αξιωματικοί στον Βαθμό του Αστυνόμου Β. Όλοι μας έχουμε μπει στην Αστυνομία αξιοκρατικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις σύμφωνα με τον νόμο Πεπονή, ενός πολιτικού από τους κορυφαίους της μεταπολίτευσης. Άρα και “ο τελευταίος μπάτσος” εξ ημών έχει μπει αξιοκρατικά και χωρίς το σημείωμα κάποιου Βουλευτή. Το τι γινόταν πριν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Είμαστε αυτοί που πριν ένα χρόνο στις 19 Ιουνίου 2012 είχαμε απευθυνθεί δημόσια με ανοικτή επιστολή μας στην Ελληνική κοινωνία η οποία έτυχε ευρύτατης απήχησης και διαβάστηκε από 200.000 χρήστες του διαδικτύου περίπου. Άσχετα αν αυτά πού προτείναμε τότε και που συνεχίζουμε να προτείνουμε παραμένουν ανεκπλήρωτα όνειρα θερινής νυκτός και κανένας δεν τα έλαβε υπ όψη του. Και προτείναμε τότε πάρα πολλά.

Αξιότιμε κε Βουλευτά.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πώς οι “μπάτσοι” στους οποίους απευθύνεστε δεν είχαν καν γεννηθεί όταν η αστυνομία λειτουργούσε διαφορετικά και αντιδημοκρατικά. Αν το ξέρετε είμαστε στην Αστυνομία του 2013 και όχι στην Χωροφυλακή του Μήτσου του 1963 στην Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία σήμερα δεν φακελώνει πολίτες, δεν χαρακτηρίζει στρατεύσιμους, δεν στήνει αντισυγκεντρώσεις, δεν εκδίδει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, δεν παρακολουθεί τι εφημερίδα διαβάζει ο κάθε πολίτης, δεν διώκει φρονήματα και ιδέες. Ούτε είναι αστυνομία τύπου ΣΤΑΖΙ πρώην ανατολικής Γερμανίας.

Αυτό είναι μία κατάκτηση της σύγχρονης δημοκρατίας στην Ελλάδα απέναντι στο μετεμφυλιοπολεμικό κράτος. Αλλά και απέναντι σε καταστάσεις πού φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τόσο οι εκπρόσωποι των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χ.Α όσο και οι εκπρόσωποι της αριστερής ιδεοληψίας. Και λέμε ιδεοληψίας γιατί με την ιδεολογία δεν έχουμε πρόβλημα.

Έχουμε πρόβλημα με τις πρακτικές της ιδεοληψίας. Της ιδεοληψίας του “τελευταίου Μπάτσου” Της ιδεοληψίας του “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”. Ποια είναι τα γουρούνια; Τα παιδιά! Τα παιδιά σας πού δώσανε πανελλήνιες να μπουν στην αστυνομία;

Ποιοι είναι οι δολοφόνοι; Ο Κορκονέας πού πρέπει να τον χρεωθεί το σύνολο του αστυνομικού σώματος; Ένας-δύο-δέκα κουμπουροφόροι θα χαρακτηρίζει όλους τους ένστολους άνδρες και Γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ;

Και δεν είναι δολοφόνοι αυτοί που τις προάλλες πυροβολούσαν με καραμπίνες κατά αστυνομικών στην Ιερισσό σε συγκέντρωση παρουσία Βουλευτών; Και δεν είναι δολοφόνοι αυτοί πού έκαψαν και ξαναέκαψαν το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού σε μία πρωτοφανή για την σύγχρονη Ελλάδα πράξη, πού ποτέ δεν καταδικάσατε;

Και δεν είναι δολοφόνοι αυτοί πού επιτέθηκαν επί μήνες με πρωτοφανή αγριότητα κατά δεκάδων αστυνομικών στην Κερατέα, που επιβραβεύθηκε μάλιστα και ως το “Γαλατικό χωριό”;

Και δεν είναι δολοφόνοι αυτοί πού πήγαν με μάσκες να κάψουν εργαζόμενους σε μεταλλεία;

Και δεν είναι δολοφόνοι αυτοί οι τρομοκράτες πού δολοφόνησαν άνανδρα τον Νεκτάριο Σάββα στις 17 Ιουνίου του 2009 στα Πατήσια;

Και δεν ήταν δολοφόνοι αυτοί πού πυροβόλησαν κατά νέων αστυνομικών στις 27 Οκτωβρίου τού 2009 στο Αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, τραυματίζοντας βαριά μια κοπέλα αστυνομικό και άλλους έξι πιο ελαφρά;

Και δεν είναι δολοφόνοι οι κακοποιοί πού σκότωσαν εν ψυχρώ τα δύο νέα παιδιά της ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ στον Ρέντη τον Μάρτιο του 2011;

Ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών και ο ειδικός φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών τι ήταν; Οι τελευταίοι “μπάτσοι”;

Για όλα τα παραπάνω δεν σας είδαμε ποτέ να κάνετε μία δήλωση συμπαράστασης! Αντιθέτως, πολλοί εκ των εκπροσώπων της αριστερής Ιδεοληψίας,(επαναλαμβάνουμε όχι ιδεολογίας), κατηγορείτε με διάφορους επώνυμους δημοσιογράφους την αστυνομία, πώς περίπου στήνει προβοκάτορες στις διαδηλώσεις. Προφανώς έχετε μπλέξει την εποχή Γκοτζαμάνη με την σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα.

Μάλλον έχετε μείνει πίσω στο παρελθόν και ίσως δεν έχετε καταλάβει πως η Χώρα αντιμετωπίζει πια σύγχρονα προβλήματα. Και αυτή η τακτική σας ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής και των Νεοναζί.
Ένα από τα προβλήματα στην Χώρα είναι η έλλειψη σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής και η μαζική λαθρομετανάστευση.
Αλλά όποτε η πολιτεία αποφάσιζε να ασχοληθεί κάπως σοβαρά με το θέμα διάφορα κόμματα ξεσήκωναν τις τοπικές κοινωνίες μαζί με Δημάρχους. Πάει να μπει μία τάξη με τον Ξένιο Δία και όλοι φωνάζουν για δήθεν διωγμούς!! Πάνε να γίνουν υπαίθριοι χώροι λαθρομεταναστών, ώστε να ζουν εκεί σε ανθρώπινες συνθήκες, να προαυλίζονται και να έχουν καθαριότητα, μέχρι να δούμε ποιους θα απελάσουμε και ποιους όχι και κάποια κόμματα βγάζουν στους δρόμους τους κατοίκους και τα σπάνε και πετάνε στα ΜΑΤ σιδηρολοστούς και Μολότοφ.

Βάζουν απαράδεκτους και ανήθικους γονείς να βάζουν μπροστά από τους αστυνομικούς παιδιά δημοτικού σχολείου να μας βρίζουν. Και αυτοί θεωρούνται πολιτισμένοι και ικανοί γονείς!!!
Αυτό είναι μία αισχρή και ανήθικη τακτική αποτυχημένων γονιών!! Και αυτοί οι γονείς πρέπει να ντρέπονται!! Αυτό έχει γίνει της μόδας τελευταία και στην Ιερισσό με την προτροπή Βουλευτών.

Τελικά θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε κάποτε σε αυτήν την Χώρα κ.Βουλευτά; Η νομίζετε πώς αν αύριο ο αξιότιμος Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τσίπρας, βγει πρωθυπουργός με μία Χρυσή Αυγή σε ποσοστά πάνω από 12% δεν θα αντιμετωπίσει οξύτατα προβλήματα;

Γιατί με την σημερινή σας τακτική ουσιαστικά δημιουργείτε προβλήματα πού θα τα βρείτε μπροστά σας. Γιατί κανένας σας σε αυτήν την Χώρα δεν αφήνετε την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης.

Δηλαδή αν εσείς γίνεται κυβέρνηση δεν θα χρειαζόσαστε την αστυνομία; Αλλά εδώ περίπου θεωρείται ως αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα πώς μπορούν 100 άτομα να κλείνουν ένα μεγάλο λιμάνι.

Πώς 100 άτομα πρέπει όποτε θέλουν να κλείνουν την Γέφυρα στο Ρίο. Πώς 500 τρακτέρ πρέπει να κόβουν την Ελλάδα στην μέση. Πώς 200 τρακτέρ πρέπει να κλείνουν τα σύνορα για να ξευτιλιζόμαστε διεθνώς. Πώς 1000 ταξιτζήδες πρέπει να κλείνουν ένα διεθνές αεροδρόμιο. Πώς 100 φοιτητές πρέπει να κλείνουν ένα Πανεπιστήμιο. Δεν ξέρουμε όμως αν μπορούσαν το ίδιο να κάνουν και 100 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ΛΕΜΟΝΟΣΩΦ της Μόσχας επί εποχής Λεονίντ Μπρέζνιεφ!! Αλλά αυτό πού συμβαίνει εδώ δεν είναι δημοκρατία. Είναι η ΑΣΥΔΟΣΙΑ στην Δημοκρατία.

Γιαυτό και για πάρα πολλά άλλα ανέβηκαν δημοκοπικά οι Νεοναζί κ.Βούτση. Και αν κάνετε άλλη μία δήλωση σαν και αυτήν περί <τελευταίου Μπάτσου>, θα κάνετε περίπου τον Μιχαλολιάκο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.!!

Λογοπαίγνιο αυτό αλλά τονίζει την δραματικότητα της κατάστασης από τέτοιες δηλώσεις. Αυτά κ. Βουλευτά θα τα βρείτε μπροστά σας αύριο αν γίνεται κυβέρνηση.
Διότι όπως την έχουν μάθει μερικοί την κοινωνία να συμπεριφέρεται, αυτοί οι ίδιοι αύριο θα εισπράξουν τα επίχειρα αυτής της συμπεριφοράς πού θα στραφεί εναντίον τους.
Αξιότιμε κ. Βουλευτά.

Είμαστε εμείς οι ίδιοι πού πέρυσι στις 19 Ιουνίου 2012 από αυτήν εδώ την στήλη είχαμε απευθύνει μία ανοικτή επιστολή προς την Ελληνική κοινωνία.(Να την διαβάσετε σας παρακαλούμε).Λέγαμε τις απόψεις μας για τα αίτια ανόδου της Χ.Α. Αλλά και τις απόψεις μας για το μέτωπο της αριστερής Ιδεοληψίας,(όχι ιδεολογίας),πού μας χλευάζει, μας βρίζει, μας προβοκάρει, δεν μας αφήνει να κάνουμε την δουλειά μας.

Πού ανέχεται να καίγονται αστυνομικά τμήματα. Πού βάζει κατοίκους να μας πυροβολούν με καραμπίνες.

Είμαστε εμείς αυτοί πού θέλουμε την ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της ΕΛ.ΑΣ. σε μία άλλη σύγχρονη και Ευρωπαϊκή Αστυνομία. Αλλά αναδιάρθρωση ακούμε και αναδιάρθρωση δεν βλέπουμε!!!

Αντιθέτως. Βλέπουμε πολλά και διάσπαρτα αστυνομικά τμήματα σε και αποδιοργάνωση. Με οργανικές δυνάμεις από 60-90 άτομα και παρούσες πραγματικές από 18-35!!!!!!!
Αφού οι αποσπασμένοι είναι πάνω από το 60% της οργανικής δύναμης. Αποσπασμένοι σε γραφεία των 55 Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας στα Τ.Ε.Λ στα Τ.Γ.Α στα Τ.Δ.Υ. Ηλικίας από 22-40 ετών.
Οι πιο μάχιμες και παραγωγικές ηλικίες έχουν παρκάρει σε γραφεία, με την ανοχή και πολλές φορές με την ίδια την επιλογή των Διευθυντών των Διευθύνσεων,(Ταξιάρχων και Αστυνομικών Διευθυντών).

Χιλιάδες νεαροί και νεαρές αστυνομικοί σε γραφεία, Στις 55 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρα.

Στην ΓΑ ΔΑ και το Υπουργείο. Καταντήσαμε να βάζουμε δοκίμους αστυφύλακες να φυλάνε στις σκοπιές των τμημάτων, πράγμα ποινικά κολάσιμο από τον Εισαγγελέα. Διάσπαρτοι αστυνομικοί ακόμα να φυλάνε απίθανους στόχους και ανθρώπους της ΣΟΟΥ ΜΠΗΖ.

Ακόμα και σήμερα, κατασπαταλούνται αστυνομικές δυνάμεις σε πολλαπλά και άνευ ουσία μέτρα, λόγω ευθυνοφοβίας κάποιων επιτελικών, πού για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, βάζουν σε μέτρα αντί για 10 χρειαζόμενους αστυνομικούς,100!!! Συνεχίζουμε να πληρώνουμε σαν Ελληνικό δημόσιο υπέρογκα ποσά σε ακατάλληλα και διάσπαρτα κτίρια και δεν έχει ακόμα γίνει αντιστοίχηση Αστυνομικών τμημάτων με τους Καλλικρατικούς δήμους. Συνεχίζουμε να έχουμε υπέρογκη γραφειοκρατική εργασία, αφού φορτωνόμαστε όλα τα δημόσια έγγραφα, όλων των άλλων δημόσιων υπηρεσιών του κράτους. Απίστευτη χαρτούρα, με ένα POLICE ON LINE πού έχει αξιοποιηθεί μόνο κατά το 30% των πραγματικών δυνατοτήτων του.

Δεν υπάρχει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα αρχικής καταχώρησης μίας δικογραφίας, πού όταν κατατεθεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, θα εμφανισθεί ταυτόχρονα σε αυτό το σύστημα πού θα είναι κοινό με όλες τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα και θα παρακολουθείτε με το πάτημα ενός κουμπιού η καθημερινή πορεία της κάθε δικογραφίας.
Προτείνουμε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα δηλαδή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει επίσης ένα ενιαίο σύστημα Κεντρικών ηλεκτρονικών προμηθειών, με το οποίο θα προμηθευόμαστε από ένα στυλό μέχρι ένα περιπολικό, η θα κάνουμε συντήρηση όλου του μηχανοκίνητου εξοπλισμού. Σήμερα γίνεται το εξωφρενικό της ανάθεσης συντήρησης μηχανοκίνητου εξοπλισμού σε συνεργεία πού επιλέγονται με όλα τα γνωστά συνεπακόλουθα.
Γίνονται συμβάσεις με συνεργεία καθαρισμού των αστυνομικών υπηρεσιών, απίθανων και τυχάρπαστων δήθεν επιχειρηματιών, πού ο Θεός να τους κάνει επιχειρηματίες.

Πού έχουν εργαζόμενους από ανασφάλιστους, μέχρι να τους χρωστούν πάνω από 6 μηνιάτικα. Την ίδια στιγμή πολλές αστυνομικές υπηρεσίες δεν έχουν την στοιχειώδη καθαριότητα, αφού αυτά τα συνεργεία δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις αλλά και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους ζητήσει εξηγήσεις.

Η όλη δομή της ΕΛΑΣ, πάσχει, νοσεί, όπως νοσεί, όλη η Ελληνική δημόσια διοίκηση. Χρειάζεται επειγόντως ριζική αναδιάρθρωση υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού αλλά και κτιρίων.

Χρειάζεται νέα Ισχυρά και με μεγάλη αστυνομική δύναμή Καλλικρατικά αστυνομικά τμήματα πού να μπορούν επιτέλους να αστυνομεύσουν επαρκώς τις γειτονιές και τους δήμους.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα σας παραπέμπουμε στην από 19-6-2012 επιστολή μας προς την Ελληνική κοινωνία πού είχαμε δημοσιεύσει από αυτήν εδώ στην στήλη στο τελευταίο κεφάλαιο: “Προτάσεις για μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αστυνομία”
Παρακαλούμε τον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια να προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση. Τον παρακαλούμε επίσης και τον καλούμε να επισκεφθεί (αιφνιδιαστικά όμως),μερικά αστυνομικά τμήματα στο Λεκανοπέδιο για να δει του λόγου το αληθές.
Σας καλούμε και εσάς κ. Βούτση να επισκεφθείτε αστυνομικά τμήματα για να΄ δείτε με τα μάτια σας, πώς και “ο τελευταίος μπάτσος” θα σας δώσει το χέρι. Πως και ο ΄τελευταίος μπάτσος” σήμερα, είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί με όλη την ευγενική του συμπεριφορά και να συζητήσετε μαζί του τα κακώς κείμενα στον χώρο της Αστυνομίας αλλά και όλης της δημόσιας διοίκησης.

Σε έναν ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο μέσα στο αστυνομικό τμήμα, κάτι πού είναι όπως και να το κάνουμε κατάκτηση της Δημοκρατίας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής μας πορείας πού πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία.

Ευχαριστούμε το capital gr για μια ακόμα μία φορά, για την φιλοξενία.

Υ.Γ
Θεωρούμε λάθος κίνηση και υπερβολή την κατάθεση αγωγής από τους Ειδικούς φρουρούς κατά του κ.Βούτση. Κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθούν. Διότι τότε θα πρέπει να κάνουνε το ίδιο και για την Χ.Α πού ούκ ολίγα μας έχουν σούρει. Οι ίσες αποστάσεις δείχνουν την αντικειμενική δημοκρατική θέση και στάση του συνόλου των Αστυνομικών της Χώρας. Αλλιώς δείχνουμε εμπάθεια. Και αυτό δημιουργεί πόλωση-διχασμό και κακές εντυπώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *