«Αντιμνημονιακός» και «αντικαλλικρατικός»

20131113

Καλά ορέ πατριώτες, τούτοι οι πολιτικοί της παρακμής βάλθηκαν να μας τρελάνουν;

Και δεν μιλάμε για τους συν-κυβερνώντες που έχουν το πολύ μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την καταστροφή της χώρας, ενώ τώρα –και με δική μας ευθύνη, για να είμαστε απολύτως δίκαιοι- παριστάνουν τους σωτήρες, ασχολούμενοι κατ’ ουσίαν με αλληλοκουκουλώματα σκανδάλων, σε ένα φόντο μάχης οπισθοφυλακής.

Ο λόγος για την αντιπολίτευση που αποδεικνύεται απελπιστικά ανεδαφική, ανάξια και τρισχειρότερη από τους άλλους. Κόλλησε η βελόνα στις λέξεις «αντιμνημονιακός» και επ’ εσχάτων, εν όψη εκλογών ΟΤΑ, προστίθεται και ο όρος «αντικαλλικρατικός». Δεν μας εξηγούν τι άλλο θα κάνουν στη θέση του μνημονίου, προκαλώντας απορία και αγανάκτηση ακόμη και σε δικούς τους σοβαρούς ανθρώπους.

Είναι να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του. Αφού συμπαρίστανται σε κάθε πικραμένο [παλιά μου τέχνη κόσκινο, όπως διαχρονικά έχουν διδάξει οι πολιτικοί του συστήματος της διαφθοράς], μέσα σε ένα πλαίσιο χυδαίας ψηφοθηρίας, αφού υπόσχονται αύξηση μισθών και δουλειά σε όλους με γενική επαναπρόσληψη απολυμένων μισθωτών, ιδίως στο δημόσιο τομέα, όπου και το επίκεντρο των πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα της διαπλοκής, τώρα συχνά πυκνά ακούγεται και ο όρος «αντικαλλικρατικός». Να πολεμήσουν δηλαδή το μέτρο αυτό που αποσκοπεί στον εξορθολογισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γύρευε φίλε μου, πόσοι παλαιοκομματικοί παροπλισμένοι «άρχοντες» της Αυτοδιοίκησης, κινούν τα νήματα για να ξαναβολευτούν σε βάρος της χειμαζόμενης κοινωνίας. Υπονοούν μερικοί, ότι το μέτρο αυτό πάρθηκε από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κομματικού σχηματισμού που δικαίως βρίσκεται σε στάδιο πλήρους αποσύνθεσης. Αλλά, προς Θεού! Δεν θα πρέπει επιτέλους με νηφαλιότητα και ορθοφροσύνη να αξιολογηθεί τι από τα πεπραγμένα των όσων κυβέρνησαν τη χώρα, μπορούμε να κρατήσουμε και τι θα απορρίψουμε; Ελάχιστοι σήμερα εγκωμιάζουν αυτό το κόμμα, όπως φαίνεται εξ άλλου και από τις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο θεωρώ εξωφρενικό να πισωγυρίζουμε ακόμη και σε κάτι που είναι σε γενικές γραμμές σωστό και θετικό.

Ειλικρινά, όσο και αν το σκέφτομαι, δυσκολεύομαι να βρω ουσιαστικούς λόγους για μία τέτοια αντίληψη. Διερωτώμαι ποια είναι η προοπτική αυτής της δύσμοιρης πατρίδας με τέτοιους ηγέτες.
ΓΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *