Prof. Dr. James Brianas, USA

20131030

Είναι πέρα για πέρα αλήθεια ότι το πλείστον των Ελλήνων της διασποράς διαπρέπει και μας κάνει υπερήφανους. Χωρίς καμία αμφιβολία στην χωρία αυτών των υπέρ-Ελλήνων οφείλουμε να κατατάξουμε τον καθηγητή Δημήτρη Μπριάνα, γόνο 4ης γενεάς Ελλήνων που από τους πρώτους μετανάστες, από την περιοχή της Καρδίτσας, αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ. Τίμησαν το ελληνικό όνομα μέσα από πολλές δυσκολίες που κατάφεραν να ξεπεράσουν.

brianas-famely2

Δεν λησμόνησαν τις ρίζες τους, αλλά τις τιμούν και είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους, αν και πολλοί που παρέμειναν εδώ, υστερούν απογοητευτικά, αν δεν μας ντροπιάζουν κιόλας, έχοντας μεγάλη ευθύνη για την παρακμή και την καταστροφή στην οποία οδηγήθηκε σήμερα η χώρα.

Ευτυχώς με Έλληνες σαν τον καθηγητή Μπριάνα, ανακτούμε θάρρος και ελπίδα πως κάτι ακόμα μπορούμε να περισώσουμε και να ανανήψουμε.

Πέντε λεβέντες γιους αξιώθηκε να αποκτήσει ο φίλος μας Δημήτρης, όλοι με απαράμιλλη ψυχική και σωματική ομορφιά. Όλοι τους έλαβαν ελληνικά ονόματα και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι διαφορετικό, αφού ο Δημήτρης έβαλε σκοπό της ζωής του να βρούμε στην περιοχή της Φθίας τα ανάκτορα του πρώτου και αξεπέραστου ήρωα της Ιλιάδας του Ομήρου, του μακρινού μας προγόνου του Αχιλλέα, για τον οποία συγκίνηση και σεβασμός εκδηλώνεται από ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπέρτερος στόχος που ξεπερνάει κατά πολύ τα τρέχοντα και τετριμμένα και μας καλεί να αναδυθούμε από το τέλμα της πολύπλευρης, αλλά κατά κύριο λόγο κοινωνικής κρίσης.

Στις 5 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο γάμος του μικρότερου γιου του Δημήτρη, [Stefanos Alexandros Brianas & Natalie Elpida Cullens] στον ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Annapolis, Maryland. Συγχαίρουμε τους νεόνυμφους ευχόμενοι εγκαρδίως υγεία, ευτυχία και να αξιωθούν να ακολουθήσουν τα βήματα του πατέρα τους.

brianas-famely3

Με άξιους συντοπίτες μας από την ευρύτερη περιοχή της Φθίας, που συγκροτούν το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα και υποστηρίζουν τον ίδρυμα Achilles Foundation, Florida USA, συζητείται και μελετάται η πραγματοποίηση συνεδρίου στα μέσα του επόμενου Ιουνίου στη Λαμία με θέμα αποκλειστικό τον Αχιλλέα και μία σειρά από δραστηριότητες, εκπαιδευτικού, ενημερωτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *