Σκληρή κριτική στον Αρχιεπίσκοπο για το σύμφωνο συμβίωσης από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος

20131129
Πηγή: dogma.gr

Αναστάτωση επικρατεί τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τους μητροπολίτες, ο ένας μετά τον άλλο, να πιέζουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για δραστικές αποφάσεις.

«Στο λαό δίδουμε την εντύπωση ή ότι έχουμε συμβιβασθεί η ότι αδιαφορούμε», γράφει σε ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, με αφορμή την στάση που έχει κρατήσει η Εκκλησία στο θέμα της προώθησης του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών.

Μετά τον μητροπολίτη Πειραιώς που ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος εγκαλεί, εμμέσως πλην σαφώς, τον Αρχιεπίσκοπο για έλλειψη προγραμματισμού.

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην προσφώνησή του κατά την πρόσφατη Ιεραρχία του Οκτωβρίου περιέγραψε με ζωηρά χρώματα την κατάσταση.

«Και μετά τι έγινε; Υπήρξε καμία κινητοποίηση; Φοβούμαι, ότι καθυστερούμε πολύ και θα ευρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων. Οι μεμονωμένες αντιδράσεις αποδεικνύουν την έλλειψη προγραμματισμού και κοινής αντιμετωπίσεως της επερχόμενης αλλαγής» γράφει ο μητροπολίτης ο οποίος λέει πως «είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε κατάματα την επερχόμενη ανατροπή όλων εκείνων που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε θέσφατα και αναμφίλεκτα».

Στη δήλωση του, ο κ. Νικόλαος κάνει λόγο για έναρξη της διαδικασίας του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους εν αγνοία της Εκκλησίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *