Το σκληρό ισλάμ του Ερντογάν vs. πιο σκληρού Γκιουλέν

20140106
Εις την Μέσην Ανατολήν ευρισκόμεθα εις μίαν εξαιρετικώς κρίσιμον γεωστρατηγικήν κατάστασιν όπου τα συνεχή λάθη του κ. Νταβούτογλου, υιοθετούμενα από τον κ. Ερντογάν, αυξάνουν πλέον και τα εσωτερικά μέτωπα εις «την φίλην, γείτονα και σύμμαχον» Τουρκίαν.

Του Ιωάννη Θ. Μάζη / Kαθηγητής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ανάδυσις αυτών των ενδοϊσλαμιστικών προβλημάτων εις τους κόλπους του αντιστοίχου κομματικού και ευρυτέρου πολιτικού χώρου συνδυαζόμενα μετά της οιονεί δημιουργίας συροκουρδικού κράτους εις τα νότια και νοτιοανατολικά συροτουρκικά σύνορα και επί συριακών εδαφών, αλλά και η αναζωπύρωσις της δυσπιστίας και ενόπλου δραστηριότητος των κουρδικών πληθυσμών της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ανατολίας επί των τουρκικών εδαφών, δεν επιτρέπουν εφησυχασμόν εις Αθήνας όπως και εις τας ελληνικάς ενόπλους δυνάμεις.

Εις τα ανωτέρω εσωτερικά προβλήματα του τουρκικού ισλαμικού πολιτικού και πολιτισμικού χώρου προστίθενται και η ταχεία πτώσις της τουρκικής λίρας, οι άρτι παρασχεθείσες «συμβουλές» του ΔΝΤ προς την Άγκυρα και ακόμη η αντιπαράθεσις μεταξύ κοσμικού μετακεμαλιστικού και αριστερού στοιχείου και της ισλαμιστικής κυβερνήσεως του ΑKP!
Η επίθεσις του κ. Ερντογάν εναντίον του πρέσβεως των ΗΠΑ εις την Άγκυραν αλλά και εναντίον του (πρώην νουριστού και μεβλεβή) ιμάμη Φετουλά Γκιουλέν και της οργανώσεώς του, η οποία διαθέτει 1.000 περίπου ισλαμικά κολέγια ανά τον πλανήτη και 140 περίπου εις τις ΗΠΑ, αποδεικνύει τον πανικόν του κατά φαντασίαν «σουλτάνου» κ. Ερντογάν, του καρατομούντος ηγετικά στελέχη της… αστυνομίας επειδή… έκαμαν το καθήκον τους συλλαμβάνοντα ενίους διεφθαρμένους και διαφθορείς, υπευθύνους των οικονομικών σκανδάλων συγκλονιζόντων την γείτονα, και καταρωμένου τας ΗΠΑ και το Ισραήλ ως… υπευθύνους της παρούσης αναταραχής.

Ο κ. Ερντογάν όμως πιθανώς να καταβάλλει πλέον το τίμημα των κατωτέρω πράξεών του εις την διεθνήν, λεγομένην, κοινότητα:
1) Απαγόρευσις της συμμετοχής του κράτους του Ισραήλ εις την κρίσιμον για την ισραηλινήν εθνικήν ασφάλεια ΝΑΤΟϊκήν αεροπορικήν άσκησιν “Anatolian Eagle” AE-08/4 κατά την περίοδον 3-14 Νοεμβρίου του 2008,
2) Εξύβρισις από τον κ. Ερντογάν του ισραηλινού προέδρου κ. Σ. Πέρεζ, ως εγκληματίου, στο Νταβός την 30ήν/01/2009
3) Επιχείρησις διασπάσεως της ισραηλινής ζώνης αποκλεισμού στην Γάζα («Μαβί Μαρμαρά» και συνέχεια)
4) Γελοιοποίησις της αναγνωρίσεως του επεισοδίου «Μαβί Μαρμαρά» και της «συγγνώμης» από πλευράς κ. Νετανιάχου την 24η/12/2013
5) Απειλή του κ. Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ ότι θα διασπάσει ο ίδιος την ισραηλινήν ζώνην αποκλεισμού επιβαίνων τουρκικής φρεγάτας
6) Παράδοσις δέκα ιρανών συνεργαζομένων με τις ειδικές υπηρεσίες του Ισραήλ εις την κυβέρνησιν της Τεχεράνης κατά τας αρχάς του 2012
7) Εκδήλωσις ενδιαφέροντος του κ. Ερντογάν για προμήθεια όπλων από την Κίνα τον Οκτώβριον του 2013, οχλήσασα ιδιαιτέρως τας ΗΠΑ
8) Συνεχής προώθησις ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και θυγατρικών ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων στα συριακά εδάφη μέσω Τουρκίας και δαπάναις Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, υπό την ηγεσία του αρχηγού των της τουρκικής ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν, κτλ.
Πάντως όχι! Ο κ. Φετουλά Γκιουλέν δεν είναι αντίθετος με τον πλήρη εξισλαμισμό της Τουρκίας ούτε με την νεοοθωμανικήν ηγεμονικήν ονείρωξίν της! Διαφωνεί, απλώς, με τον κ. Ερντογάν ως προς τας μεθόδους του τελευταίου τας οποίας θεωρεί βαρβάρους και καταστροφικάς εις ό,τι αφορά την αθόρυβον ισλαμιστικοποίησιν της τουρκικής εξουσιαστικής ελίτ!

Ο κ. Γκιουλέν θεωρεί ότι πρέπει οι πιστοί του (οι οποίοι έχουν διαβρώσει το πάλαι, ευλογίαις Ερντογάν και προτροπαίς Νταβούτογλου, μεγάλο μέρος της αστυνομίας και ένα ικανό τμήμα του δικαστικού σώματος) να λειτουργούν με μετριοπαθές προσωπείον και μάλιστα ως «ιοί εισερχόμενοι διά των αρτηριών του τουρκικού κοινωνικοπολιτικού σώματος μέχρι να φθάσουν εις τον εγκέφαλόν του και να καταλάβουν το κεντρικόν νευρικόν σύστημα αυτού! Τότε θα αποκαλύψουν ποίοι είναι και οποίος ο τελικός των στόχος!».

Επίσης, ο μέχρι πέρυσι σκληρός αντισημίτης κ. Γκιουλέν ανέκρουσε εσχάτως πρύμναν αντιλαμβανόμενος ότι πρέπει να ψιμυθιώσει τον αντισημιτισμόν του, ώστε να τύχει υποστηρίξεως από το ισραηλινόν λόμπι των ΗΠΑ. Άλλωστε είναι γνωστή η διαμονή του εις την Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) από το 1999, όπως και το ότι έχει κατηγορηθεί από την ΜΙΤ σε έκθεσή της για το σκάνδαλο Σιουσουρλούκ (κατετέθη στην κυβέρνηση Γιλμάζ στις 22/01/98) την οποίαν έκαμαν γνωστή έγκυρα, κοσμικού χαρακτήρος τουρκικά ΜΜΕ (Μilliyet, 19/10/2010) διά το ότι «τα μέλη του κινήματός του αποτελούν τον πλέον σημαντικό μη κυβερνητικό μηχανισμό που διατηρεί η CΙΑ στην περιοχή…» και παρέθετε στοιχεία ότι «…η απώτερη και κεκαλυμμένη επιδίωξη του Γκιουλέν να εγκαθιδρύσει στην Τουρκία ένα ισλαμικό καθεστώς στο πρότυπο του Ιράν».

Ο κ. Γκιουλέν όμως επεκτείνει ανησυχητικώς τας δραστηριότητάς του και εις τον χώρον της ελληνικής Θράκης, όπως αποκαλύπτει ο κ. Μάνος Ηλιάδης: «στην Ελλάδα η θρησκευτική εισβολή των Τούρκων ξεκίνησε από την Θράκη όπου τα σχολεία του Γκιουλέν λειτουργούν υπό το κάλυμμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών ‘Ελίτ’ στην Κομοτηνή (Φιλιππουπόλεως 2) και με παραρτήματα στην Ξάνθη και στον οικισμό Λυκείου του νομού Ροδόπης. Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων είναι επίσης ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου ‘Όραμα’ στην Κομοτηνή (Λεωφόρος Ηρώων 5), το οποίο πωλεί χαρτικά και τουρκικά βιβλία, με ισλαμικό κυρίως περιεχόμενο. […] η διάδοση της διδασκαλίας του Γκιουλέν γίνεται και σε ιδιωτικά διαμερίσματα (ένα στην Κομοτηνή και ένα στην κοινότητα Κιμμερίων της Ξάνθης), ενώ ένα άλλο τέτοιο ‘παρασχολείο’ (για κορίτσια αυτό) λειτουργεί στην οδό Στενημάχου 23 στην Ξάνθη».

Ας κατανοήσομε κάτι πολύ βασικόν όμως και εμείς και οι σύμμαχοί μας πέραν του Ατλαντικού: είναι μέγα λάθος να παίζεις εν ου παικτοίς και εις την περίπτωσή μας με το γκιουλενικόν ισλάμ. Το ισλάμ μπορεί να εμφανίζεται με πολλές και διαφορετικές μορφές όσον τούτο αγωνίζεται διά την εγκόσμιον εξουσίαν. Άλλωστε είναι γνωστή και η ισλαμική αρχή της «τακέηγια», η οποία έχει ισχύν και εις τις μυστικιστικές ταγματικές ισλαμικές εταιρείες: ψευδής άρνησις και του ιδίου του ισλάμ από τον πιστό, εάν το πράττει για την κατίσχυσιν του… ισλάμ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *