Πολιτιστικό Κέντρο Σκαμνού – Θέρμανση

20130917

Δήμο Λαμιέων
Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Μουστάκα / info@lamia-city.gr
Κοινοποίηση:
1.Κοινότητα [Σκαμνού]-Οίτης
2. Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος» / tskaris1@yahoo.gr
Σκαμνός 17.09.2013

Πολιτιστικό Κέντρο Σκαμνού – Θέρμανση

Αξιότιμε Κύριε Αντιδήμαρχε!

Με τον αείμνηστο Θανάση Παναγή, μία εξαιρετική προσωπικότητα με σπάνιο ήθος, για την κοινότητά μας, εύστοχη επιλογή του Γιώργου Κοτρωνιά, είμασταν σε συνεννόηση, ώστε να δώσουμε μία λύση στο θέμα της θέρμανσης του χώρου του Πολιτιστικού μας Κέντρου [το αδρανές διδακτήριο – δημοτικό σχολείο Σκαμνού, που με σημαντικές δαπάνες ανακαίνισε υποδειγματικά ο Σύλλογός μας και, ως γνωστόν, λογίζεται ως περιουσία του Δήμου].

Συγκεκριμένα, αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε, ο Θανάσης Παναγής, έδειξε την ευαρέσκειά του για τις συνεχείς βελτιώσεις και συμπληρώσεις σε εξοπλισμό και διαμόρφωση του εσωτερικού και περιβάλλοντος χώρου από το Σύλλογό μας και μας υποσχέθηκε να δώσει λύση στο θέμα της θέρμανσης, ως συνεισφορά από πλευράς του Δήμου. Δυστυχώς, όμως, ο Θανάσης δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν ξέρουμε αν και τι ενέργειες έκανε κυρίως για το πρώτο στάδιο αυτής της πρωτοβουλίας που είναι η αναβάθμιση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Γραπτό ερώτημά μας που απευθύναμε εδώ και πολλούς μήνες στον διάδοχό του, παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο.

Ο Σύλλογός μας, ύστερα από σχετική μελέτη ειδικών, αποκλείει την τοποθέτηση μεγάλου ψυκτικού μηχανήματος, που είχαμε σκεφθεί με το Θανάση, γιατί αυτό αδρανοποιείται το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή τότε που κυρίως το χρειαζόμαστε. Από την άλλη πλευρά, σκέψεις για θερμάστρες υγραερίου, κρίνονται επικίνδυνες και τείνουμε να υιοθετήσουμε τη λύση ηλεκτρικών πάνελς. Τη δαπάνη για τον εξοπλισμό αυτό σκεφτόμαστε να την καλύψουμε μέσα από πόρους του Συλλόγου μας, αναλογιζόμενοι, όπως παγίως επί δεκαετίες πράττουμε- ότι και ο ΟΤΑ έχει περιορισμένους πόρους.

Είναι, όμως, κρίσιμο και απαραίτητο να εξασφαλίσουμε την αναβάθμιση της παροχής ρεύματος και αυτό μόνον ο Δήμος, ως νόμιμος ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη ΔΕΗ.

Θα σας είμασταν λοιπόν, υπόχρεοι να μας συνδράμετε, ερευνώντας που βρίσκεται αυτό το ζήτημα, ώστε το μικρό χωριό μας να μην μείνει τον επόμενοι χειμώνα σε απομόνωση, χωρίς την όποια δυνατότητα επικοινωνίας και συνάντησης μεταξύ των συγχωριανών. Θεωρούμε ότι γνωρίζετε πως στο Σκαμνό δεν υπάρχει ούτε ένα καφενείο!

Για τη συνδρομή σας θέλουμε εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσουμε και διατελούμε

με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Αποστολόπουλος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *